Koti- ja ulkomaanmaksut

 • Tilisiirrot kotimaassa

  Tilisiirrot kotimaassa

  Maksaessasi maksuja euromääräisenä EU-alueelle, voit maksaa ne tavallisena ns. SEPA-maksuna. Saajan tilinumero tulee syöttää IBAN-muodossa. Valitse verkkopankissa "Tee uusi maksu".

  Helpoimmin maksat säännölliset maksut e-laskuna, joista voit sopia verkkopankissa. 

  Danske Bank välittää asiakkaiden tekemät, euromääräiset tilisiirrot kotimaisille tileille reaaliaikaisina SEPA-pikasiirtoina. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rahat ovat vastaanottajan käytössä saman tien. Uudistus koskee kaikkia Danske Bankin tilien välisiä tai toiseen rahalaitokseen välitettäviä euromääräisiä tilisiirtoja Suomessa. Kaikki pankit eivät vielä vastaanota reaaliaikaisia tilisiirtoja. Näihin pankkeihin tehtävissä tilisiirroissa raha siirtyy saman päivän aikana, mikäli tilisiirto on tehty klo 15 mennessä. 

   

   

 • Tilisiirto ulkomaille

  Tilisiirto ulkomaille

  Maksaessasi maksuja euromääräisenä ja EU-alueella, voit maksaa ne tavallisena ns. SEPA-maksuna. Jos maksu on muulle alueelle kuin EU:hun tai muussa valuutassa, tulee sinun käyttää verkkopankissa ulkomaanmaksulomaketta. Valitse verkkopankissa Maksa ulkomaille.

  Ulkomaanmaksun toimeksiantolomake

 • Miten vastaanotan maksuja ulkomailta?

  Miten vastaanotan maksuja ulkomailta?

  Anna maksajalle paitsi tilinumerosi IBAN-muodossa, myös pankin BIC-koodi. Danske Bankin BIC-koodi on DABAFIHH. Jos maksu saapuu muuna kuin SEPA-maksuna, saapuvasta maksusta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

 • Miten asetan maarajauksen maksukorttiini?

  Miten asetan maarajauksen maksukorttiini?

  Korteissamme on käytössä automaattinen maarajaustoiminnallisuus. Maantieteelliset alueet, joissa voit käyttää korttiasi, päivittyvät automaattisesti liikkumisesi mukaan. Jos esimerkiksi matkustat Suomesta Viroon ja käytät korttiasi sirulla ja tunnusluvulla Virossa, avaamme käyttöösi automaattisesti alueen Eurooppa ja samalla suljemme kotimaan käytön. Palatessasi Suomeen avaamme kortin käyttösi perusteella jälleen kotimaan alueen ja suljemme samalla Euroopan pois käytöstä.

  Voit myös itse tarvittaessa muuttaa käyttöalueita verkko- ja mobiilipankissa sekä Asiakaspalvelumme kautta.

  Huomioithan myös, että kaikkialla sirumaksaminen ei ole vielä käytössä, ja mikäli joudut käyttämään korttiasi magneettiraidalla ja vahvistamaan ostotapahtuman allekirjoituksellasi, sinun tulee itse aktivoida ko. alue käyttöön.

  Käyttöalueiden muutoksista ja kortin käytöstä suljetulla alueella lähetämme sinulle tiedon tekstiviestillä. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, jotta viestimme tavoittaa sinut.

  Verkkopankissa
  Verkkopankin etusivulta näet kortin tiedot. Klikkaa kortin kohdalta nuolta. Valitse Korttiturvallisuus > rajaa maanosat. Samalla voit myös tarkistaa, mihin maanosaan tietty maa kuuluu.

  Mobiilipankki
  Valitse etusivulta Kortit > haluamasi kortti > Korttiturvallisuus > Ulkomaat. ja rajaa maanosat.

 • Miten otan e-laskun käyttööni?

  Miten otan e-laskun käyttööni?

  E-laskun saat suoraan verkko-, mobiili- ja tabletpankkiisi, jolloin laskun tiedot - myös pitkät ja hankalat viitenumerot - ovat valmiina paikallaan. Tekemällä e-laskusopimuksen laskujen hyväksyminen on vaivatonta ja e-lasku säilyy verkkopankin arkistossa kaksi vuotta. Teet
  e-laskusopimuksia helposti verkkopankin Maksut-osiossa kohdassa Tee e-laskusopimus.

Ostokset verkkokaupoissa

 • Miten maksan verkkokauppojen ostokset?

  Miten maksan verkkokauppojen ostokset?

  Verkkokaupoissa on usein vaihtoehtona maksaa verkkomaksulla tai kortilla. Osassa verkkokaupoista voit myös maksaa MobilePayllä.

  Kortilla maksaessasi näppäilet kortin tiedoista kolme asiaa: kortin numeron, voimassaoloajan ja kortin kääntöpuolella olevan CVV/CVC2-tarkisteluvun. Kun teet kortillasi verkko-ostoksia, tulee maksut vahvistaa lisäksi Danske Bankin henkilöasiakkaan pankkitunnuksilla tai kahden salasanan avulla.

  Lue lisää: Korttiostot verkossa

  Tarvitset verkkopankkitunnukset myös verkkomaksun hyväksymiseen, jossa maksu tapahtuu suoraan tililtäsi.

 • Miten maksan credit/debit-kortilla pankkitililtä?

  Miten maksan credit/debit-kortilla pankkitililtä?

  Credit/debit-korteissa (eli yhdistelmäkorteissa) voit valita maksatko ostoksen korttisi luotolta vai tililtäsi:

  Credit = Maksu veloittuu korttisi luotolta. Näppäile kortin etupuolen 16-merkkinen korttinumero. Käännä kortti ympäri ja näppäile CVV2/CVC2 -tarkisteluku, joka on allekirjoituspaneelin vieressä.

  Debit = Maksu veloittuu pankkitililtäsi. Näppäile kortin kääntöpuolen 16-merkkinen korttinumero ja sen perässä oleva CVV2/CVC2 -tarkisteluku.

  Kortin etupuolella oleva voimassaoloaika on yhteinen sekä credit- että debit-ominaisuudelle.

 • Voinko maksaa kortilla kestotilauksen?

  Voinko maksaa kortilla kestotilauksen?

  Kyllä. Voit maksaa kortillasi ostoksia, joista veloitetaan sovituin määräajoin. Esimerkkinä tällaisesta ostoksesta voi olla jatkuva palvelu musiikin kuunteluun tai tietokoneen automaattinen virustorjunta.