Kevätauringon myötä talouden kuva on nyt hieman talvella ennakoitua valoisampi. Kansainvälinen suhdannetilanne on edelleen vaisu, mutta energiakriisin hiipuminen ja Kiinan talouden avautuminen ovat kohentaneet näkymiä. Inflaation lasku ja melko hyvä työmarkkinatilanne helpottavat kuluttajien tilannetta.

Epävarmuus kuitenkin leimaa talouden näkymiä edelleen.

”Työvoimakustannusten nousu pitkittää korkean inflaation jaksoa. Myös teollisuuden uusien tilauksien virta on vielä vaisu ja asuntorakentaminen hiljenee”, sanoo Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.

 

0ee3b6c1-3f52-4ee2-924d-c2f666074593

Talouden epävakaus hämärtää yritysten tulevaisuudennäkymiä.

”Yleinen epävarmuus markkinoilla, alhainen kuluttajaluottamus, nousevat korot sekä laaja-alainen kustannusten nousu luovat haasteita yrityksille. Toimintavarmuuden varmistaminen ja toisaalta liiketoiminnan ketteryys ovat yrityksille nyt tärkeämpiä kuin koskaan”, toteaa Hanna-Kaisa Junes, Danske Bankin yritysasiakasliiketoiminnan Pohjois-Suomen aluejohtaja.

Neuvomme tämän hetken tilanteeseen:

  • Varmista yrityksesi käyttöpääoman riittävyys sekä joustavat ratkaisut yllättävien tilanteiden ja mahdollisuuksien varalta.
  • Tunnista ESG-riskit ja -mahdollisuudet. Tuleeko yrityksesi varautua esimerkiksi kiristyviin vastuullisuusraportoinnin vaateisiin?
  • Hyvä taloudenpito auttaa varautumaan. Säännöllinen dialogi pankin kanssa kannattaa silloinkin, kun kaikki on hyvin.
  • Kun kaipaat sparraajaa, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi pankissa, ja saat juuri oikeat asiantuntijat avuksesi.

Haluatko keskustella yrityksesi tilanteesta asiantuntijan kanssa?

Ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi tai jätä meille yhteydenottopyyntö.

Jätä yhteydenottopyyntö