Danske ID -identifieringsapp

Danske ID är en identifieringsapp som laddas ner i mobilen. Du kan logga in i webb- och mobilbanken samt identifiera dig i andra tjänster med dina bankkoders användaridentifikation, lösenord och Danske ID-appen. Du kan bekräfta dina online kortköp direkt i Danske ID -appen.

Om du inte har en smartmobil eller surfplatta, kan du gratis beställa en kodkalkylator från vår kundservice genom att skicka ett meddelande via webbanken eller ringa oss på numret 0200 2570 vardagar kl. 9–16 (lns/msa).


Ladda ner Danske ID

Ta i bruk appen så här

  1. Ladda ner appen via din appbutik. Du hittar den med sökordet "Danske ID"
  2. Ta i bruk appen med den aktiveringskod som skickas till dig per sms, med kodkalkylatorn eller med Danske ID-appen i din andra telefon.
  3. Skapa en ny PIN-kod som du använder för att logga in till Danske ID-appen. Vänligen observera att du även i fortsättningen loggar in i webb- och mobilbanken med ditt ursprungliga lösenord till dina bankkoder. Du kan välja samma lösenord också till Danske ID-appen.

Förvara dina bankkoder på ett säkert ställe

Överlåt aldrig dina bankkoder till en annan person. Förvara bankkodernas lösenord på ett separat ställe, helst endast i ditt minne. Banken kontaktar dig aldrig per e-post eller telefon för att be dig uppge ditt lösenord eller uppgifter i din identifieringsapp. Våra e-postmeddelanden innehåller aldrig länkar till några som helst webbtjänster.

Om lösenordet kommer bort, ska du omedelbart kontakta banken för att spärra dina bankkoder. Ditt ansvar för missbruk av bankkoderna upphör när banken har mottagit anmälan om att koderna har förkommit eller hamnat i fel händer. 


Har du redan testat den nya mobilbanken?

Vi har lanserat en ny mobilbank för att erbjuda dig ännu mer lättanvända och mångsidiga banktjänster.

Android iPhone

Android iPhone

 

Phone Icon

Frågor och svar

Intresserad?
Välkommen som kund.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.