Koronavirus ja vaikutukset taloustilanteeseen

Koronaviruksen etenemisellä on taloudellisia vaikutuksia sekä kansallisesti että maailmanlaajuisesti. Tältä sivulta löydät kootusti Danske Bankin asiantuntijoiden kommentit tilanteesta.

Seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä aktiivisesti ja pyrimme arvioimaan sen mahdollisia vaikutuksia eri toimialoihin. Haluamme varmistaa, että voimme tarpeen vaatiessa tarjota asiakkaillemme tilanteeseen sopivaa neuvontaa.


Yritysasiakas - tukea ja joustavuutta koronaviruksen vaikutuksiin

Tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja tukeaksemme yrityksiä, jotka tarvitsevat lisälikviditeettiä kysynnän laskun tai tilausten peruutusten vuoksi. Tarkastelemme kunkin yrityksen tilannetta yksilöllisesti ja arvioimme kuinka voimme auttaa heitä parhaiten.

Lue lisää: Koronavirus ja yrityksen pankkiasiat

Koronavirus heiluttaa osakemarkkinoita

ccd9bbcb-00090254-7d846ac2

Mitä tulisi nyt huomioida koronaviruksen ravistelemilla markkinoilla? Entä milloin markkinat rauhoittuvat?

 

Oheiselta markkinaviikko-videolta löydät senioristrategimme kommentit aiheeseen liittyen.

 


Danske Investin toimet osuudenomistajien suojaamiseksi koronakriisin aikana

Kuluneen neljän viikon aikana rahoitusmarkkinoiden heilahtelu on ollut ennätyksellisen voimakasta eri puolilla maailmaa. Sen jälkeen, kun koronavirus alkoi levitä räjähdysmäisesti Euroopassa helmikuun jälkipuoliskolla, etenkin osakemarkkinat ovat kärsineet osakkeiden hintojen rajusta laskusta. Se on vaikuttanut myös osaan Danske Investin rahastoihin siten, että niille ei ole kyetty määrittämään luotettavaa arvoa. Asiakkaiden edun varmistamiseksi toimeksiantojen toteutuksia on jouduttu keskeyttämään osassa rahastoja.

Lue lisää tiedotteesta: Danske Investin toimet osuudenomistajien suojaamiseksi koronakriisin aikana

Miten koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa makrotalouteen?

Lue markkinatutkimusyksikkömme julkaisemat viimeisimmät tutkimukset ja raportit englanniksi.

Muista myös tietoturva!

Muista olla erityisen varovainen myös tietoturvaan liittyvissä asioissa. Poikkeustilanteissa riski talousrikosten osalta kasvaa. Lisätietoja tietoturvariskeihin varautumisesta löydät asiakaspalvelumme ohjeista.