Salkkulimiitti on joustava luottoratkaisu kokeneelle sijoittajalle. Salkkulimiitin avulla voit hyödyntää sijoitussalkkuasi luottolimiitin vakuutena ja siten hyödyntää luottoa sijoitustesi tuoton tavoitteluun. Salkkulimiitin avulla lisäät helposti ostovoimaasi ja mahdollistat tehokkaan ajoituksen nopeasti muuttuvilla sijoitusmarkkinoilla.

Salkkulimiitti muodostaa suljetun kehän, jonka sisällä voit käydä kauppaa pantatuilla arvopapereilla limiitin puitteissa joko verkkopankissa tai asiantuntijamme kautta. Voit ostaa luotolla arvopapereita tai nostaa sitä joustavasti ja nopeasti myös muihin arjen käyttötarpeisiin.

Luoton määrä on räätälöitävissä asiakaskohtaisesti ja sen vakuutena toimivat sijoitussalkut sekä luotolla ostettavat arvopaperit. Vakuutena voi olla esimerkiksi pörssinoteerattuja osakkeita, joukkolainoja, rahastoja, ETF:iä ja talletuksia.

Korkoa maksat vain käytössä olevasta luoton määrästä. Tulonhankkimistarkoitukseen käytetyn luoton kulut on myös mahdollista vähentää verotuksessa.

Velkarahoituksen (esim. salkkulimiitti) käyttö sijoitustoiminnassa kasvattaa tappion riskiä. Älä koskaan sijoita enempää, kuin sinulla on varaa hävitä. Sinun tulee pystyä hoitamaan sijoituslainan kulut kaikkien muiden menojesi lisäksi. Sijoitusinstrumentteihin liittyy tuotekohtaisia riskejä.