Uusi maksupalveludirektiivi laajentaa pankin palveluvalikoimaa ja parantaa kuluttajan oikeuksia

Muutokset kuluttajille vuoden 2018 alussa

 

 

Kortit

Kauppiaat eivät saa velottaa erillistä palvelumaksua, kun käytät Mastercardia tai muita kortteja maksaessasi ostoksia liikkeissä tai verkkokaupoissa. Tämä pätee kaikkialla EU:ssa.

 

Kuluttajansuoja

Kuluttajansuoja paranee, kun kuluttajat käyttävät luotto- ja maksukortteja. Kuluttajan omavastuu lievästä ja tavallisesta huolimattomuudesta johtuvasta kortin väärinkäytöstä, laskee 150 eurosta 50 euroon.

 

Kansainväliset siirrot (EU)

EU:n/ETA:n alueelle ja alueelta maksettavat euromääräiset maksut käsitellään yhdessä päivässä. Jos esimerkiksi maksat eurotililtäsi kruunumääräisen laskun Ruotsiin, vastaanottaja saa maksun viimeistään seuraavana päivänä.


Muutokset vaiheittain seuraavien kahden vuoden aikana

Tilitietojen avaaminen

Uusi maksupalveludirektiivi avaa asiakkaan tilitiedot pankkien ja muiden maksupalveluita tarjoavien kolmansien osapuolien käyttöön. Päätös tilitietojen avaamisesta on luonnollisesti aina asiakkaan, eikä tilitietoja luovuteta eteenpäin ilman asiakkaan suostumusta. Tilitietojen avaamisen myötä asiakas voi halutessaan tarkistaa esimerkiksi pankkitilinsä saldon oman pankkinsa tarjoamien palveluiden lisäksi, myös muiden toimijoiden palveluissa.

Uudet maksuratkaisut

Uusi maksupalveludirektiivi tarjoaa mahdollisuuden uusille pankista riippumattomille maksutavoille. Pankkien lisäksi palveluita voivat tulevaisuudessa tarjota esimerkiksi suuret yritykset muilta toimialoilta tai fintech-toimijat.

 

Päivitetyt ehdot tulevat voimaan 13.1.2018

Päivitämme uuden lainsäädännön vuoksi seuraavia maksupalveluja koskevia ehtojamme:

  • Tilin yleiset ehdot
  • Yleiset korttiehdot henkilöasiakkaille
  • Euromaksualueella välitettävien euromaksujen yleiset ehdot
  • Lähtevien ja saapuvien valuuttamaksujen yleiset ehdot
  • Sähköisen asioinnin ehdot

Kaikki uudet ehdot ovat voimassa 13.1.2018 alkaen.

 

Kysymyksiä & vastauksia