Säästäminen ja sijoittaminen –
tutustu tuotteisiin ja palveluihin
Jokaiselle löytyy sopiva tapa sijoittaa, olit sitten kokenut sijoituskonkari tai vasta sijoituspolkusi alussa. Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat sijoittamisen palvelut.
Valitse sinulle sopivin tapa säästää ja sijoittaa:
Sijoita itsenäisesti
Säästä rahastoihin
Rahastosäästäminen on oiva tapa aloittaa sijoittamaan. Voit tehdä kertamerkinnän tai säästää kuukausittain haluamasi summan.
Käy kauppaa osakkeilla
Voit käydä kauppaa 23 eri markkinalla. Vaikuta itse kaupankäyntikustannuksiisi - mitä enemmän käyt kauppaa, sitä edullisemmat kaupankäyntipalkkiosi ovat.
Sijoita kanssamme
Me autamme sinua sijoittamaan
Voit joko sijoittaa yhdessä kanssamme siten, että me neuvomme ja sinä sijoitat, tai voit ulkoistaa sijoittamisen kokonaan meille.
Haluaisitko aloittaa sijoittamisen, mutta et tiedä miten?
Pääset näppärästi kiinni sijoittamiseen mobiilipankista löytyvällä kätevällä työkalulla. Vastaa vain muutamaan kysymykseen, niin saat selville, mikä voisi olla sinulle sopiva tapa sijoittaa.
Mene mobiilipankin kohtaan Sijoitukset › Tutustu palveluihin › Löydä oma tapasi sijoittaa.
Usein kysyttyä säästämisestä ja sijoittamisesta
-
-
Miksi kannattaa sijoittaa?
Sijoittamalla voit edesauttaa elämäsi tärkeiden asioiden toteutumista. Sijoittamista ei siis yleensä kannata tehdä sijoittamisen takia, vaan sen takia, että suunnitelmallisella säästäväisyydellä voi saada omien haaveiden ja tavoitteiden toteutumisen lisäksi turvallisuudentunnetta ja mielenrauhaa. Sijoittamisen tavoitteita voivat olla esimerkiksi:
- eläkeiän turvaaminen
- taloudellisen vapauden saavuttaminen
- lapsen tulevaisuuden tukeminen
Ota ensimmäinen askel kohti tavoitteitasi ja aloita sijoittaminen jo tänään.
ae45ea09-654a-4c0f-82dd-496de9a0510f -
Miten aloitan sijoittamisen?
Sijoittamisen aloittamiseen on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi sijoittaa suoraan osakkeisiin ja sijoitusrahastoihin tai hyödyntää sijoitusneuvonnan ja varainhoidon palveluita. Ennen sijoittamisen aloittamista on hyvä tehdä oma taloudellinen suunnitelma ja miettiä, mitkä ovat omat tavoitteet sijoittamiselle ja kuinka paljon on valmis sietämään riskiä. On myös tärkeää tutustua eri sijoitusvaihtoehtoihin ja miettiä kuinka paljon on valmis laittamaan rahaa sijoittamiseen. Mieti ainakin näitä:
- Mikä on oma tavoite sijoittamisessa ja kuinka paljon on valmis laittamaan rahaa sijoittamiseen?
- Kuinka paljon on valmis sietämään riskiä ja sijoitusten arvon vaihtelua?
Älä kuitenkaan hätäile, sijoittamisen aloittamista ei tarvitse miettiä yksin – eikä aina kannatakaan. Tärkeintä on aloittaminen ja suunnitelmia voi aina muuttaa matkan varrella oman elämäntilanteen ja taloudellisen tilanteen mukaan.
Helpoimmillaan aloitat sijoittamisen digitaalisissa kanavissamme, joissa opastamme sinut sijoittamisessa alkuun. Lisäksi asiantuntijamme ovat apunasi keskustelemassa sinulle tärkeistä sijoittamiseen liittyvistä asioista joko verkon kautta tai puhelimitse. Teemme yhdessä sinun lähtökohdistasi tasapainoisen sijoittamisen suunnitelman, jonka avulla näet mitä toimenpiteitä voisit tehdä tavoitteesi mahdollistamiseksi. Saatat yllättyä kuinka pienillä päätöksillä nyt voi olla positiiviset ja kauaskantoiset vaikutukset.
Mihin kannattaa sijoittaa?
Meiltä löytyy kattava valikoima sijoitusratkaisuja juuri sinun tavoitteidesi saavuttamiseen.
Osakkeet
- Osakesijoittaminen sopii erityisesti sijoittajille, jotka haluavat itse käyttää aikaa sijoitusten seuraamiseen ja päättää tarkemmin sijoituskohteensa.
- Osakesijoittamisessa on korkeampi riski kuin esimerkiksi korkosijoituksissa, mutta samalla niiden tuotto on historiallisesti pitkällä aikavälillä ollut parempaa.
Rahastot
- Rahastoihin sijoittaminen on oiva tapa aloittaa sijoittaminen.
- Rahastoissa hajauttaminen on hoidettu puolestasi, jolloin sinun ei itse tarvitse miettiä, miten hajautat sijoitustesi riskiä.
- Voit myös helposti automatisoida sijoittamisen säästämällä jatkuvasti joka kuukausi valitsemiisi rahastoihin.
ETF:t
- Sijoittaminen ETF:iin, eli pörssinoteerattuihin rahastoihin, on yksi rahastosijoittamisen muoto.
- Erotuksena perinteiseen rahastosijoittamiseen ETF:ssä on se, että niiden osuuksilla käydään kauppaa pörssissä kuten osakkeilla.
- ETF:ien sisältämät sijoitukset mukailevat yleensä tiettyä valittua indeksiä, joka seuraa esimerkiksi tietyn osakemarkkinan, maantieteellisen alueen tai toimialan kehitystä.
Sijoitusobligaatiot
- Sijoitusobligaatiot sopivat sijoittajalle, joka haluaa turvaa sijoittamalleen pääomalle sekä samalla tavoitella tuottoa varoilleen.
- Sijoitusobligaatioon tulee sijoittaa vain varoja, jotka joutavat olemaan sidottuna sijoitukseen sen koko juoksuajan (3-5 vuotta).
- Sijoitusobligaatioon sijoittaminen vaatii malttia, mutta vastineeksi sijoittaja saa turvaa ja mahdollisuuden hyvään tuottoon.
PS-säästäminen
- PS-Säästäminen eli sidottu pitkäaikaissäästäminen on verotuettu tapa varautua eläkeaikaan.
- Voit vähentää sopimukseen maksamasi maksut verotuksessa vuosittain aina 5 000 euroon asti.
- Voit säästää monipuolisesti eri sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin, ETF:iin ja Danske Investin rahastoihin.
Vakuutussäästäminen*
- Vakuutussäästämisen valikoimastamme löydät ratkaisut omaa elämääsi ja läheisiäsi varten.
- Voit valita sijoituskohteiksi rahastoja, sijoituskoreja ja sijoitusobligaatioita sekä näiden yhdistelmän.
- Vakuutussäästämisessä yhdistyvät vakuutuksen edut ja sijoituskohteiden tuottomahdollisuudet.
Onko sijoittaminen sinulle uutta tai kaipaatko apua?
Löydät vastauksia sijoittamiseen ja sen aloittamiseen oppaistamme.
Kokeile korkoa korolle -laskurilla, mikä sijoitussumma sopii sinulle
Katso Minustako sijoittaja -sarjan vinkit sijoittamiseen
Lue vinkkimme: mitä sijoittajan on hyvä ottaa huomioon sijoitusmarkkinoiden heiluessa
Oletko Akavan jäsenliiton, Suomen Osakesäästäjien tai Suomen Vuokranantajien jäsen?
Katso rahanarvoiset etusi sijoittamiseen.
Akavan jäsenliitot
Suomen Osakesäästäjät
Suomen Vuokranantajat
Katso myös nämä
Työkalu
Säästölaskuri
Säästölaskurilla voit helposti suunnitella säästötavoitteitasi. Kokeile laskurilla säästövaihtoehtojen vaikutusta tuotto-oletuksiin sopivalla kuukausittaisella säästösummalla.
Säästäminen
Säästä lainan takaisinmaksun yhteydessä
Asuntolainaan sitoudutaan useiksi vuosiksi ja siksi lyhennykset kannattaa mitoittaa niin, että samalla voi myös säästää. Kuukausittainen rahastosäästäminen on helppo tapa sijoittaa pitkäjänteisesti.
Opas
Sijoittamisen opas – miten aloitan sijoittamisen?
Haluaisitko aloittaa sijoittamisen, mutta et tiedä miten? Tärkeintä sijoittamisessa on kuitenkin aloittaminen. Nappaa siis oppaastamme vinkit talteen ja aloita jo tänään.
Vastuullinen sijoittaminen
Kestävän kehityksen näkökohdat ovat luonnollinen osa sijoituksiasi
Kun teemme puolestasi sijoituspäätöksiä, otamme aina sijoitusten kestävyystekijät huomioon. Tällä tavoin toimimalla pystymme valitsemaan entistä paremmin sijoituskohteita, joista saat parhaan hyödyn vastuullisesti toteutetulla tavalla.
Sijoittaminen
MiFID – Rahoitusvälineiden markkinat -direktiivi
Sijoitusmarkkinoita koskeva sääntely uudistui EU:n MiFID II -direktiivin tultua voimaan.
Talouskatsaukset
Talouskatsaukset
Lue Danske Bankin ekonomistien ajankohtaiset kommentit ja suhdannekatsaukset
Materiaali on yleistä tietoa eikä se ole täydellinen kuvaus sijoituskohteesta tai siihen liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua sijoituskohteen ominaisuuksiin, riskeihin ja verotukseen.
Sijoittamiseen liittyy aina taloudellinen riski. Tavoiteltu tuotto voi jäädä saamatta ja sijoitetun pääoman voi menettää osittain tai kokonaan. On syytä muistaa, että historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Asiakkaan tulee perustaa sijoituspäätöksensä omaan arvioonsa rahoitusvälineestä ja siihen liittyvistä riskeistä, sillä asiakas vastaa itse sijoituspäätöstensä taloudellisista seuraamuksista.
Tämä materiaali ei ole yksilöllinen suositus eivätkä annetut tiedot liity yksittäisen asiakkaan sijoitustavoitteisiin, taloudelliseen tilanteeseen tai erityistarpeisiin. Vaikka pyrkimyksenä onkin antaa mahdollisimman tarkkoja ja oikeita tietoja, ei pankki takaa ulkopuolisista lähteistä saatujen tietojen täydellisyyttä tai virheettömyyttä. Esitetyt näkemykset edustavat pankin arvioita materiaalin laatimishetkellä ja niitä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Pankki ei vastaa mistään kuluista tai tappioista, joita materiaalin tietojen käyttö voi aiheuttaa.
Materiaali sisältää pankin omistamaa immateriaalioikeudellisesti suojattua aineistoa, johon pankki pidättää kaikki oikeudet.