Unelmahäät

Hääjuhlien budjetti voi olla mitä vain 0 eurosta ylöspäin, ylärajaa ei ole. Suomessa hääbudjetin keskiarvo on noin 9 000 euroa eikä ole tavatonta, että häät maksavat yli 10 000 euroa*.

Budjetin laatiminen

Unelmahäiden suunnittelu on järkevä aloittaa budjetin laatimisella. Budjetista selviää, mihin ja minkä verran rahaa juhlien järjestämisessä menee. Samalla on helpompi hahmottaa mistä voisi mahdollisesti saada aikaan säästöjä. Apuna voi käyttää ruutuvihkoa, Exceliä tai valmiita laskureita, joita useampi hääsivusto tarjoaa.

Tutustu:
naimisiin.info
häät.fi

Juhlakassa säästämällä

Jos suunnittelet häitä muutaman vuoden sisällä, voit aloittaa juhlien järjestämiseen tarvittavan kassan kerryttämisen jo nyt. Säästämällä joka kuukausi osan tuloistasi, sinulla on mahdollisuus saada ainakin mukava pohjakassa tai jopa koko potti kasaan.

Säästölaskurilla voit kokeilla kuinka paljon ja kauan sinun tulisi säästää päästäksesi haluamaasi tavoitteeseen.

Säästölaskuri: Tee säästösuunnitelma

Hääbudjetti kuntoon rahoituksella

Jos hääjuhlat ovat kuitenkin jo lähestymässä etkä ehdi keräämään kassaa kuntoon säästämällä voit miettiä hääjuhlien kustantamista eri rahoitusvaihtoehdoilla. Jos hääbudjettisi on esimerkiksi 10 000 euroa, voi budjetti ratketa kerta- tai haavelainalla.

Jos olet onnistunut säästämissuunnitelmassasi ja esimerkiksi vain sormukset on enää ostamatta, voit hyödyntää niiden hankinnassa Mastercard luottokorttia. Samalla saat kätevästi ostoturvan maksaessasi luottokortilla.

Tutustu eri lainavaihtoehtoihin:
Kertalaina
Haavelaina
Mastercard

Hyödynnä lainanlyhennysvapaat

Jos sinulla on asunto-, auto- tai mökkilainaa, voit hakea lyhennysvapaata ja käyttää vapautuvat varat unelmasi toteuttamiseen. Hae lyhennysvapaata täyttämällä hakemus verkkopankissa. Lyhennysvapaan saaminen edellyttää pankin myönteistä päätöstä.

Häälahjat

Useimmat naimisiin menijöistä haluavat häälahjoina tavaran sijaan rahaa. Häälahjoja varten kannattaakin avata tili, jolloin lahjarahat ovat yhdessä paikassa ja helposti käytettävissä. Esimerkiksi Danske Etutili on oiva vaihtoehto häälahjatiliksi.

Tutustu tarkemmin: Danske Etutili

Häälahjapotin voi halutessaan myös sijoittaa, jolloin lahjalle voi olla mahdollista saada tuottoa.

Tutustu säästämiseen: Säästäminen ja sijoittaminen

*Turun Häämessut 2015

Lue myös


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.