Yhteistyössä Nuorten Akatemian kanssa toteutettavilla unelmatyöpajoilla, unelmakiertueella ja osallistavalla digitaalisella tekemisellä Danske Bank haluaa olla tukemassa nuorten ainutkertaisia unelmia ja auttaa heitä muuttamaan ne suunnitelmiksi. Sen sijaan, että nuorille sanottaisiin: ”Elä nyt hulluja puhu”, sanotaan: ”Elä nyt.”

Danske Bankin ”Elä nyt” -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Hankkeen tarkoituksena on kannustaa ja rohkaista Suomen tulevaisuuden tekijöitä ja tukea heidän talousosaamistaan. Tämän lisäksi Elä nyt -tekeminen on suunnattu nuorten opettajille, vanhemmille, medialle ja päättäjille sekä kaikille nuorten tulevaisuudesta kiinnostuneille suomalaisille kiertuetapahtumien ja osallistavan digitaalisen tekemisen kautta. Hankkeen yhteydessä tuotetaan myös tietoa sekä nuorten että päättäjien näkemyksistä siitä, millaisia unelmia 100-vuotiaan Suomen nuorilla on ja millaiset mahdollisuudet heillä on toteuttaa unelmiaan.

Danske Bank järjestää yhdessä kumppaninsa Nuorten Akatemian kanssa yhteensä 130 nuorten unelmatyöpajaa eri puolilla Suomea lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa vuoden 2017 loppuun mennessä. Työpajojen johtoajatus on Elä nyt – nuoria rohkaistaan sekä unelmoimaan että miettimään muun muassa taloudenhallinnan avulla miten omat unelmat voi muuttaa suunnitelmiksi.

– Haluamme olla rakentamassa Suomea, jossa jokaisen nuoren unelma on arvokas. Elämä kun ei odota nousukautta – myös nuoret tarvitsevat talouspoliittisia puolestapuhujia. Haluamme olla etsimässä keinoja yhdessä suomalaisten kanssa siihen, että jokaisella nuorella olisi mahdollisuudet ja työkalut tavoitella unelmiaan, Danske Bank Suomen toimitusjohtaja Risto Tornivaara toteaa. 

Danske Bankin pyrkimyksenä on näillä teoilla luoda Suomeen positiivista asenneilmapiiriä. Sellaista, jossa elämä tarjoaa mahdollisuuksia uhkien sijaan – eteenpäin katsova ja mahdollisuuksiinsa uskova Suomi syntyy nuorten kautta.

– Olemme kuulleet nuorilta ensimmäisissä työpajoissa, että heillä lähes poikkeuksetta on tulevaisuuden unelmia. Useimmat nuoret myös uskovat siihen, että kaikilla on Suomessa mahdollisuus toteuttaa unelmiaan tasavertaisesti. On ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka erilaisia nuorten unelmat ovat aina opiskeluista omaan kotiin ja hyviin sosiaalisiin suhteisiin sekä vapaaehtoistöihin maailman toisella puolen, Tornivaara jatkaa.

– Suomi 100 -juhlavuosi on myös Danske Bankin 130-vuotisjuhlavuosi Suomessa. Alkujaan Postisäästöpankkina toimintansa aloittanut pankki on ollut olennainen osa suomalaista yhteiskuntaa sen eri vaiheissa ja siksi myös juhlavuoteen osallistuminen tuntuu luontevalta ja on meille kunnia. Me pankkina menestymme vain, jos myös Suomi ympärillämme menestyy, Tornivaara päättää.

Danske Bank on ollut myös jo vuodesta 2013 mukana pankkien yhteisessä Taloustaitohankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää ja vahvistaa juuri nyt työelämän ja opiskeluiden ulkopuolella olevien nuorten rahankäytön taitoja. Kohderyhmänä ovat 16–29-vuotiaat nuoret. Hanke pyrkii tavoittamaan erityisesti taloudenhallinnan vaikeuksien riskiryhmiä.

Lisätietoja:
Risto Tornivaara, toimitusjohtaja, Danske Bank Suomi, puh. 010 546 6675