Aamukatsaus

20.5.2022

Embracer (Osta)

Osta vauhdin kiihtyessä  

Q4 21/22 oli kunnollinen, mutta näemme positiivista deltaa johdon retoriikassa. Kun aktiviteetti kiihtyy nyt monenvälisesti, pidämme nykyistä tasoa erityisen hyvänä ostokohtana. Toistamme Osta-suosituksemme ja nostamme 12 kuukauden tavoitehinnan 143 Ruotsin kruunuun (140).

Mobiili ja Asmodee tekevät vaikutuksen.
Embracer Q4 21/22 oli kunnollinen liikevaihdon ollessa noin 19 % ja noin 8 % edellä Infrontia ja Danskea. Easybrain arvioi 0 Ruotsin kruunun vaikutuksen Asmodee & Dark Horsesta. Siitä huolimatta, että otamme mukaan nämä yksiköt, olemme hyvin vaikuttuneita Asmodeen 19 %:n pro-forma kasvusta. Operationaalinen liikevoitto oli 1 % alle konsensuksen, marginaalit olivat pehmeällä puolella johtuen korkeasta odotettua suuremmasta PP/F:stä, korkeammasta UAC kustannuksesta mobiilissa ja Asmodeen kausiluontoisesta tuloksen heikkoudesta. Gamesin -34 % orgaaninen kasvu oli pehmeää, mutta näyttää keinotekoisen heikolta, sillä 68 % pelituotoista katsotaan pro-formaksi, mikä sen sijaan kasvoi 3 % kvartaalilla. 

Positiiviset otannat puhelusta
tulivat yksityiskohtaisten selitysten muodossa ohjeistuksesta/vaiheittamisesta, kohentuneesta näkyvyydestä ja kuvasta siitä, miten transmedian tutkimusta harjoitetaan toimintaryhmissä.  

Ennustemuutokset.
Nostamme operationaalista liikevoittoa 2,9-3,6 %:lla vuosille 2022/23 ja 2023/24.

Arvostus.
2022/23E EV/Op. Liikevoitto of 8.7x on 49 %:n diskontolla verrokkeihin nähden. Mobiili, pöytäpelien eikä vähiten premiumpelien näkymät ovat houkuttelevat vuosille 2022/23 ja uskomme FCF-tuoton olevan 7,5 %, joka näyttää houkuttelevalta. 


 

Analyytikko:

Jacob Edler

 

Haluatko vinkkejä sijoituspäästösten tekoon?

Sijoittajan lisäpalveluiden avulla saat työkaluja, jotka helpottavat kaupankäyntiä ja auttavat sinua sijoituspäätösten tekemisessä. Kolmesta eri lisäpalvelustamme voit valita juuri sinulle sopivimman palvelun. 

Tutustu sijoittajan lisäpalveluihin

Ota käyttöön verkkopankissa

Markkinoilla tänään

Tänään saamme euroalueen kuluttajien luottamustiedot toukokuulta. Elpyminen erittäin masentuneelta tasolta olisi tervetullut merkki, mutta se saattaa olla liian aikaista edelleen nousevien kuluttajahintojen aiheuttaman lisääntyvän vastatuulen valossa.

Saamme myös kuluttajien luottamusluvut Tanskasta. Odotamme hintojen nousun edelleen jatkuvan, mistä syystä kuluttajilla on negatiivinen käsitys omasta taloudestaan. Sen sijaan odotamme kuluttajien näkemyksen Tanskan taloudesta paranevan, sillä talous on edelleen hyvässä vauhdissa eikä Ukrainan sota ole kärjistynyt entisestään.

Norjassa perjantai tuo Norjan keskuspankin odotustutkimuksen Q2:lle. Sekä palkka- että hinta-odotukset ovat nousseet tasaisesti viime vuoden alusta, joten iso kysymys on, kääntyvätkö ne nyt vai jatkavatko nousuaan. Tulemme myös seuraamaan tarkasti yritysjohtajien kannattavuusodotuksia.

Myös useita EKP:n puhujia on linjoilla.


 

Markkinauutiset

 

Koronlasku Kiinassa: Kiinan keskuspankki (PBoC) laski yöllä viiden vuoden lainan prime-koron (asuntolainojen viitekoron) 4,45 prosenttiin 4,60 prosentista, mikä oli odotettua suurempi muutos. Kiinan asuntomarkkinoilla on ollut paineita useiden kuukausien ajan ja sekä asuntojen myynti että hinnat ovat laskussa. Lisäksi muuhun talouteen kohdistuu paineita COVID-19-sulkujen vuoksi. Toisin kuin länsimaiset keskuspankit, keskuspankki on helpotustilassa, minkä pitäisi lopulta tukea globaalia kasvua. Koronlasku tuki riskitunnetta yössä, ja Kiinan osakkeet ovat nousussa tänä aamuna.

Kiina saattaa ostaa halpaa venäläistä öljyä:
Ilmeisesti Kiina neuvottelee Venäjän kanssa (hallitustasolla), koska Kiina haluaisi ostaa (halpaa) venäläistä öljyä strategisia varantojaan varten. Venäläinen öljy käy kauppaa alennuksella länsimaisten ostajien vähentymisen vuoksi.

Inflaatio Japanissa:
Japanin kuluttajahintainflaatio ilman tuoreita elintarvikkeita nousi 2,1 prosenttiin huhtikuussa maaliskuun 0,8 prosentista, mikä on hieman korkeampi kuin konsensus 2,0 prosenttia. Kokonaiskuluttajahintainflaatio nousi 2,5 prosenttiin v/v. Korkea inflaatio on suurelta osin maailmanlaajuinen ilmiö, joka näyttää nyt saapuneen myös Japaniin, vaikka inflaatio on edelleen huomattavasti alle sen, mitä eurooppalaiset ja amerikkalaiset tällä hetkellä kokevat. Japanin keskuspankki tuskin vielä reagoi tavoiteinflaatioon, sillä se haluaisi nähdä sen kestävämmin myös siksi, että inflaatio on ollut liian alhainen niin monta vuotta. Helpon rahapolitiikan ja heikon jenin yhdistelmä luo nousupaineita Japanin hintoihin.Vastuuvarauma

Disclosures

Kalenteri  


Perjantai 20.5.
Suomi

--

Ulkomaat
02:30    Japanin kuluttajahinnat, huhtikuu
09:00    Saksan tuottajahinnat, huhtikuu
17:00    Euroalueen kuluttajaluottamus, toukokuu, ennakko

 

Tiistai 24.5.
Suomi

Osavuosikatsaus: Nanoform Finland Oyj; Piippo Oyj; Valoe Oyj

Ulkomaat
10:30    Saksan palvelualojen ostopäällikköindeksi, toukokuu, ennakko
10:30    Saksan teollisuuden ostopäällikköindeksi, toukokuu, ennakko
11:00    Euroalueen teollisuuden ostopäällikköindeksi, toukokuu, ennakko
11:00    Euroalueen palvelualojen ostopäällikköindeksi, toukokuu, ennakko
16:45    USA:n Markit-ostopäällikköindeksi, toukokuu, ennakko
17:00    USA:n uusien asuntojen myynti, huhtikuuKeskiviikko 25.5.
Suomi

--

Ulkomaat
09:00    Saksan GfK-kuluttajaluottamus, kesäkuu
09:00    Saksan bruttokansantuote, 1. vuosineljännes, lopullinen
15:30    USA:n kestohyödykkeiden tilaukset, huhtikuu, ennakko


Torstai 26.5.
Suomi

Helatorstai, Helsingin pörssissä ei kaupankäyntiä

Ulkomaat
15:30    USA:n uudet työttömyyskorvaushakemukset, toukokuun 21. päivää edeltävä viikko
15:30    USA:n bruttokansantuote, 1. vuosineljännes, lopullinen
17:00    USA:n vireillä olevat asuntokaupat, huhtikuu
Ruotsin markkinat kiinni


 

Lataa aamukatsaus

Aamukatsaus (pdf)