Betala säkert på nätet

Från och med den 1 januari 2021 krävs stark autentisering för kortköp på nätet. Kravet ingår i EU:s lagstiftning i anslutning till säkra betalningar.

Du kan bekräfta dina köp med Danske Banks bankkoder eller med hjälp av två lösenord.

Privatkund

 • Bekräfta dina online kortköp med Danske Banks bankkoder

Bankkoder får du genom att boka tid till ditt närmaste kontor på numret 0100 4000 (lna/msa). Vänligen ta med dig ett giltigt identitetsbevis. 

 

 • Om du inte vill ta i bruk bankkoder, kan du i stället bekräfta online köp som du gör med ditt betalkort med hjälp av två lösenord.

Du kan bekräfta dina online kortköp med ett personligt lösenord och med en engångskod som du får via sms. För detta behöver vi ditt mobiltelefonnummer. Du skapar ditt personliga lösenord med en tillfällig PIN-kod på Kortadministration-sidorna

 

OBS! Till en del av våra kunder har vi den 17.12.2020 skickat en engångs PIN-kod per post, som används för att bekräfta lösenordet. Ifall du inte fått ett brev av oss senast 31.12.2020, men du vill ta i bruk bekräftning av lösenord istället för bankkoder, vänligen kontakta vår kundservice.

 

Har du fått en PIN-kod från oss?

Skapa personligt lösenord

 

Företagskortkund

 • Bekräfta dina online kortköp med hjälp av två lösenord.
  Du kan bekräfta dina nätköp med ett personligt lösenord och med en engångskod som du får via sms.
  För detta behöver vi ditt mobiltelefonnummer. Du skapar ditt personliga lösenord med en tillfällig PIN-kod på Kortadministration-sidorna

 • Bekräfta dina online kortköp med Danske Banks bankkoder
  Om du är vår privatkund, kan du också bekräftä dina köp med Danske Banks bankkoderna.


  OBS! Till en del av våra kunder har vi den 17.12.2020 skickat en engångs PIN-kod per post, som används för att bekräfta lösenordet. Ifall du inte fått ett brev av oss senast 31.12.2020, och du vill ta i bruk bekräftning av lösenord, vänligen kontakta vår kundservice.


Har du fått en en PIN-kod från oss?

Skapa personligt lösenord