Standby-remburssi

Standby-remburssi on muodoltaan kaupallisen remburssin kaltainen, mutta sisällöltään takaus. Sen käyttö on helppoa etenkin osapuolille, jotka käyttävät remburssia maksutapana. Molempiin voidaan soveltaa samoja kansainvälisiä remburssisääntöjä. Erityisesti projektiluonteisissa toimituksissa yritykset usein tarvitsevatkin sekä rembursseja että takauksia.

Standby-remburssin käyttö alkoi Yhdysvalloissa 1970-luvulla ja pääasialliset markkinat ovatkin Amerikan mantereella, joskin standbyn käyttö on selvästi lisääntynyt kaikkialla maailmassa.
  • Tulosta
  • Sivukartta
  • Lisää suosikkeihin

Ota yhteyttä

 
Vientiremburssin vahvistus tarkoittaa sitä, että viejän oma pankki sitoutuu maksamaan remburssin määrän viejälle tämän esitettyä ehtojen mukaiset asiakirjat.

  • Vahvistus suojaa viejää ulkomaiselta maa- ja pankkiriskiltä sekä vientiremburssiin liittyvältä dokumenttiriskiltä.
  • Vahvistus tarvitaan myös, mikäli viejä haluaa diskontata maksuajallisen remburssinsa laivausvaiheessa.
  • Vientiremburssin vahvistus sopii yritykselle, jonka remburssikauppa suuntautuu poliittista ja taloudellista riskiä sisältäville alueille.

    Vientiremburssin vahvistuksen hinta määräytyy tapauskohtaisesti maa- ja pankkiriskin mukaan. Hintaan vaikuttavat myös remburssin määrä ja riskin pituus.
Kiinnostuitko?

Tule asiakkaaksi
Ota yhteyttä ja aloita asiakassuhde kanssamme. Olemme yrityksesi kumppani kaikissa pankkiasioissa.

Varaa aika asiantuntijallemme
Vertaile palveluja

Tarjoamme viejille monenlaisia palveluja vientikaupan maksuliike-, riskienhallinta- ja rahoitustarpeisiin. Tutustu ja valitse yrityksellesi sopivat palvelut.

Vertaile palveluja