Taloudellinen mielenrauha on nyt arvokkaampaa kuin koskaan

Mietityttävätkö talouteen liittyvät asiat? Et ole ainoa. Poikkeuksellisen vuoden jälkeen #taloudellinenmielenrauha on arvokkaampaa kuin koskaan.

Uskaltaisinkohan jo hankkia asunnon. Vai pitäisikö vielä odottaa.

Oli mielessäsi ensimmäinen oma koti, kodinvaihto tai sijoitusasunnon osto, on kyse aina isosta päätöksestä. Täytä lainahakemus kätevästi verkossa. Me soitamme sinulle ja pohdimme yhdessä, millainen asuntolaina olisi juuri sinulle sopiva.

Hae lainaa

Näin voit suojata asuntolainaasi

Tarvitsen taloudellista joustoa arkeeni, mitä teen?

Asiakkaidemme taloudellinen mielenrauha on tärkeää - myös poikkeustilanteissa. Tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja tukeaksemme esimerkiksi  työttömyyden takia  säännölliset tulonsa tilapäisesti menettäneitä asiakkaitamme.

Voit hakea uutta korttia tai muokata nykyistä korttiasi verkkopankissasi kohdassa Kortit ja Valuutta > Hae korttia

 

Kannattaisiko aloittaa vihdoin sijoittaminen vai ovatko ajat vielä epävarmat?

Täydellistä ajankohtaa on mahdotonta valita, joten sijoittamisessa ja säästämisessä tärkeintä on että aloitat. Sijoittaminen on pitkäjänteistä tekemistä ja halutessasi neuvomme sinut alkuun ja matkan varrella.

Lue lisää:
Miten aloitan säästämisen

Kuinka vältän maksupäätteeseen koskemista kaupassa?

Mobiilimaksamisen avulla vältät koskemisen kauppojen maksupäätteisiin. Danske Bankin asiakkaiden käytössä on Apple Pay, Google Pay, FitBit Pay, Garmin Pay ja MobilePay. Näitä sovelluksia voi käyttää laajasti kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Lue lisää:
 Mobiilimaksaminen on turvallisempi vaihtoehto korona-aikana

Minulla on säästöjä, kauanko joudun elämään epävarmassa tilanteessa?

Ennustaminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Vuosi 2020 on osoittanut riskien hajauttamisen ja allokoinnin tärkeyden osakesijoituksissa.

Asiantuntijamme auttavat sinua oman sijoitussuunnitelman laatimisessa 
0200 2000 (pvm/mpm) ma–pe 8–18:30

Tarvitsen käyttöpääomaa liiketoimintani elvyttämiseen

Danske Bankin asiakkaana sinulla on mahdollisuus hyödyntää asiantuntijoidemme erityisosaamista myös käyttöpääoma-asioissa. Mietitään yhdessä yrityksesi tilanteeseen sopivin ratkaisu. 

 

Ota yhteyttä

 

Älä jää taloutesi kanssa yksin. Kysy meiltä.

Säästäminen ja sijoittaminen

ma-pe 9-17

Aloita chat

Lainat

ma-pe 8-18

Aloita chat

Tilit, kortit ja pankkitunnukset

ma-pe 8-18

Aloita chat

Huomaathan, että chatissa voimme keskustella pankkiasioista yleisellä tasolla. Jos sinulla on henkilökohtaiseen asiointiisi liittyvää asiaa, soita meille numeroon 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm)

 

 

Älä jää taloutesi kanssa yksin. Kysy meiltä.

Säästäminen ja sijoittaminen

ma-pe 9-17

Aloita chat

Lainat

ma-pe 8-18

Aloita chat

Tilit, kortit ja pankkitunnukset

ma-pe 8-18

Aloita chat 

Huomaathan, että chatissa voimme keskustella pankkiasioista yleisellä tasolla. Jos sinulla on henkilökohtaiseen asiointiisi liittyvää asiaa, soita meille numeroon 0200 2580 ma–pe 8-18 (pvm/mpm)

 

Verkko- ja mobiilipankki palvelee 24/7

Muistathan, että voit hoitaa lähes kaikki pankkiasiasi mobiili- ja verkkopankin kautta. Mikäli pankkitunnuksesi katoaa tai epäilet niiden olevan varastettu, soita viipymättä sulkupalveluumme 0200 2585 (pvm/mpm) ja pyydä sulkemaan tunnuksesi. Numero vastaa ympäri vuorokauden.

Lataa Mobiilipankki

Selviänkö asuntolainalyhennyksistä?

Voit hakea lyhennysvapaata suoraan verkkopankistasi kohdasta Lainat > Muuta Lainaa.

 • Mitä pankkiasioita voin hoitaa etätapaamisessa? Mitkä asiat vaativat käynnin konttorissa?
 • Miten haen lyhennysvapaata asuntolainaani

  Voit hakea lyhennysvapaata suoraan verkkopankistasi kohdasta Lainat > Muuta Lainaa.

  Jos et ehdi saamaan meiltä hakemuksellesi päätöstä ennen seuraavan lainanlyhennyksesi eräpäivää, maksathan tulevan erän vielä normaalisti.

  Lyhennysvapaa on mahdollisuus, joka on kannattavaa säästää tilanteeseen, jolloin sitä todella tarvitsee. Tällä hetkellä korkotaso on edullinen, jolloin myös lainan lyhentäminen on kannattavaa.

 • Toisen puolesta asiointi konttorissa

  Toisen puolesta asiointi valtakirjalla

  Mikäli henkilö on estynyt hoitamaan omia pankkiasioitaan, hän voi valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan. Tätä varten tehdyssä valtakirjassa nimetään henkilö, jolle valtuutus halutaan antaa sekä määritellään ne asiat, joita valtuutus koskee. Valtuuttaja voi valtakirjasta huolimatta edelleen hoitaa myös itse niitä asioita, joita hän edelleen kykenee hoitamaan.

  Mitä pankkiasiointia valtakirjalla voi hoitaa?

  Danske Bankin pankkiasioinnin valtakirjalla valtuutettu voi hoitaa kertaluontoisesti seuraavia pankkiasioita toisen puolesta:

  • Maksaa valtuuttajalle osoitettuja laskuja valtuuttajan Danske Bankissa olevilta tileiltä
  • Tehdä muutoksia valtuuttajan Danske Bankissa oleviin maksusopimuksiin
  • Tehdä tilisiirron valtuuttajan Danske Bankissa olevien tilien välillä (enintään 1 000 EUR)
  • Nostaa käteistä valtuuttajan Danske Bankissa olevilta tileiltä (enintään 200 EUR)
  • Sulkea valtuuttajan pankkitunnukset

  Täältä löydät täytettäväksi valtakirjan, jolla voidaan valtuuttaa edellä mainittuun pankkiasiointiin Danske Bankissa: Valtakirja pankkiasioiden hoitamiseen.

  Lue lisää toisen puolesta asioinnista valtakirjan avulla sivuiltamme. • Tarvitsen käteistä, mutta minulla ei ole pankkikorttia

  Danske Bank aloittaa 500–15 000 euron suuruisten käteistilausten postittamisen asiakkaan valitsemaan Postin palvelupisteeseen 2. huhtikuuta alkaen. Palvelu on tarjolla toistaiseksi maksutta koko Suomen alueella kaikille pankin henkilöasiakkaille. Lue lisää: Danske Bank aloittaa maksuttoman käteisen toimituksen henkilöasiakkailleen

  Käteispostituksien aloittamisesta huolimatta suosittelemme asiakkaillemme kortti- tai mobiilimaksamista aina mahdollisuuksien mukaan etenkin vallitsevan koronaviruspandemian aikana.

 • Asuntolainojen korkotaso mietityttää. Onko syytä huoleen?

  Korkotason kehitystä ei voi ennustaa tarkasti. Tällä hetkellä näköpiirissä ei kuitenkaan ole asuntolainojen korkojen välitöntä nousua.

  Jos korkotaso ja oma maksukyky tulevaisuudessa pohdituttaa, korkosuojauksen avulla voi olla mahdollista lisätä omaa taloudellista mielenrauhaa. Korkosuojauksesta saat tarvittaessa lisää tietoa laina-asiantuntijoiltamme lähettämällä esimerkiksi viestin verkko- tai mobiilipankin kautta.