Sopimus- ja laskutusmuutokset

 • Miten siirryn e-laskuun?
  Voit ottaa e-laskun käyttöön omassa verkkopankissasi. Halutessasi voit valita automaattiveloituksen, jolloin laskut veloittuvat eräpäivinä tililtäsi. Sähköiset laskut säilyvät arkistoituna verkkopankissasi myöhempää tarkastelua varten.
   
  Huomioithan, että e-laskupyyntö ei aina ehdi tallentua sopimukselle seuraavasta avoimesta erästä alkaen. Maksa seuraava erä tällöin vielä paperilaskulla. • Tarvitsen lisää maksuaikaa yksittäiselle erälle

  Voit sopia yksittäisen erän maksuajasta asiakaspalvelumme kanssa. Olethan yhteydessä hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään laskun eräpäivänä. Näin toimien et saa maksumuistutusta ja vältyt muistutuskulun maksamiselta.

  Hae lisää maksuaikaa asiakasportaalimme kautta, pääset palveluun yläreunan kirjaudu- painikkeen kautta.


 • Haluaisin pitää taukoa osamaksusopimukseni takaisinmaksusta

  Osamaksusopimukselle on mahdollista hakea lyhennysvapaita kuukausia talouden tasapainottamiseksi. Lyhennysvapaajakson ajalta maksat vain koron ja laskutuspalkkion. Lyhennysten osuus siirtyy maksettavaksesi tulevien erien yhteyteen tai joissain tilanteissa alkuperäisen rahoituskauden loppuun.

  Lähetä lyhennysvapaahakemus meille asiakasportaalin kautta. Ilmoita hakemuksessasi sopimuksesi yksilöintitiedot, omat yhteystietosi sekä pyynnön syy/perustelut. Käsittelemme hakemukset tapauskohtaisesti. Kirjaudu asiakasportaaliin sivun oikeasta yläreunasta.

  Otathan ajoissa yhteyttä, sillä lyhennysvapaata voit hakea pääsääntöisesti vain erääntymättömiin eriin. Maksuohjelman muutoksesta veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.

 • Voinko pienentää maksueriäni?

  Jos maksukykysi on muuttunut pysyvästi, voidaan joissain tilanteissa myös sopimuksen maksuaikaa pidentää. Lähetä hakemus erien pienentämisestä meille asiakasportaalin kautta.

  Pyynnön käsittelemiseksi tarvitsemme yhteystietosi lisäksi sopimuksen yksilöintitiedot sekä perustelut muutokselle. Kirjaudu asiakasportaaliin sivun yläreunasta. Maksuohjelman muutoksesta veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.

   

 • Voinko muuttaa laskuni eräpäivää pysyvästi?

  Voit pyytää muutosta osamaksusopimuksesi eräpäivään lähettämällä meille muutospyynnön asiakasportaalissa. Kirjaudu asiakasportaaliin sivun yläreunasta.

  Eräpäivämuutos toteutetaan seuraavasta laskuttamattomasta erästä alkaen. Muutoksesta johtuen seuraavan erän korkojakso on tavallista pidempi ja vastaavasti myös koron osuus seuraavassa laskussa on suurempi. Eräpäivämuutoksesta veloitetaan palveluhinnastomme mukainen palkkio.

 • Voinko tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä?

  Osamaksusopimukselle on mahdollista tehdä ylimääräisiä pääomalyhennyksiä. Lyhennykset voit tehdä esimerkiksi normaalin laskun maksun yhteydessä käyttämällä laskussasi olevaa viitenumeroa. Mikäli käytätä e-laskua, pääomamuutos näkyy jo seuraavassa laskussasi.

  Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennen ensimmäisen poikkeavan lyhennyksen tekemistä, jotta voimme sopia, miten ylimääräinen lyhennyksesi huomioidaan sopimuksellesi. Ensisijaisesti ylimääräinen lyhennys pienentää pääomaa siten, että rahoitusaika lyhenee ja erien suuruus säilyy ennallaan. Mikäli sopimuksellasi on suurempi viimeinen erä, aikaistuu myös sen eräpäivä. Yhteystietomme löydät Ota yhteyttä -sivulta.

  Ylimääräinen pääomasuoritus voidaan kohdistaa myös sopimuksen suuremmalle viimeiselle erälle tai siten, että kuukausierät pienenevät ja rahoitusaika säilyy ennallaan. Nämä vaihtoehdot ovat käytettävissäsi vain silloin, kun olet sopinut niistä etukäteen kanssamme.

  Ylimääräisten suoritusten tekemisestä ei veloita erillistä palvelupalkkiota tai muita kuluja. Mikäli et ole etukäteen sopinut kanssamme ylimääräisistä maksuista, suorituksesi lyhentää rahoitusaikaa. Jälkikäteen tehdyistä muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen palkkion.

 • Voinko maksaa rahoitukseni ennenaikaisesti pois?

  Osamaksusopimuksen jäljellä oleva velkasaldo voidaan maksaa kesken rahoituskauden kerralla pois. Ajantasaista velkasaldoa voit tiedustella asiakasportaalin kautta kohdassa Velkasaldon tarkistaminen, samalla saat ohjeet loppuvelan maksuun.

  Loppuvelkatiedustelu kannattaa lähettää vasta noin 3 arkipäivää viimeisimmän maksusuorituksesi jälkeen, jotta kaikki suoritukset ovat saapuneet sopimuksellesi. Ilmoitamme loppuvelkatiedon sopimuksen velalliselle suojatun viestin välityksellä – viesti sisältää myös kaikki maksamiseen tarvittavat tiedot. Loppuvelkakyselyn lähettäminen ei velvoita sinua maksamaan loppuvelkaa, vaan voit myös vaihtoehtoisesti jatkaa sopimuksen maksuohjelman mukaisten maksuerien maksua.

  Huomaathan, että laskulla näkyvä pääomasaldo ei ole sopimuksesi loppuvelka. Loppuvelka voidaan kertoa vain velallisille.

  Mikäli sinulla on kauttamme vakuutus, päättyy vakuutus samalla kun rahoitussopimuksesi päättyy.

   

 • Voinko siirtää rahoitussopimukseni toiselle henkilölle tai yritykselle?

  Yksityishenkilön rahoitussopimusta ei ole mahdollista siirtää toiselle yksityishenkilölle tai yritykselle, eikä osamaksusopimukseen merkittyjä henkilöostajatietoja ole mahdollista sopimuskauden aikana muuttaa.

  Mikäli haluat myydä rahoituskohteen tai poistaa sopimukselle merkityn toisen velallisen, tulee kohteelle hankkia muu rahoitus – esimerkiksi pankkilaina.