Akava

Ta del av förmånerna för Akavamedlemmar

Förbundsmedlem! Utnyttja dina förmåner och spara. Som medlem eller studerandemedlem i ett av Akavas medlemsförbund får du fina förmåner. Danske Banks bostadslån är flexibelt utifrån din livssituation, och vi hjälper dig att hitta spar- och placeringsformer som passar just dig. Vid byte av bank sköter vi bytet för dig så att du slipper extra besvär.

Tack vare onlinemöten med våra experter, elektronisk signatur och våra mobila tjänster som hela tiden utvecklas kan du sköta dina bankärenden hemma på soffan om du så vill. Hos Danske Bank kan du sköta dina bankärenden exakt på det sätt som passar dig.


Ta kontakt – vi berättar mer om förmånerna
0200 2570 mån–fre 9–16 (lna/msa)

Förmåner på bostadslån

 

Som medlem i ett av Akavas medlemsförbund får du alltid bostadslån till ett förmånligare pris. Ansök om ett nytt lån eller konkurrensutsätt enkelt ditt nuvarande lån – vi sköter bankbytet för dig. Utnyttja förmånerna även på ditt nuvarande lån i Danske Bank.

Våra förmåner till medlemmar i förbundet

 • Lägre marginal
 • Ingen expeditionsavgift eller regleringsprovision
 • Amorteringsfrihet utan kostnader
 •  Graderat betalningsprogram
 • Förmånligare tjänster för dagliga bankärenden

Ta kontakt – vi berättar mer om förmånerna
0200 2570 mån–fre 9–16 (lna/msa)

 • Alltid förmånligare bostadslån

  Du får alltid automatiskt rabatt på marginalen på bostadslån. Som medlem i ett förbund får du alltid ditt lån förmånligare än kunder som inte är medlemmar.*
 • Bostadslån utan kostnader – spara alltid minst 300 euro

  Av dig debiteras ingen expeditionsavgift eller regleringsprovision för bostadslån. Den normala expeditionsavgiften och regleringsprovisionen på bostadslån är 0,60 % av lånekapitalet, dock alltid minst 300 euro.
 • Dagliga bankärenden upp till 50 % förmånligare

  Du får 25–50 % rabatt på månadsavgiften för det dagliga servicepaketet så länge som du betalar av på bostadslånet.** I ditt dagliga servicepaket ingår till exempel två konton och bankkoder. Rabatten gäller även MC Platinum- och Gold-kreditkort.
 • Amorteringsfrihet utan kostnader – spara 180 euro varje gång

  Du kan ansöka om amorteringsfria perioder på 4–12 mån. utan expeditionsavgift.*** Du sparar minst 180 euro per beviljad amorteringsfri period. Du kan använda amorteringsfriheten på önskar sätt när du behöver flexibilitet i din ekonomi, till exempel för att tillbringa tid med familjen, stärka din kompetens genom studier eller spara till någonting som är viktigt för dig.
 • Betalningsprogram med amorteringsnivåer som passar ditt liv

  Välj själv hur du börjar amortera på ditt lån. På detta sätt har du mer pengar över till exempel för att inreda bostaden, ditt nya livsskede eller lägga undan ett belopp för framtiden. Du kan fastställa fasta, stegvis stigande amorteringsnivåer på ditt lån för de första fem åren.

  Exempel på tillämpning av amorteringsnivåer

  1. Amortering de två första åren 500 €/mån.
  2. Amortering det tredje året 750 €/mån.
  3. Amortering resten av lånetiden 1 000 €/mån.

  Du kan göra amorteringarna med 2–3 olika amorteringsnivåer. Låneamorteringssättet ska vara amortering i jämna rater. För att få lån krävs ett separat positivt beslut från banken.

Placeringsförmåner för Akavamedlemmar

Placering är till för alla, och alla kan hitta en lämplig, enkel placeringsform. Som medlem i förbundet får du, oberoende av din bank, förmåner vid placering och kan fritt välja de tjänster som passar just dig – oavsett om du är en självständig placerare, söker en enkel färdig lösning eller vill ha personlig rådgivning. Du kan börja placera med endast 10 euro i månaden.

Pengar eller välstånd är ingen automatisk genväg till lycka, men oftast skapar de en ekonomisk trygghet och självständighet som gör att du kan koncentrera dig på just det som är viktigt för dig – du kan till exempel studera, resa, satsa på familjen eller förbereda dig för de många skedena i arbetslivet. Därför är det ett smart beslut att börja placera. Börja i dag.

Ta kontakt – vi berättar mer om förmånerna
0200 2570 mån–fre 9–16 (lna/msa)

Som medlem i ett av Akavas medlemsförbund placerar du enkelt och förmånligt. 
Välj tjänst och aktivera förmånerna:

Självständig placerare

Med Danske Trade Online -tjänsten är ett lämpligt val särskilt om du är en självständig placerare som sköter placeringarna själv. Du har tillgång till mångsidiga digitala tjänster och många olika placeringsalternativ globalt, till förmånliga förmedlingsprovisioner.

Till dina förmåner hör till exempel:

 • Avgiftsfri aktieförvaring (inhemsk + utländsk). Förmånen gäller även aktiesparkonto.
 • Bankkoder och konto för dina placeringar 0 €/mån.
 • Förmedlingsprovisioner automatiskt från prisnivå 2 (0,12 %, minst. 5 €). Förmånen gäller även aktiesparkonto.. 
 • Tilläggstjänster för placering (ingår i alla servicekoncept)
 • Danske Realtid -tjänst gratis
 • Danske Analys -tjänst 3 mån. gratis, därefter -50 % på månadsavgiften

Ota edut käyttöön

varainhoito

Personlig rådgivning

Danske Placeringsrådgivning passar dig som kanske redan har vissa tillgångar och vill diskutera lämpliga placeringsrådgivnings- och kapitalförvaltningstjänster med en expert. Genom att boka ett möte kan utnyttja våra experters hjälp och råd vid placering.

Till dina förmåner hör till exempel:

 • Kapitalförvaltningsprovision -15 %
 • Rådgivningsprovision -15 %
 • Avgiftsfri aktieförvaring (inhemsk + utländsk)
 • Förmedlingsprovisioner automatiskt från prisnivå 2 (0,12 %, minst 5 €)
 • Bankkoder och konto för dina placeringar 0 €/mån.

Ota edut käyttöön

Tilläggsförmåner för nyutexaminerade Akavamedlemmar

Som nyutexaminerad får du årliga förmåner på upp till mer än 700 euro:****

 • Mer omfattande tjänster gratis för skötsel av dina dagliga bankärenden
 • Tillgång till lounge på över tusen flygplatser och omfattande reseförsäkring
 • Verktyg för sparande och placering
 • Lån utan uppläggningsavgift – du sparar 300 euro

Ta kontakt – vi berättar mer om förmånerna
0200 2570 mån–fre 9–16 (lna/msa)


Mer omfattande tjänster utan separat månadsavgift
– du sparar över 200 euro om året


Du hör direkt till den högsta förmånsnivån i vårt Danske Förmånsprogram. Du får förmåner och rabatter utan månadsavgift i minst fem år. Du får ett Mastercard Platinum-kreditkort samt mer omfattande tjänster för skötsel av dina bankärenden och placeringar.

 

 

 

* Vid prissättning av lånet beaktas de gällande minimimarginalerna. I din låneoffert ser du priset både som medlem i ett förbund och utan medlemskap. Förmånen gäller inte finansiering av investeringsbostad.

** Dagsförmånen gäller inte förmånsgrupperna Danske Ung och Danske Student.

*** Amorteringsfrihet beviljas endast utifrån ett positivt kreditbeslut.

**** Danske Banks förmåns- och servicekoncept erbjuds för fem år till sådana medlemmar i ett förbund som har slutfört sina studier under de två år som föregick aktiveringen av förmånerna. Mastercard Platinum- och Priority Pass™-kort beviljas endast utifrån ett positivt kreditbeslut. Värdet beror på de aktiverade förmånerna.

Intresserad?
Välkommen som kund.

Content is loading