Aamukatsaus

22.10.2021

F-Secure (Osta)

Terveessä kunnossa toteuttamaan jakautumisen 

Q3:lla kasvu Yritystuotteissa sekä kannattavuus ylitti odotuksemme, samalla kun kasvu B2B-ohjelmistojen tilauskannassa hidastui, laskien potentiaalia ennustenostoille vuosina 2022-23. Olemme tarkastelleet, miltä F-Secure voisi näyttää mahdollisen jakautumisen jälkeen ja verrannut erillisiä kokonaisuuksia relevantteihin verrokkeihin johtaaksemme 12 kuukauden tavoitehintamme 5,9 euroa. Toistamme Osta-suosituksemme. 

Sijoitusnäkemys.
F-Secure on arvioimassa Kuluttajaliiketoimintansa jakautumista listaamalla sen erillisenä kokonaisuutena. Jakautuminen loisi kaksi fokusoitunutta kokonaisuutta: Kuluttajaliiketoiminnan, jonka odotamme kasvavan n. 3,5 % ja jolla odotamme olevan yli 30 %:n oikaistu EBITDA-marginaali vuosina 2022-23E, ja Yritysliiketoiminnan, jolla on n. 10 %:n kasvu ja alhaiset mutta paranevat marginaalit tämän jakson aikana. Uskomme, että pienemmät ja fokusoituneemmat kokonaisuudet olisivat helpompia operoida ja optimoida kasvulle. Lisäksi erilliset kokonaisuudet olisivat helpompi arvostaa ja verrata relevantteja verrokkeja vastaan.  

Ennustemuutokset.
Teemme hyvin pieniä ennustemuutoksia Q3-raportin jälkeen. 

Arvostus.
Yritysliiketoiminnalle käytämme 2022E EV/Sales arvostuskerrointa 3,5 X (66 %:n diskontto suhteessa verrokkeihin) ja Kuluttajaliiketoiminnalle käytämme 2022E EV/EBITDA arvostuskerrointa 11x (19 %:n diskontto suhteessa verrokkeihin) johtamaan 12 kuukauden tavoitehintamme 5,9 euroa (aiemmin 5,8 euroa). Mikäli Yritysliiketoiminta saavuttaisi odotettua nopeamman kasvun, näemme osakkeessa merkittävää nousupotentiaalia.Analyytikko

Veikkopekka Silvasti

Onko sijoitussuunnitelmasi ajan tasalla?

Asiantuntijamme auttavat mielellään kaikissa säästämiseen ja sijoituksiin liittyvissä kysymyksissä numerossa 0200 2580 (pvm/mpm) ma–pe 8–18

Markkinoilla tänään

Perjantain kohokohta tulee olemaan ennakko-ostopäällikköindeksit lokakuulta. Euroalueella viime kuukauden ostopäällikköindeksit antoivat lisätodisteita, että toimitusrajoitteet ovat alkaneet painaa kysyntää, uusien tilausten kasvun hidastuessa ja vuoden eteenpäin katsovien odotusten himmetessä. Fokus tulee olemaan siinä, jatkuuko tämä trendi ja kuinka paljon lisää vastatuulta yhtiöt odottavat Euroopan kasvavasta energiapulasta.

USA:n Markit-ostopäällikköindeksille konsensus odottaa lisää maltillistumista tuotannon aktiivisuudessa, samalla kun palvelusektorilla ennakoidaan pientä parantumista. 

Venäjän keskuspankki tulee ilmoittamaan korkopäätöksensä klo 13.30 Suomen aikaa. Odotamme heidän jatkavan kiristyssykliään korottamalla jälleen 25 korkopisteellä 7,0 %:iin, linjassa markkinakonsensuksen kanssa. Rupla on ylisuoriutunut kehittyvien markkinoiden keskuudessa viime kuukauden aikana, mitä on tukenut myös nousevat öljyn ja kaasun hinnat. 

Pidä silmällä mahdollisia luokitusnostoja S&P:ltä Italialle ja Kreikalle sekä Fitchiltä Suomelle, Alankomaille ja Itävallalle. 

Markkinauutiset

Iso-Britanniassa Englannin keskuspankin pääekonomisti totesi haastattelussaan FT:lle, että päätös nostaa korkoja MPC-kokouksessa ensi kuussa oli ”elossa” ja ”täysin tasapainossa”. Hän myös indikoi, että rahapolitiikan ei tulevaisuudessa tarvitse olla kovin rajoittavaa. Koronnosto ensi kuussa on hinnoiteltu sisään, mutta kommentit tulevista korotuksista voivat laskea odotuksia tulevasta korkopolusta. 

Kiinan markkinoilla Evergrande
elpyi heidän tehtyään korkomaksu ennen viikon lopussa ollutta määräaikaa. Näin ollen Aasian markkinat nousivat tänä aamuna. 

Osakkeet:
Torstaina nähtiin suhteellisen pieniä liikkeitä, mutta riittäviä S&P:lle saavuttamaan seitsemännet peräkkäiset voittonsa ja sulkemaan uudella kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla. Inflaatiokauppa kääntyi, energian, raaka-aineiden ja rahoitusalan ollessa paineen alla ja kasvun ylisuoriutuessa. S&P 500 sulki 0,3 %:ssa, Nasdaq 0,6 %, Dow muuttumaton ja Russell 2000 0,3 %. Aasian markkinat seuraavat tänä aamuna teknologian ja kiinteistöjen ajamana sen jälkeen, kun huhut kertoivat Evergranden maksaneen korkoja. USA:n futuurit muuttuneet vain hieman. 
 


Vastuuvarauma

Disclosures

Kalenteri 

 

Perjantai 22.10.
Suomi

Osavuosikatsaus: Bittium, Nordic ID, QPR Software, Raute, Verkkokauppa.com

Ulkomaat
02:30   Japanin kuluttajahinnat, syyskuu, alustava 
10:30   Saksan palvelualojen ostopäällikköindeksi, lokakuu, alustava 
10:30   Saksan teollisuuden ostopäällikköindeksi, lokakuu, alustava 
11:00   Euroalueen palvelualojen ostopäällikköindeksi, lokakuu, alustava
11:00   Euroalueen teollisuuden ostopäällikköindeksi, lokakuu
16:45   USA:n Markit-ostopäällikköindeksi, lokakuu
Osavuosikatsaus: American Express


Maanantai 25.10.
Suomi

08:00   Palvelujen tuottajahintaindeksit 2021, 3. neljännes
08:00   Tuottajahintaindeksit 2021, syyskuu

Ulkomaat
Osavuosikatsaus: SSAB
11:00   Saksan IFO-indeksi, lokakuu, alustava 98,8


Tiistai 26.10.
Suomi

08:00   Rakennus- ja asuntotuotanto 2021, elokuu
08:00   Työvoimatutkimus 2021, syyskuu ja 3. neljännes
08:00   Kaupan liikevaihtokuvaaja 2021, syyskuu, pikaennakko
Osavuosikatsaus: eQ, Finnair, Innofactor, Kemira, Lassila & Tikanoja, Ponsse, Scanfil, TietoEVRY, UPM-Kymmene, Valmet, Wärtsilä, Ålandsbanken

Ulkomaat
16:00   USA:n S&P/Case-Shiller -asuntohintaindeksi, elokuu, alustava 
17:00   USA:n kuluttajaluottamus, lokakuu
17:00   USA:n uusien asuntojen myynti, syyskuu
Osavuosikatsaus: 3M, General Electric, McDonalds, Procter & Gamble, Travelers Inc


Keskiviikko 27.10
Suomi

08:00   Kuluttajien luottamus 2021, lokakuu
08:00   Elinkeinoelämän keskusliitto: Suhdannebarometri
08:00   Elinkeinoelämän keskusliitto: Luottamusindikaattorit
Osavuosikatsaus: Aspo, CapMan, Consti, Detection Technology, Dovre Group, Efecte, Enedo, Incap, Kreate Group, Metsä Board, Neles, Neste, OP Ryhmä, Oriola, Posti Group, Sanoma, Siili Solutions

Ulkomaat
09:00   Saksan GfK-kuluttajaluottamus, marraskuu, alustava 
11:00   Euroalueen M3-rahanmäärä, syyskuu, alustava 
15:30   USA:n tukkuvarastot, syyskuu, alustava 
15:30   USA:n kestohyödykkeiden tilaukset, syyskuu
Osavuosikatsaus: Advanced Micro Devices, Boeing, Coca-Cola, Handelsbanken, Tesla, Visa


Torstai 28.10.
Suomi

08:00   Osakeasuntojen hinnat 2021, syyskuu ja 3. neljännes
Osavuosikatsaus: Cargotec, Citycon, DNA, Etteplan, Glaston, Ilmarinen, Kone, Konecranes, Modulight, Nokia, Qt Group, Robit, Rovio Entertainment, Solteq, SRV Yhtiöt, Suominen, Tallink Grupp, Terrafame, Terveystalo, Uponor, Vaisala, Vincit

Ulkomaat
Japanin keskuspankin korkopäätös, lokakuu, alustava 
10:55   Saksan työttömyysaste, lokakuu, alustava 
12:00   Euroalueen talousluottamus, lokakuu, alustava
12:00   Euroalueen teollisuuden luottamus, lokakuu, alustava 
12:00   Euroalueen kuluttajaluottamus, lokakuu
15:00   Saksan kuluttajahintaindeksi, lokakuu,
15:30   USA:n uudet työttömyyskorvaushakemukset, lokakuu
17:00   USA:n vireillä olevat asuntokaupat, syyskuu, alustava 
14:45   EKP:n ohjauskorkopäätös, lokakuu, alustava
Osavuosikatsaus: Alphabet, Amazon.com, AT&T, Caterpillar Inc, Dow Inc, Intel, Merck, Microsoft, Twitter


 

Lataa aamukatsaus

Aamukatsaus (pdf)