Suojaa yrityksesi


Tietoturvaohjeet

Turvallisen verkkoasioinnin takaamiseksi noudata erityistä huolellisuutta tietoturvan suhteen.

Yleiset Districtin turvallisen käytön ohjeet
  • Käytä Districtia vain työasemilta, joihin luotat. Vältä yleisessä käytössä olevia tietokoneita.
  • Kirjaudu aina verkkopankkiin kirjoittamalla Danske Bankin verkko-osoite selaimesi osoiteriville tai käytä omaan selaimeesi tallennettua kirjainmerkkiä. Älä käytä linkkejä sähköposteista tai vierailta verkkosivuilta – ne voivat ohjata väärennetylle sivulle, joka näyttää pankin sivulta.
  • Ennen kuin syötät pankkitunnukset, varmista, että Danske Bankin verkko-osoitteen yhteydessä näkyy lukon kuva.
Turvallisuuspäivitykset
Päivitä aina viimeisin valmistajan tarjoama versio käyttöjärjestelmääsi, virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoihin, selaimeesi sekä sen liitännäisiin (esimerkiksi Adobe Reader, Adobe Flash). Suosittelemme useimpien valmistajien tarjoamaa mahdollisuutta automaattiseen päivitykseen.


Virustorjunta ja palomuuri
Tarkista, että tietokoneeseesi on asennettu virustorjunta- ja palomuuriohjelmistot. Voit hankkia ne esimerkiksi omalta verkko-operaattoriltasi, suoraan valmistajan verkkosivuilta tai tietokoneliikkeestä. Varmista, että virustorjuntaohjelmasi tarkastaa automaattisesti kaikki internetistä ladatut ohjelmistot. Tarkista koneesi säännöllisesti viruksien varalta.


Salasanat 
Suojaa laitteesi ja tietosi salasanoilla. Älä käytä salasanoina nimiä, syntymäpäiviä tai muita arvattavissa olevia ilmaisuja. Käytä kirjaimien, numeroiden ja erikoismerkkien yhdistelmää jonka itse muistat, mutta jota muiden on mahdotonta arvata. Älä käytä samaa salasanaa useammalla kuin yhdellä sivustolla, ja vaihda salasanat säännöllisesti.


Henkilökohtaiset tiedot 
Harkitse tarkkaan ennen kuin annat henkilökohtaisia tietojasi sähköpostilla tai internetissä. Anna tietoja vain suojatussa yhteydessä tahoille joihin luotat. Danske Bank ei koskaan kysy henkilökohtaisia tietoja sähköpostilla, puhelimella, tekstiviestillä tai postitse.


Tiedostojen lataaminen
Sähköposti on yksi tavallisimmista tavoista levittää viruksia. Torju viruksia, matoja ja haittaohjelmia olemalla huolellinen internetin ja sähköpostin käytössä, ohjelmistojen asentamisessa ja lataamisessa. Vältä epäilyttäviä nettisivuja ja epämääräisten linkkien avaamista. Älä avaa tai asenna epämääräisiä tiedostoja. Älä myöskään avaa outoja ja epämääräisiä sähköposteja tai niiden liitetiedostoja.


Sosiaalinen media 
Monet verkkorikolliset käyttävät hyväkseen sosiaalista mediaa ja keskustelupalstoja. Ole varovainen kun avaat linkkejä, videoita, kuvia ja sovelluksia – jopa silloin, kun ne tulevat joltakulta jonka tunnet. Liitteet voivat sisältää haittaohjelmia. Älä anna henkilökohtaisia tietoja, koska et voi olla varma, kuka näkee ne.


Sähköposti
Älä vastaa viesteihin tai käytä linkkejä, joissa kysytään pankkitunnustesi tai luottokorttisi tietoja. Danske Bank ei kysy niitä sähköpostilla, puhelimella, tekstiviestillä tai postitse missään olosuhteissa.
Lue myös


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.