Palkitseva työ, perhe ja matkustelu – näistä nuoret unelmoivat

Valtaosalla suomalaisista nuorista on unelmia ja he suhtautuvat optimistisesti niiden toteutumiseen. Suomalaiset nuoret eivät unelmoi maailmanvalloituksesta tai yritysimperiumin luomisesta, vaan melko perinteisistä asioista, ilmenee Danske Bankin Elä nyt -tutkimusraportista*.

Nuorten suurin unelma tällä hetkellä on työpaikan ja ammatin löytyminen. Unelmien työpaikka on sisällöltään mielekäs ja koulutusta vastaava. Perinteisten, arkeen liittyvien unelmien lisäksi nuoret haaveilevat matkustelusta. Maailman näkeminen ja eri kulttuureihin tutustuminen on lähes joka kolmannen nuoren haave. Kun lisäksi monet mainitsivat unelmakseen ulkomailla opiskelun tai työskentelyn, voi todeta, että kansainvälisyys on erittäin tärkeä asia suomalaisille nuorille. Sen sijaan esimerkiksi rikastumisesta unelmoi vain 4 prosenttia suomalaisnuorista.

Nuorten top 5 unelmat:

  1. Mielekäs työpaikka ja ammatti
  2. Matkustelu: maailman näkeminen ja eri kulttuureihin tutustuminen
  3. Oma koti
  4. Perheen perustaminen
  5. Opiskelupaikka

* Tutkimusraportissa esitellyn Elä nyt! -kyselytutkimuksen nuorten unelmista ja unelmien mahdollistajista toteutti Danske Bankin toimeksiannosta Aula Research Oy. Sähköiseen kyselyyn vastasi 4.4.–24.4.2017 yhteensä 614 15–29-vuotiasta suomalaista nuorta.

Lue koko raportti tästä!

Artikkelit