Laskutus- ja sopimusmuutokset

Laskutus- ja sopimusmuutokset

Lue rahoitussopimuksen laskutuksesta, maksamisesta ja sopimusmuutoksista valitsemalla alla olevista aiheista. Huomioithan, että kuluttaja-asiakkaiden paperilasku sisältää maksutiedot seuraavan 12 kuukauden maksuista. Emme siis postita uutta laskua kuukausittain.

E-laskuun siirtyminen
Voit valita sopimuksellesi kätevän e-laskun, jonka saat käyttöösi omassa verkkopankissasi. Halutessasi voit valita automaattiveloituksen, jolloin laskut veloittuvat eräpäivinä tililtäsi. Sähköiset laskut säilyvät arkistoituna verkkopankissasi myöhempää tarkastelua varten.

Huomioithan, että olemme saattaneet lähettää sinulle jo seuraavan erän laskun ennen kuin e-laskupyyntösi kirjautuu järjestelmäämme. Maksa tällöin vielä saamasi paperilasku.
Maksuajasta sopiminen – Lisää maksuaikaa yksittäiselle erälle
Voit sopia yksittäisen erän maksuajasta asiakaspalvelumme kanssa. Olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään laskun eräpäivänä. Näin toimien et saa maksumuistutusta ja vältyt muistutuskulun maksamiselta.

Pyydä lisää maksuaikaa sähköisellä lomakkeella. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta.
Maksuajasta sopiminen – Lyhennysvapaa
Osamaksusopimukselle on mahdollista hakea lyhennysvapaita kuukausia talouden tasapainottamiseksi. Lyhennysvapaajakson ajalta maksat vain koron ja laskutuspalkkion. Lyhennysten osuus siirtyy maksettavaksesi tulevien erien yhteyteen tai joissain tilanteissa alkuperäisen rahoituskauden loppuun. Lähetä lyhennysvapaahakemus meille sähköisellä lomakkeella. Ilmoita hakemuksessasi sopimuksesi yksilöintitiedot, omat yhteystietosi sekä pyynnön syy/perustelut. Käsittelemme hakemukset tapauskohtaisesti. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta.

Otathan ajoissa yhteyttä, sillä lyhennysvapaata voit hakea pääsääntöisesti vain erääntymättömiin eriin. Maksuohjelman muutoksesta veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.
Maksuajasta sopiminen – Erien pienentäminen
Jos maksukykysi on muuttunut pysyvästi, voidaan joissain tilanteissa myös sopimuksen maksuaikaa pidentää. Lähetä hakemus erien pienentämisestä meille sähköisellä lomakkeella. Tarvitsemme käsittelyä varten omat yhteystietosi, sopimuksen yksilöintitiedot sekä perustelut muutokselle. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta. Maksuohjelman muutoksesta veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.
Eräpäivämuutos
Voit muuttaa osamaksusopimuksesi eräpäivää lähettämällä meille muutospyynnön sähköisellä lomakkeella. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta.

Eräpäivämuutos toteutetaan seuraavasta laskuttamattomasta erästä alkaen. Muutoksesta johtuen seuraavan erän korkojakso on tavallista pidempi ja vastaavasti myös koron osuus seuraavassa laskussa on suurempi. Eräpäivämuutoksesta veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.
Ylimääräisten lyhennysten tekeminen
Osamaksusopimukselle on mahdollista tehdä ylimääräisiä pääomalyhennyksiä. Lyhennykset voit tehdä esimerkiksi normaalin laskun maksun yhteydessä käyttämällä laskussasi olevaa viitenumeroa. Näin pääomamuutos näkyy jo seuraavassa laskussasi.

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen ensimmäisen poikkeavan lyhennyksen tekemistä, jotta voimme sopia, miten ylimääräinen lyhennyksesi huomioidaan sopimuksellesi. Ensisijaisesti ylimääräinen lyhennys pienentää pääomaa siten, että rahoitusaika lyhenee ja erien suuruus säilyy ennallaan. Mikäli sopimuksellasi on suurempi viimeinen erä, aikaistuu myös sen eräpäivä. Yhteystietomme löydät Ota yhteyttä -sivulta.

Ylimääräinen pääomasuoritus voidaan kohdistaa myös sopimuksen suuremmalle viimeiselle erälle tai siten, että kuukausierät pienenevät ja rahoitusaika säilyy ennallaan. Nämä vaihtoehdot ovat käytettävissäsi vain silloin, kun olet sopinut niistä etukäteen kanssamme.

Ylimääräisten suoritusten tekemisestä ei veloita erillistä palvelupalkkiota tai muita kuluja. Mikäli et ole etukäteen sopinut kanssamme ylimääräisistä maksuista, suorituksesi lyhentää rahoitusaikaa. Jälkikäteen tehdyistä muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen palkkion.
Rahoituksen ennenaikainen poismaksu
Voit maksaa osamaksusopimuksesi jäljellä olevan velkasaldon kesken rahoituskauden kerralla pois. Tarkan loppuvelan määrän ja muut ohjeet loppuvelan maksuun saat olemalla yhteydessä meihin. Yhteystietomme löydät Ota yhteyttä -sivulta. Huomaathan, että laskulla näkyvä pääomasaldo ei ole sopimuksesi loppuvelka. Loppuvelka voidaan kertoa vain velallisille.

Huomioithan, että mikäli sinulla on kauttamme vakuutus, päättyy vakuutus samalla kun rahoitussopimuksesi päättyy.
Rahoituksen siirto toiselle henkilölle tai yritykselle
Lähtökohtaisesti yksityishenkilön rahoitussopimusta ei ole mahdollista siirtää toiselle yksityishenkilölle, eikä osamaksusopimukseen merkittyjä henkilöostajatietoja ole muutoinkaan mahdollista sopimuskauden aikana muuttaa.

Yrityssopimuksen siirtäminen on mahdollista ja se edellyttää Danske Financen myönteistä luottopäätöstä. Luottopäätöstä varten meille tulee lähettää kaikkien osapuolten allekirjoittama rahoitussopimuksen siirtohakemus. Jos sopimus halutaan siirtää yritysasiakkaalle, tulee siirtohakemuksen yhteydessä toimittaa erillisellä lomakkeella selvitys yrityksen tosiasiallisista edunsaajista. Edunsaajatiedot ovat osa lakivelvoitteista yritysasiakkaan tunnistamista.

Ennen siirtohakemuksen lähettämistä pyydämme teitä tutustumaan Danske Finance Oy:n tietosuojatiedotteeseen, joka on saatavilla ja luettavissa verkkosivujemme osiossa Tietosuoja. Mikäli hakija on yritysasiakas, hakija huolehtii siitä, että tietosuojatiedote on saatettu hakijayhteisön vastuuhenkilöiden nähtäville.

Henkilöasiakkaan siirtohakemus (käytössä vain erikseen sovittaessa) Siirtohakemus henkilöasiakkaalle (pdf)
Yritysasiakkaan siirtohakemus Siirtohakemus yritysasiakkaalle (pdf)Selvitys tosiasiallisista edunsaajista (pdf)
Siirtohakemus täytetään huolellisesti, tulostetaan ja allekirjoitetaan kaikkien osapuolten toimesta. Siirron hakijan ollessa yritysasiakas täytetään lisäksi edellä kuvattu liite. Siirron hakija toimittaa siirtohakemuksen liitteineen luottoryhmäämme sähköpostitse (hakemus.rahoitus@danskebank.fi) tai postitse osoitteeseen Danske Finance Oy, Luottoryhmä, PL 1274, 00075 DANSKE BANK.

Myönteisen luottopäätöksen jälkeen:
 • Nykyinen tai uusi velallinen varaa ajan Danske Bankin konttoriin sopimuksen allekirjoittamista varten.
 • Uusi velallinen ottaa rahoituskohteelle vaaditun laajan vakuutusturvan ja ottaa vakuutustodistuksen mukaan sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen.
 • Nykyinen velallinen vastaa sopimuksen maksuista siirtopäivään asti. Siirtopäivänä sopimuksella ei saa olla erääntyneitä maksuja.

 • Huomioithan, että myönteisen luottopäätöksen jälkeen siirron toteuttamiseen tulee varata noin 2-3 viikkoa.

  Jos sopimus siirretään yritysasiakkaalle, tulee asiakkaan tuntemiseen liittyvien velvoitteiden vuoksi luottohakemuksen liitteenä toimitettavan edunsaajaselvityksen allekirjoittaja olla sama kuin siirtosopimuksen allekirjoittaja. Muussa tapauksessa siirtosopimuksen allekirjoittajan tulee vahvistaa edunsaajatiedot allekirjoituksellaan siirtosopimusten allekirjoittamisen yhteydessä.
  Osoitetietojen muutos
  Henkilöasiakkaiden osoitetiedot välittyvät Danske Financelle suoraan väestörekisterikeskuksesta. Poikkeavista laskutusosoitetiedoista tulee ilmoittaa meille kirjallisesti.

  Yritysasiakkaiden tulee aina ilmoittaa sekä yhteystieto- että laskutusosoitemuutokset meille kirjallisesti.

  Ilmoita yhteystietomuutoksista sähköisellä lomakkeella. Lomakkeisiin pääset etusivulta "Helppoa asiointia verkossa" -osiosta.