Uusi maksupalvelulainsäädäntö

– Mitä se tarkoittaa yrityksesi kannalta?

Otamme 1.1.2018 maksupalveluissamme käyttöön muutoksia, jotka ovat merkittäviä Danske Bankin asiakkaana olevan yrityksesi kannalta. Muutokset johtuvat 13.1.2018 voimaan tulevasta uudesta maksupalvelulaista.

Laki perustuu EU:n lainsäädäntöön eli uuteen maksupalveludirektiiviin (PSD II). Lainsäädännön tavoitteena on lisätä maksumarkkinoiden innovatiivisuutta, mahdollistaa uusia maksamisen ratkaisuja ja parantaa maksumarkkinoiden ehtoja asiakkaiden eduksi.

Millä tavalla muutokset vaikuttavat yritykseesi?

Muutoksella on yleisesti ottaen seuraavia vaikutuksia:

 • Kaikki EU:n /ETA:n valuutoissa tapahtuvat maksusuoritukset ovat tililläsi samana päivänä, kun me vastaanotamme summan. Tämä koskee myös muita valuuttoja, jos pankin ei tarvitse tehdä valuutan vaihtoa.

 • EU- ja ETA-maihin suoritettavien maksujen kulut on jaettava maksun lähettäjän ja maksunsaajan kesken.

 • Yritykset eivät enää saa veloittaa asiakkailtaan kuluja kortilla maksamisesta. Tämä koskee sekä liikkeitä että verkkokauppoja. 

 • Jatkossa Danske Bankin tarjontaan kuuluu myös mahdollisuus tarkastella useasta pankista peräisin olevien maksujen tietoja ainoastaan yhtä digitaalista ratkaisua käyttämällä.

Lisätietoa muutoksista

 • Kansainvälisten maksujen nopeutuminen

  Tammikuusta 2018 alkaen saat kaikki EU:n/ETA:n valuutoissa tapahtuvat maksusuoritukset aiempaa nopeammin – summa on tililläsi samana päivänä, kun me vastaanotamme maksun. Tämä tarkoittaa, että sinulle aletaan maksaa summasta korkoa jo samana päivänä. 

 • Maksujen kulut on jaettava

  Uusien sääntöjen mukaisesti EU-/ETA-maihin suuntautuvien maksujen kulut on jaettava maksun lähettäjän ja maksunsaajan kesken. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä lähettäjä että maksunsaaja maksavat kulut omalle pankilleen. Tämä vaatimus on voimassa riippumatta siitä, suoritatko maksun itse verkkopankissa tai Districtissä vai teemmekö sen puolestasi.

  EU-/ETA-maihin suoritettavat maksut, joissa maksat lähettäjänä kaikki kulut, ovat vaihtoehto vain erityistapauksissa. Kysy lisää soittamalla meille numeroon 0100 2580 (pvm/mpm) Danske Bankin Yrityspalvelut.

 • Ei palvelumaksuja korttimaksuista

  Yritykset eivät enää tammikuusta 2018 lähtien saa veloittaa asiakkailtaan kuluja kortilla maksamisesta. Tämä koskee sekä liikkeitä että verkkokauppoja – ja henkilökohtaisia kortteja ja henkilökohtaisen vastuun sisältäviä yrityskortteja (lukuun ottamatta Diners- ja American Express -kortteja). Yrityksen vastuun sisältävillä yrityskorteilla suoritetuista maksuista voidaan kuitenkin edelleen periä palvelumaksu.

 • Useasta pankista peräisin olevat tiedot yhdessä digitaalisessa ratkaisussa

  Toisen maksupalveludirektiivin nojalla voit antaa toisten pankkien ja maksupalvelun tarjoajien käyttöön tietoja yrityksesi maksutilistä Danske Bankissa. 

  Tämän uuden tietojenvaihtoa koskevan mahdollisuuden ansiosta me ja muut rahoituspalvelujen tarjoajat voimme kehittää uusia palveluja ja saada maksutietoja muista pankeista. Tämä tarkoittaa, että jatkossa laajennamme tarjontaamme mahdollisuudella tarkastella useasta pankista peräisin olevien maksujen tietoja ainoastaan yhtä digitaalista ratkaisua käyttämällä. Käyttäjänä sinun on aina annettava suostumuksesi tietojen vaihtamiseen.

 

 

Uusi maksupalveludirektiivi lisää kilpailua pankkitoiminnassa

Uusi maksupalveludirektiivi auttaa myös edistämään kilpailua pankkitoiminnassa. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että pankit eivät ole enää ainoita rahoituspalvelujen tarjoajia. Tämä tuo uusia teknologisia mahdollisuuksia sekä asiakkaillemme että meille pankkina.

Lue lisää