Mistä Suomen nuoret unelmoivat?

Tutkimme tänä vuonna nuorten unelmia kaksiosaisella kyselytutkimuksella, jonka ensimmäinen aikuisille suunnattu osa julkaistiin Elä nyt -hankkeemme avajaisseminaarissa 17.2.2017.

Seminaarissa julkaistiin Danske Bankin yhdessä Aula Researchin kanssa toteuttama, aikuisille suunnattu kyselytutkimus, jossa kartoitetaan aikuisten ajatuksia nuorten unelmista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Alla olevalla videolla Aula Researchin toimitusjohtaja Juha Vekkilä kiteyttää tutkimuksen keskeiset havainnot, ja aihetta kommentoivat opiskelija Nuutti Lahtinen ja Danske Bank Suomen toimitusjohtaja Risto Tornivaara.

2DD5E905059B2C01

Tutkimuksen perusteella suurin osa vastaajista kokee, ettei suomalaisilla nuorilla ole tasavertaisia mahdollisuuksia toteuttaa unelmiaan. Silti he uskovat, että suomalaisilla nuorilla on unelmia. Aikuiset uskovat nuorten unelmoivan työpaikasta, perheen perustamisesta ja hyvästä taloudesta. Tutkimukseen vastanneet aikuiset sen sijaan itse katuisivat kaikista eniten, elleivät olisi 100-vuotiaana matkustelleet ja nähneet maailmaa.

Seminaarissa käytiin myös vilkas paneelikeskustelu nuorten unelmien tiimoilta. Paneeliin osallistuvat pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen Opetushallituksesta, tutkija Mette Ranta Helsingin yliopistosta, puheenjohtaja Eero Rämö Allianssista, opiskelija Nuutti Lahtinen Osuuskunta GraniWorksistä sekä ja kuluttajaekonomisti Henna Mikkonen Danske Bankista.