Siirry sisältöön
Jaa

Danske Bankille korttikuosin suunnitellut opiskelija ammensi inspiraationsa luonnosta

Danske Bankin yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa toteuttama Elä nyt -suunnittelukilpailussa tuhannet suomalaiset äänestivät voittajaksi neljä puhuttelevinta kuosia: Huurre, Karhut, Kevätsade ja Kivet.

Isän arkkitehdin työ vaikutti merkittävästi siihen, että Danske Bankin suunnittelukilpailussa kennomaisen Huurre-korttikuosin suunnittelut Dario Vidal lähti opiskelemaan luovaa alaa.

Kuva: Noora KatajalaaksoKuva: Noora Katajalaakso

Kolmiulotteisesta suunnittelusta jo pienestä pitäen kiinnostuneelle Aalto-yliopiston opiskelijalle korttikuosin suunnittelu oli mielenkiintoinen harppaus uudelle alueelle.

– En tunne graafista suunnittelua hirveän hyvin ja mietinkin, kannattaako minun osallistua kilpailuun. Laaja teema kuitenkin kannusti osallistumaan. Olen todella iloinen, että ihmiset pitivät suunnittelemastani kuosista, hän iloitsee.

Vidal ammensi työhönsä merkittävästi myös luonnosta.

– Kaikki luonnon luoma on täydellistä. Voimme vain tarkkailla ja heijastella sen ilmentymiä; kaikki on sidoksissa toisiinsa. Tässä tapauksessa hain designiin yksityiskohtaista luonnollista kuviota, joka nivoutuu laajempaan kokonaisuuteen.

Suunnittelukilpailussa lähdettiin liikkeelle toiveesta löytää kortteihin uusia aihioita, jotka katsovat 100-vuotiaassa Suomessa positiivisesti tulevaisuuteen. Voit tutustua kaikkiin korttikuoseihin tarkemmin täällä.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.