Kuinka turvallisesti toimit verkossa?

Löydä oma tyyppisi ja lue, miten voit parantaa verkkoturvallisuuttasi.

Welcome

Voisin hyvinkin

>

Tulos:
Kyllä se siitä -tyyppi Hällä väliä -tyyppi Ei jaksa -tyyppi Tosi varovainen -tyyppi Mitä minä sanoin –tyyppi

Vaikka osaat käyttää sujuvasti WhatsAppia ja Instagramia ja tunnet käyttöjärjestelmäsi, tietoturvassasi on aukkoja. Voit toki jatkaa kuten tähänkin asti, mutta ole tietoinen vaaroista. Näin henkilökohtaiset tietosi myös pysyvät henkilökohtaisina.

Et juurikaan mieti tietoturvaan liittyviä asioita, etkä ole oikeastaan edes kiinnostunut niistä. Mikäli et kuitenkin silloin tällöin pohdi asiaa tarkemmin, saatat huomata digitaalisten oviesi olevan sepposen selällään. Kuulostaa ehkä ikävältä, mutta se on joka tapauksessa parempi kuin että joudut hakkeroinnin uhriksi huomenna.

Tiedät oikeastaan aivan hyvin miten sinun tulisi toimia. Usein kuitenkin sattuu jotakin, etkä saakaan vaihdettua salasanaa, tehtyä ohjelmistopäivitystä, tarkastettua linkin lähettäjää ja kaikkea muuta. Voit kuitenkin säästyä paljolta harmilta ja monelta riskiltä, jos vain toimisit näin:

Toimit aina varovaisesti – ja se on hienoa. Sinun ei kuitenkaan tulisi olla niin varovainen, ettet piittaa päivityksistä ja muista hyvistä käytännöistä, jotka parantavat tietoturvaasi. Ole edelleenkin epäluuloinen, mutta tee itsellesi palvelus ja opettele pari nyrkkisääntöä, jotta voit nauttia turvallisesti digitaalisista mahdollisuuksista.

Olet selvillä asioista ja tiedät lähes kaiken tarvittavan tietoturvasta. Ihmiset soittavat sinulle – tai ainakin heidän pitäisi soittaa sinulle – kun jokin asia ei toimi tai se näyttää kummalliselta. Maailma kuitenkin muuttuu koko ajan. Sinun kannattaa pitää itsesi ajan tasalla tietoturvan viimeisimmistä muutoksista.