Siirry sisältöön
Jaa

Danske Bankin korttikuosikilpailun voittajat julki – tältä näyttävät nuorten suunnittelijoiden luomukset 100-vuotiaalle Suomelle

Danske Bankin yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa toteuttama ”Elä nyt” -suunnittelukilpailu poiki kasan upeita korttikuva-aiheita. Voittajakuosien suunnittelijat ammensivat töihinsä ideoita muun muassa unelmista ja luonnosta.

Suunnittelukilpailussa liikkeelle lähdettiin toiveesta löytää kortteihin uusia aihioita, jotka katsovat 100-vuotiaassa Suomessa positiivisesti tulevaisuuteen. Tuhannet suomalaiset äänestivät designeistä voittajaksi neljä puhuttelevinta kuosia: Huurre, Karhut, Kevätsade ja Kivet. Voit tutustua kuoseihin tarkemmin täällä.

F252AC77059B2C01


Voitokkaiden kuosien suunnittelijat Anniina LiusTaina TirkkonenDario Vidal ja Esa Naukkarinen lähestyivät aihetta kukin eri näkökulmasta, mutta yhdistävänä tekijänä heillä kaikilla on Suomen luonto.

– Halusin korostaa nykyhetkisyyden keskellä luonnon merkitystä. Sille eivät mindfulnes- tai hengitysharjoitukset vedä vertoja, Karhut-kuosin suunnitellut Anniina Lius kertoi.

– Kaikki luonnon luoma on täydellistä. Voimme vain tarkkailla ja heijastella sen ilmentymiä – kaikki on sidoksissa toisiinsa, Dario Vidal sanaili suunnittelemastaan Huurre-korttikuosista.

Kilpailun teema sai suunnittelija Esa Naukkarisen pohtimaan niitä perustuksia, joiden päällä seisomme. Kivet-teemainen kuosi saikin inspiraationsa peruskalliosta.

– Seisomme 100-vuotiaassa Suomessa peruskallion päällä. Kaikki mitä nyt teemme ja mihin ponnistamme, perustuu tälle kalliolle. Tämän näin alusta asti pohjana suunnittelukilpailun ”Elä nyt” -teemalle, tämän päälle on hyvä rakentaa tulevaisuutta, hän totesi.

Kilpailun positiivisen hengen tiivistää myös Taina Tirkkonen, joka suunnitteli Kevätsade-kuosin.

– Lähdin hakemaan designiä, joka itsessään inspiroisi. Välillä voi tulla vähän räntää, mutta silti kannattaa pitää kiinni unelmistaan.

Uusien korttikuva-aiheiden lisäksi myös Danske Bankin korttien peruskuosit uudistuvat. 

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.