Standby-remburssi

Standby-remburssi on muodoltaan kaupallisen remburssin kaltainen, mutta sisällöltään takaus. Sen käyttö on helppoa etenkin osapuolille, jotka käyttävät remburssia maksutapana. Molempiin voidaan soveltaa samoja kansainvälisiä remburssisääntöjä. Erityisesti projektiluonteisissa toimituksissa yritykset usein tarvitsevatkin sekä rembursseja että takauksia.

Standby-remburssin käyttö alkoi Yhdysvalloissa 1970-luvulla ja pääasialliset markkinat ovatkin Amerikan mantereella, joskin standbyn käyttö on selvästi lisääntynyt kaikkialla maailmassa.
  • Tulosta
  • Sivukartta
  • Lisää suosikkeihin

Ota yhteyttä

 
Jos olet standby-remburssin edunsaaja:
Avisoimme saapuvan standby-remburssin yrityksellesi joko ilman vahvistusta tai Danske Bankin vahvistamana. Avikirjeen mukana seuraavat toimintaohjeet.

Standby-remburssi on passiivinen vakuus, ja voit käyttää sitä periaatteessa vain silloin, kun on tapahtunut sopimusrikko. Mikäli sopimuskumppani täyttää velvoitteensa, remburssi erääntyy käyttämättömänä ja pankin sitoumus raukeaa.

Mikäli maksuvaatimuksen tekoon oikeuttava tapahtuma on tapahtunut,  pyydämme esittämään meille ehtojen mukaiset asiakirjat. Me toimitamme ne avaajapankkiin ja maksamme yrityksellesi remburssissa määritellyllä tavalla.

Jos olet standby-remburssin toimeksiantaja:
Avattava standby-remburssi on Danske Bankin peruuttamaton sitoumus, joten se edellyttää luottopäätöstä. Yrityksesi tulee ottaa yhteyttä pankkiin luottopäätöksen saamiseksi. Standby-hakemus voi olla vapaamuotoinen tai tarvittaessa voidaan käyttää pankin remburssihakemuslomaketta.

Kun luottopäätös on tehty, avaamme hakemuksesi perusteella standby-remburssin edunsaajan pankkiin, joka avisoi sen edunsaajalle joko ilman vahvistusta tai vahvistettuna.

Jos täytät kaikki sopimusvelvoitteesi, ei standbyn perusteella tule maksuvaatimusta. Jos maksuvaatimus kuitenkin tulee, maksamme sen välittömästi todettuamme, että standby-remburssin ehdot on täytetty.
Kiinnostuitko?

Tule asiakkaaksi
Ota yhteyttä ja aloita asiakassuhde kanssamme. Olemme yrityksesi kumppani kaikissa pankkiasioissa.

Varaa aika asiantuntijallemme
Vertaile palveluja

Tarjoamme viejille monenlaisia palveluja vientikaupan maksuliike-, riskienhallinta- ja rahoitustarpeisiin. Tutustu ja valitse yrityksellesi sopivat palvelut.

Vertaile palveluja