Verkkohuijauksen tapahduttua

Jos yrityksesi on joutunut petoksen uhriksi, toimi nopeasti. Se saattaa vähentää tappioita ja vahinkoja.

Ota yhteyttä yrityksesi IT-vastaavaan tai IT-osastoon ja pyydä tekemään tarvittavat varotoimet ja mahdollisesti sulkemaan järjestelmät.

Oletko joutunut verkkohuijauksen uhriksi?

 • Onko joku luovuttanut yrityksen kortti- tai tilitietoja?

  Jos joku asiaan kuulumaton taho on saanut tietoonsa yrityksen tili- tai korttitiedot, ota heti yhteyttä asiakaspalveluumme 0100 2580, ma 8–17, ti-pe 8-16 (pvm/mpm). Katso tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat täältä

 • Onko joku yrityksessäsi saanut valesähköposteja tai -tekstiviestejä?

  Valesähköposteissa ja -tekstiviesteissä käytetään usein huolimatonta ja persoonatonta kieltä. Joskus myös näkee, että kirjaimia on siirretty tai vaihdettu, jolloin lähettäjän nimi ei ole oikein. Esimerkiksi danskebank.fi-osoitteen tilalla voi olla danskkebank.fi tai danskebank.cn, ja tekstiviesteissä voi olla vaikeaselkoisia tai lyhennettyjä linkkejä, kuten ”bit.ly”. Taitavat huijarit osaavat kuitenkin lähettää valesähköpostin tai -tekstiviestin siten, että sen lähettäjä näyttää aivan oikealta.

  • Poista sähköposti- tai tekstiviesti. Älä vastaa siihen.
  • Älä napsauta mitään sen sisältämää linkkiä.
  • Älä koskaan kerro luottamuksellisia tietoja. 

  Näyttääkö viesti siltä, että sen on lähettänyt Danske Bank?

  Jos sähköposti- tai tekstiviestin lähettäjäksi on merkitty Danske Bank tai viesti näyttää muuten siltä, että Danske Bank olisi lähettänyt sen, toivomme, että ilmoitat asiasta meille. Yritämme poistaa kyseisen sivun verkosta ja suojella siten muita käyttäjiä.

  Voitte lähettää sähköpostin edelleen tai lähettää meille tekstiviestin näyttökuvan osoitteeseen: huijausviestit@danskebank.fi.

 • Jos haluat tehdä verkkohuijauksesta rikosilmoituksen

  Yrityksellä ei ole velvollisuutta tehdä verkkohuijauksesta rikosilmoitusta, mutta rikosilmoitus voi auttaa muodostamaan käsitystä huijauksen laajuudesta ja parantamaan huijausten torjuntaa pitkällä aikavälillä. Autamme mielellämme, jos haluat tehdä rikosilmoituksen. Ota yhteyttä numeroon asiakaspalveluumme 0100 2580. Voit myös ottaa yhteyttä poliisiin puhelimitse tai tehdä ilmoituksen osoitteessa poliisi.fi.

Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.