Sopimuksen päättyminen ja rahoituskohteen myynti

 • Olen maksanut rahoitussopimukseni loppuun, miten menettelen omistajanvaihdoksen osalta?

  Kun rahoitussopimuksesi on maksettu loppuun, tilaamme ajoneuvolle varmenteen ja teemme ajoneuvolle sähköisen luovutusilmoituksen Traficomin sähköisissä asiointipalveluissa. Tämän jälkeen lähetämme sinulle omistajanvaihdosrekisteröintiä varten tarvitsemasi varmenteen ohjeineen sähköpostitse tai postitse.

  Huomaathan, että Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin säädösten mukaan uuden omistajan tulee tehdä omistajanvaihdosrekisteröinti seitsemän vuorokauden kuluessa ajoneuvon luovutuspäivästä.


 • Olen maksanut rekisteröitävän veneeni rahoitussopimuksen loppuun, miten menettelen omistajanvaihdoksen kanssa?

  Kun rahoitussopimuksesi on maksettu loppuun, lähetämme sinulle loppuunmaksudokumentin sekä varmenteen omistajanvaihdosrekisteröintiä varten.

  Veneen omistajanvaihdosrekisteröinti tapahtuu joko sähköisessä palvelussa varmenteella tai venerekisteröintipalveluja tarjoavalla katsastuskonttorilla.  Sähköinen rekisteröinti on asiakkaalle edullisin vaihtoehto.

  Omistajanvaihdosrekisteröinti tulee tehdä 30 vuorokauden sisällä varmenteen vastaanottamisesta. Lisää tietoa veneen rekisteröinnistä löydät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilta.


 • Haluan myydä rahoituksen kohteen yksityisesti

  Voit myydä ja luovuttaa rahoittamasi kohteen kolmannelle osapuolelle, kun rahoitussopimuksesi loppuvelka on kokonaisuudessaan maksettu. Loppuvelan määrä tulee aina tarkistaa meiltä ennen sen maksua ja suorituksen voi tehdä kaupanteon yhteydessä sopimuksen velallinen tai vaihtoehtoisesti ostaja.

  Lue lisää sopimuksesi loppuvelan tarkistamisesta kohdasta ”Laskutus- ja sopimusmuutosasiat - Rahoituksen ennen aikainen poismaksu.”

  Voimme luovuttaa rahoitussopimuksen kohteena olleen ajoneuvon suoraan uudelle omistajalle, mikäli meille on toimitettu ennen loppuvelan maksua kauppakirjakopio, jossa on myyjän ja ostajan allekirjoitukset. Kauppakirja voi olla vapaamuotoinen; voit käyttää esimerkiksi Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin luovutuskirjapohjaa. Ajoneuvojen omistajanvaihdos tulee tehdä seitsemän vuorokauden kuluessa luovutuspäivästä.

  Luovutuskirjapohja (Traficom)

 • Haluan myydä rahoituksen kohteen myyjäliikkeelle

  Mikäli myyt rahoitetun kohteen myyjäliikkeelle esimerkiksi uuden kohteen hankinnan yhteydessä, voit valtuuttaa myyjäliikkeen hoitamaan rahoitussopimuksesi loppuvelan maksun ja kauppakirjakopion toimittamisen meille. Saatuamme loppuvelkasuorituksen ja kauppakirjakopion luovutamme ajoneuvon suoraan myyjäliikkeelle.

  Huomioithan, että myyjäliikkeelle antamastasi valtuutuksesta huolimatta vastaat itse sopimuksen velvoitteista, kunnes loppuvelka on kokonaisuudessaan maksettu.