Siirry sisältöön
Jaa

Karhut-korttikuosin suunnittelija kannustaa näkemään positiivisen tulevaisuuden

Elä nyt -suunnittelukilpailu toteutettiin yhteistyössä Danske Bankin ja Aalto-yliopiston kanssa. Kilpailussa haettiin muun muassa luonnon inspiroimia raikkaita, 100-vuotiasta Suomea juhlistavia korttikuva-aiheita. Voittajakuosien suunnittelijat ammensivat ideoita töihinsä myös esimerkiksi unelmista.

 

Pieneltä paikkakunnalta Keski-Suomesta kotoisin oleva Anniina Lius vietti lapsuuttaan piirtäen, ja ammatinvalinta suuntautuikin luonnollisesti graafiselle alalle. Danske Bankin korttikuosikilpailuun hän osallistui Karhut-nimisellä kuosilla, joka on yksi neljästä voittajaksi valikoituneesta työstä.

Työssään Anniina Liusta innostavat muun muassa opiskelijakaverit ja yhteinen suunnittelutyö. Kilpailun teema Elä nyt toteutui suunnittelijan luomuksessa karhujen ja metsän muodossa.

– Tuntuu, että nykyään kaikki on niin kiireistä ja hektistä. Itse elän hetkessä hakeutumalla säännöllisin väliajoin luontoon. Halusin korostaa nykyhetkisyyden keskellä luonnon merkitystä. Sille eivät mindfulness- tai hengitysharjoitukset vedä vertoja.

Kuosillaan Lius halusi välittää myös kannustavaa viestiä.

– Designin on tarkoitus luoda positiivinen tulevaisuuden kuva. Halusin myös kannustaa ihmisiä näkemään luonnon arvon.

Suunnittelukilpailussa lähdettiin liikkeelle toiveesta löytää kortteihin uusia aihioita, jotka katsovat 100-vuotiaassa Suomessa positiivisesti tulevaisuuteen. Voit tutustua kaikkiin korttikuoseihin tarkemmin täällä.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.