Käyttämättömät, tummansiniset kumisaappaat, joissa oli pieniä kukkia. Ihanat ja aivan täydellisen sopivat. Sinituulia, 34, oli juuri tehnyt todellisen kirpputorilöydön, mutta hänellä ei ollut tarpeeksi käteistä mukana.

– Niinpä sitten vakuutin myyjän siitä, että hänen kannattaisi ladata MobilePay. Hän latasi sovelluksen, ja minä sain ostettua kumpparit, Sinituulia naurahtaa.

Joustavuus sopii hetkessä elävälle

MobilePay-sovelluksen avulla rahaa voi siirtää rahaa käyttäjältä toiselle pelkällä puhelinnumerolla. Jyväskylässä asuva henkilöstöasiantuntija ei epäröinyt käyttää sovellusta heti ensimmäisten joukossa.

– Jos joku suosittelee jotakin, innostun helposti kokeilemaan uusia juttuja. Niin aloin käyttää MobilePaytäkin. Olen ex tempore -ihminen, joten sovellus sopii joustavuutensa takia hyvin minulle.

Tavaraa myydessä ei tilinumeroita enää tarvitse

Useimmin Sinituulia hyödyntää MobilePaytä kirpputoriostoksilla. Innokas vanhan tavaran ystävä pyörähtää aina kirpputorilla, kun sellainen tulee vastaan. Eniten mukaan tarttuu kodin sisustustavaraa ja astioita, erityisesti pohjoismaisia design-klassikoita.

– Vanhat astiat ovat niin kauniita ja niissä on ihan eri fiilis. Tykkään myös siitä, että tavaroilla on omat tarinansa, vaikka minä en niitä tietäisikään, Sinituulia sanoo.

Rakas harrastus on kerryttänyt Sinituulian astiakokoelmaa siinä määrin, että joskus hänen ystävänsä ovat leikkimielisesti kehottaneet hankkiutumaan osasta eroon. Sinituulia myykin paljon vaatteita ja tavaraa verkossa, kirpputoreilla ja kierrätyspalstoilla.

– Näppärintä MobilePayssä on se, ettei tarvitse tehdä asiasta numeroa lähettelemällä tilinumeroita. Ja kun pankkisiirrossa ei heti näe, ovatko rahat tulleet perille, sovellusta käyttäessä ostoksesta saa heti kuitin.