Mitä seikkoja yritysten kannattaa
huomioida SEPAan siirryttäessä?

SEPAn myötä kotimaiset tilinumerot muuttuvat kansainväliseen IBAN/BIC –muotoon

  • IBAN ja BIC tulee olla lisätty omille laskuille kotimaisten tilinumeroiden rinnalle 1.7.2010 alkaen. Viivakoodia laskuillaan käyttävien yritysten tulee tehdä päivitykset myös laskujen viivakoodien sisältöön. Tämä on ollut mahdollista joulukuusta 2010 alkaen
  • Yrityksen järjestelmissä esiintyvät kotimaiset tilinumerot tulee muuntaa IBAN ja BIC –muotoon. Apuna tässä voi käyttää erilaisia IBAN-muuntopalveluja, kuten Danske Bankin ilmaista IBAN-laskentapalvelua.

Taloushallinnon ohjelmistot

  • Yritysten jotka lähettävät pankkiin maksuaineistoja, ovat varmistaneet, että taloushallinnon ohjelmista (mm. reskontra-, palkanlaskenta- ja matkalaskuohjelmat) on käytössä ISO 20022 XML-maksuaineistoja muodostavat SEPA-kelpoiset versiot tai ovat ottaneet käyttöönsä aineistojen muuntopalvelun.

Yhteystapa pankkiin

  • Monipankkiohjelmaa käyttävän yrityksen tulee hankkia pankkiohjelmastaan SEPA-versio. Danske Bankin asiakkaat voivat valita pankkiyhteysohjelmansa yhteystavaksi Web Services-yhteystavan.
  • Danske Bankin omasta pankkiyhteysohjelmasta Danske Linkistä on voinut ottaa käyttöön SEPA-version 1.4.2010 lukien. SEPA-versioon sisältyy aineistojen ja tilinumeroiden muuntopalvelu. Näin ollen SEPA-kelpoiset taloushallinnon ohjelmat eivät ole olleet edellytys Danske Linkin käyttäjille.
  • Business Onlinea aineistosiirtoihin käyttävän yrityksen on tullut hankkia maksuaineistoja muodostavista taloushallinnon ohjelmistaan SEPA-kelpoiset versiot vuoden 2010 loppuun mennessä. Jos yritys maksaa laskuja yksittäin, ei aineistomuutoksista tarvitse huolehtia.

Maksupääte

  • Korttimaksuja vastaanottavan yrityksen tulee varmistaa, että käytössä oleva sirumaksupääte on päivitetty vastaanottamaan kansainvälisiä Debit-kortteja. Lisätietoja sirumaksupäätteistä tarjoavat maksupäätteiden ja kassajärjestelmien toimittajat.

 

 

Ole yhteydessä Danske Bankiin

Danske Bankin kanssa tulee sopia XML-aineistojen käyttöönotosta, sekä tarvittaessa palveluiden testaamisesta.  Lisätietoja XML-aineistosiirtoon liittyvistä palveluistamme saat täältä:

Aineistonsiirtopalveluiden palvelukuvaukset

 

Varaa aika neuvotteluun

 

​​

Tutustu myös

Tietoa Danske Bankin palveluista