• Millaisen vakuutuksen tarvitsen rahoitetulle ajoneuvolleni?

  Rahoitettu kohde tulee olla vakuutettu koko rahoituskauden ajan mahdollisen lakisääteisen vakuutuksen (liikennevakuutus) lisäksi laajalla turvalla, joka sisältää leasing-/osamaksuvakuutuksen. Vakuutuksen edunsaajaksi tulee merkitä Danske Finance Oy.

  Osamaksurahoituksella rahoitetun kohteen vakuutuksenottajana tulee olla joko velallinen itse tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuva perheenjäsen. Sopimusvelallinen on vastuussa vakuutusturvan voimassaolosta ja turvan laajuudesta myös silloin, kun vakuutus on muun kuin velallisen itsensä nimissä.


 • Miten toimin vahinkotilanteessa, kuka maksaa korjauskulut?

  Vahingon sattuessa, tee vahinkoilmoitus viipymättä vakuutusyhtiöösi. Koska kohde, eli esimerkiksi auto, on rahoituksen vakuutena, tulee kohde korjata aina entiselleen. Valitsemasi korjaamo laskuttaa korjauskulut vakuutusyhtiöltä - omavastuu sekä mahdolliset muut vähennykset laskutetaan sinulta vakuutusehtojesi mukaisesti.

  Lunastustilanteessa vahinkotarkastaja on yhteydessä meihin ja vakuutusyhtiö maksaa lunastuskorvauksen Danske Financelle. Mikäli lunastuskorvaus ei kata loppuvelkaa, laskutetaan loppuvelan ja lunastuskorvauksen erotus sopimuksen velalliselta. Huomioithan, että sopimuksen velallisena vastaat sopimuksen erien maksamisesta ja muista velvoitteista, kunnes sopimuksen loppuvelka on kokonaisuudessaan maksettu.


 • Voinko vaihtaa vakuutusyhtiötä kesken rahoituskauden?

  Voit vaihtaa vakuutusyhtiötä tekemällä vakuutushakemuksen uudessa vakuutusyhtiössäsi. Pyydä lisäksi uutta vakuutusyhtiötä ilmoittamaan vakuutuksen vaihtumisesta meille. Huomioithan, että vakuutusyhtiön vaihdon yhteydessä vakuutuksen laajuus on pidettävä voimassa: Danske Financen rahoittamissa kohteissa tulee olla laaja vakuutus sisältäen leasing/osamaksuturvan. Vakuutuksen edunsaajaksi tulee merkitä Danske Finance Oy.

  Jos vakuuttamisesta aiheutuvat kustannukset laskutetaan nykyisin Danske Financen osamaksuerien yhteydessä, tulee sinun lisäksi lähettää meille uuden vakuutuksen voimassaolotodistus sekä tieto vanhan vakuutuksen päättämisestä, jotta saamme tehtyä tarvittavat muutokset.

  Mikäli vakuutusyhtiön vaihtaminen edellyttää muutoksia ajoneuvorekisteriin (esim. vakuutuksenottaja vaihtuu), veloitamme muutoksesta palveluhinnastomme mukaisen palkkion.


 • Haluan käyttää rahoitettua ajoneuvoani ajo-opetukseen, mitä minun tulee ottaa huomioon vakuutuksen osalta?

  Varmista omasta vakuutusyhtiöstäsi, että voimassaoleva vakuutuksesi korvaa mahdolliset opetustilanteessa syntyneet vahingot.