Kasvusuunnitelman toteuttaminen

 • 1. Hanki tarvittava rahoitus

  Yritystoiminnan laajentaminen tuottavasti vaatii usein myös rahallisia investointeja. Varmista ensimmäiseksi, että sinulla on riittävästi varoja toteuttaa suunnitelmasi. Kasvustrategian rahoittamiseksi löytyy erilaisia mahdollisuuksia:

  • Omat varat
  • Yksityiset sijoittajat
  • Rahastot ja tukiohjelmat
  • Vientituki
  • Pankkilainat ja leasing

  Hyvä pohja aloittaa vuoropuhelu sijoittajien ja muiden sidosryhmien kanssa on tehdä perusteellinen ja houkutteleva yritysesittely. TheHub-sivustolta (verkkosivusto Startup-yritysten tueksi) löydät hyviä neuvoja. Paikallinen ELY-keskus ja esimerkiksi Suomen Teollisuussijoitus Oy antavat neuvoja rahoituksen hoitamiseksi yrittäjyyden kaikissa vaiheissa.

  ELY-keskus (elykeskus.fi)

  Pankkina meillä on laaja kokemus auttaa sinua kasvupyrkimyksissäsi. Hyödynnä osaamistamme testataksesi kasvustrategiasi ja löydä yrityksellesi parhaiten sopiva rahoitusratkaisu.

 • 2. Varmista oikeanlainen aloitus


  Hyvästä parhaimmaksi – vahva kasvu edellyttää myös uusia taitoja

  Yritysjohtamisen bestseller "Hyvästä paras" (Good to great, Jim Collins) neuvoo, miten oikeanlaisella liiketoiminta- ja henkilöstöjohtajuudella yrityksen voi johtaa menestymään. Varmista, että sinulla on käytössäsi paras joukkue ja oikea osaaminen.

  Yrityksen liiketoiminnan kasvattamiseen tarvitset sellaisia uusia ideoita ja uusia taitoja, joita ei välttämättä vielä löydy yrityksestäsi. Harkitse, miten saat yhdistettyä oikeat taidot yritykseesi parhaalla mahdollisella tavalla. Kannattaako palkata uutta tietopääomaa määräaikaisella työsuhteella, ottaa konsultti tai asiantuntija sparraamaan vai kannattaako etsiä ulkopuolista kumppania? Kaikki riippuu yrityksesi tilanteesta, toimialasta ja liiketoiminnasta. Tutustu myös TheHub -sivustolla, miten saat palkattua yritykseesi oikeanlaisen joukkueen.

  Löydä sisäinen yrittäjäsi

  Menestyvät yrittäjät tuovat uudet tuotteet ja palvelut nopeasti markkinoille. Vasta sen jälkeen he arvioivat menestyksen ja muokkaavat valikoimaa kysynnän mukaan. Tällä tavoin he pystyvät toimimaan nopeammin ja joustavammin kuin vakiintuneet yritykset. Facebookin perustaja Mark Zuckerberg tiivistää tämän sanoihin "Move fast and break things", joka on jo vuosia toiminut uusien yritysten mantrana.

  Ketterästi toimimalla näet nopeammin toimiesi tuloksen ja tiedät, oletko oikealla tiellä. Liikaa yksityiskohtiin keskittyvä pidemmän ajanjakson tietomäärä saattaa piilottaa tiedon menestymisestäsi, teoriasi ei ehkä toiminutkaan. Jo pitkään toiminnassa ollut yritys voi myös muuttaa toimintastrategiaansa ketterämmäksi. Varmista kuitenkin, että yksittäisiin uusin muutoksiin ja toimenpiteisiin ei liity merkittäviä riskejä.

 • 3. Toimi ja toteuta

  Sinulla on rahoitus, sinulla on suunnitelma, sinulla on joukkue. Nyt tarvitaan toimia. Yritystoiminnassa ei saavuta mitään, jollei toimi. Pidä tämä mielessä, kun alat toteuttaa suunnitelmiasi.

  On myös hyvä harkita, jos johonkin suunniteltuun toimeen ei kannatakaan panostaa. Laita rasti päälle ja keskitä energiasi tuottavampaan tekemiseen.

  Nyt on aika laittaa suunnitelma täytäntöön! Varmista tasainen ja sujuva eteneminen seuraamalla viikottain eri toimenpiteiden toteutumista.


Tuotteet ja palvelut kasvua tavoittelevalle yritykselle


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.