Osakesäästötili – avaa osakesäästötili itsellesi tai lapsellesi

Osakesäästötili on tili, jonka sisällä voit ostaa ja myydä koti- ja ulkomaisia pörssilistattuja osakkeita ilman välittömiä veroseuraamuksia. Myös osingot ja korot osakesäästötilin sisällä ovat verovapaita. Eli voit sijoittaa mahdolliset voitot uudestaan verovapaasti osakesäästötilin sisällä. Osakesäästötili on oiva tapa pitkäaikaiselle osakesijoittajalle ottaa kaikki irti korkoa korolle -ilmiöstä, koska tuotosta tapahtuva verojen maksu suoritetaan vasta, kun nostat varoja pois osakesäästötililtä.

Saat nämä, kun avaat osakesäästötilin Danske Bankiin:

  • Voit sijoittaa koti- ja ulkomaisiin pörssilistattuihin osakkeisiin
  • Voit sijoittaa mahdolliset voitot uudestaan osakesäästötilin sisällä
  • Maksat tuotoista veroja vain kun nostat tililtä varoja

Avaa osakesäästötili

Olen jo Danske Bankin asiakas

Voit myös soittaa 0200 2580 ma–pe 9-16 (pvm/mpm)

Kannattaako osakesäästötili ja kenelle se sopii?

Osakesäästötili sopii kaikille kiinnostuneille, myös aloitteleville sijoittajille, jotka haluavat oppia lisää osakesijoittamisesta. Erityisen hyvin osakesäästötili sopii pitkäaikaiselle sijoittajalle, joka on kiinnostunut sijoittamaan osingot uudestaan ja haluaa itse aika ajoin päivittää sijoitussalkkunsa sisältöä. Käytännössä, mitä aktiivisempi sijoittaja olet, sitä hyödyllisempi osakesäästötili sinulle on verrattuna sijoittamiseen osakesäästötilin ulkopuolella.

Olen Danske Bankin asiakas ja haluan avata osakesäästötilin

”Osta ja pidä” -tyyli ei osakesäästötilin kohdalla toimi

Täysin passiivinen osakesijoittaja ei saa osakesäästötilistä täyttä hyötyä irti. Jos esimerkiksi osingot haluaa ohjata suoraan kulutukseen, kannattaa sijoittaa osakesäästötilin ulkopuolella perinteisellä arvo-osuustilillä.

Tutustu Danske Kaupankäynti Onlineen

Miten osakesäästötili toimii ja miten se eroaa perinteisestä arvo-osuustilistä?

Osakesäästötilille voi siirtää rahaa 100 000 euroon asti, mutta tilin arvo voi nousta yli 100 000 euron. Osakesäästötilillä voi käydä kauppaa vain osakkeilla, eli tilin sisällä ei voi käydä kauppaa esimerkiksi pörssinoteeratuilla rahastoilla (ETF:llä). Arvo-osuustilistä osakesäästötilin erottaa se, että maksat veroja mahdollisista tuotoista vasta, kun nostat rahaa pois osakesäästötililtä. Voit siis myydä ja ostaa osakkeita ilman välittömiä veroseuraamuksia.

Osingot ovat myös verovapaita osakesäästötilin sisällä ja voit sijoittaa ne uudestaan. Verot maksetaan osingoista vasta kun nostat rahaa pois osakesäästötililtä. Tämä tarkoittaa, että osakesäästötilillä ei ole mahdollista hyötyä osinkojen verovapaasta osasta, vaan nostoista peritään aina normaali pääomavero. Osakesäästötilin verotuksessa on hyvä myös huomioida, että ulkomaalaisten yritysten osakkeiden osingoista voidaan periä lähdemaan verotuksen mukainen vero jo ennen kuin nostat varoja pois osakesäästötililtä. Ulkomaisia osakkeita ostettaessa sijoittajan kannattaakin etsiä ulkomailta ensisijaisesti osakkeita, jotka ovat todennäköisemmin kasvuyhtiöitä kuin osinkonimiä.

Huomioithan myös, että sinulla voi olla kerralla vain yksi osakesäästötili. Myyntitappiot voit vähentää, jos lopetat osakesäästötilin ja kaikki varat nostetaan tililtä.


Osakesäästötilin ja arvo-osuustilin keskeiset erot

  OsakesäästötiliPerinteinen arvo-osuustili
 Kuka tilin voi omistaa  Yksityishenkilö Yksityishenkilö tai yritys
 Kuinka monta tiliä sinulla voi olla 1 kpl / hlö Ei rajoitettu
 Kuinka paljon voit siirtää varoja tilille 100 000 eur Ei rajoitettu
 Mitä arvopapereita voit ostaa tilille? Kotimaiset ja ulkomaiset osakkeet Kotimaiset ja ulkomaiset osakkeet, rahastot, ETF:t
 Tuottojen ja osinkojen verotus Tuotosta peritään verot, kun rahaa nostetaan pois osakesäästötililtä  Voittojen ja osinkojen vuotuinen veroitus
MyyntitappiotMyyntitappiot voi vähentää verotuksessa vasta, jos tili suljetaan ja omistukset myydään Myyntitappiot voi vähentää verotuksessa vuosittain tai enintään seuraavan 5 vuoden aikana

 

Avaa Osakesäästötili

Sijoittamisen aloittaminen on helppoa. Tarvitset avaamiseen vain verkkopankkitunnukset.

Kirjaudu verkkopankkiin ja aloita

Usein kysyttyä osakesäästötilistä

Sinua voisi myös kiinnostaaKiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.