Koti- ja ulkomaanmaksut

 • Tilisiirrot kotimaassa

  Tilisiirrot kotimaassa

  Maksaessasi maksuja euromääräisenä EU-alueelle, voit maksaa ne tavallisena ns. SEPA-maksuna. Saajan tilinumero tulee syöttää IBAN-muodossa. Valitse verkkopankissa "Tee uusi maksu".

  Helpoimmin maksat säännölliset maksut e-laskuna, joista voit sopia verkkopankissa. 

 • Tilisiirto ulkomaille

  Tilisiirto ulkomaille

  Maksaessasi maksuja euromääräisenä ja EU-alueella, voit maksaa ne tavallisena ns. SEPA-maksuna. Jos maksu on muulle alueelle kuin EU:hun tai muussa valuutassa, tulee sinun käyttää verkkopankissa ulkomaanmaksulomaketta. Valitse verkkopankissa Maksa ulkomaille.

  Ulkomaanmaksun toimeksiantolomake

 • Miten vastaanotan maksuja ulkomailta?

  Miten vastaanotan maksuja ulkomailta?

  Anna maksajalle paitsi tilinumerosi IBAN-muodossa, myös pankin BIC-koodi. Danske Bankin BIC-koodi on DABAFIHH. Jos maksu saapuu muuna kuin SEPA-maksuna, saapuvasta maksusta veloitetaan hinnaston mukainen palvelumaksu.

 • Miten asetan maarajauksen maksukorttiini?

  Miten asetan maarajauksen maksukorttiini?

  MasterCard- tai Visa-korttisi käyttöalue on koko maailma ja verkkokaupat. Voit kuitenkin itse rajata korttisi käytön haluamiisi maanosiin. Voit myös valita voiko korttiasi käyttää verkko-ostoksiin vai ei.

  Rajaukset voit tehdä sekä verkko- että mobiili- ja tabletpankissa.

  Verkkopankissa
  Verkkopankin etusivulta näet kortin tiedot. Klikkaa kortin kohdalta nuolta. Valitse Korttiturvallisuus rajaa maanosat. Samalla voit myös tarkistaa, mihin maanosaan tietty maa kuuluu.

  Mobiili- ja tabletpankissa
  Valitse etusivulta Kortit > haluamasi kortti > Korttiturvallisuus, ja rajaa maanosat.

Ostokset verkkokaupoissa

 • Miten maksan verkkokauppojen ostokset?

  Miten maksan verkkokauppojen ostokset?

  Verkkokaupoissa on usein vaihtoehtona maksaa verkkomaksulla, debit-kortilla tai credit-kortilla. Osassa verkkokaupoista voit myös maksaa MobilePayllä.

  Kortilla maksaessasi näppäilet kortin tiedoista kolme asiaa: kortin numeron, voimassaoloajan ja kortin kääntöpuolella olevan CVV/CVC2-tarkisteluvun.

  Ostoksesi maksamiseen tarvitset myös verkkopankkitunnukset, mikäli myyjällä on käytössä MasterCard SecureCode tai Verified by Visa -palvelu. Nämä palvelut lisäävät turvallisuutta, koska maksamisessa todennetaan molemmat osapuolet: ostaja ja kauppias.

  Tarvitset verkkopankkitunnukset myös hyväksymään verkkomaksun, jossa maksu tapahtuu suoraan tililtäsi.

 • Miten maksan credit/debit-kortilla pankkitililtä?

  Miten maksan credit/debit-kortilla pankkitililtä?

  Credit/debit-korteissa (eli yhdistelmäkorteissa) voit valita maksatko ostoksen korttisi luotolta vai tililtäsi:

  Credit = Maksu veloittuu korttisi luotolta. Näppäile kortin etupuolen 16-merkkinen korttinumero. Käännä kortti ympäri ja näppäile CVV2/CVC2 -tarkisteluku, joka on allekirjoituspaneelin vieressä.

  Debit = Maksu veloittuu pankkitililtäsi. Näppäile kortin kääntöpuolen 16-merkkinen korttinumero ja sen perässä oleva CVV2/CVC2 -tarkisteluku.

  Kortin etupuolella oleva voimassaoloaika on yhteinen sekä credit- että debit-ominaisuudelle.

 • Voinko maksaa kortilla kestotilauksen?

  Voinko maksaa kortilla kestotilauksen?

  Kyllä. Voit maksaa kortillasi ostoksia, joista veloitetaan sovituin määräajoin. Esimerkkinä tällaisesta ostoksesta voi olla jatkuva palvelu musiikin kuunteluun tai tietokoneen automaattinen virustorjunta.