Rahoitusta kaikkiin käyttötarkoituksiin

Useimmat yritykset tarvitsevat toistuvasti rahoitusta esimerkiksi päivittäiseen toimintaan sitoutuvaan käyttöpääoman rahoittamiseen, toiminnan kehittämiseen tai investointeihin.

Käyttöpääoman optimointi antaa yritykselle mahdollisuuden vapauttaa varoja, vähentää rahoitustarvetta sekä siihen liittyviä korkokustannuksia ja kasvattaa rahoitusvalmiutta. Keinot voivat vaihdella myyntisaamisten ja ostovelkojen tehokkaammasta käsittelystä vaikkapa yrityksen liiketoimintaan soveltuvan käyttöpääomarahoituksen järjestämiseen.

Voit lukea alta tarkemmin tarjoamistamme rahoitusmahdollisuuksista. Monimutkaisempien yritysten merkittäviin rahoitustarpeisiin ei kuitenkaan monesti voida vastata standardiratkaisuilla. Silloin sopivimman ratkaisun etsiminen alkaa keskustelulla yrityksen liiketoiminnan tavoitteista, ja lopputuloksena syntyy usein räätälöity ratkaisu.

Rahoitusmuodot
Teemme päivittäin rahoitusratkaisuja kaiken tyyppisille yrityksille pienistä toiminimistä aina Suomen suurimpiin yrityksiin saakka.

Kun tarvitset yrityksellesi apua parhaan rahoitusmuodon valitsemiseen kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme puh. 0100 2580 ma 8-17, ti-pe 8-16 (pvm/mpm). 

Käyttöpääoman rahoittaminen

Esimerkiksi yrityksen luottokortti, luotollinen tili tai factoring ovat monille pienemmille yrityksille sopivia tapoja varmistaa, että kassavirran vaihteluista selvitään maksuvalmiuden kärsimättä. Suuremmille tai kansainvälistä kauppaa käyville yrityksille kulloiseenkin tilanteeseen soveltuvin ratkaisu löydetään aina kahdenvälisen keskustelun pohjalta.

Investoinnit ja rahoitus

Kasvu ja yrityksen kehittäminen edellyttävät usein investointeja. Tarjoamme yrityksellesi rahoitusta suuriin tai pienempiin hankkeisiin, kuten muun muassa IT-hankintoihin, tuotantolaitos- tai yritysajoneuvohankintoihin. Rahoitus järjestetään useimmiten jollakin näistä kolmesta tavasta:

 • Laina: Yrityslainaa käytetään esimerkiksi uusien tietokoneiden, toimitilojen sisustamisen ja autojen hankkimisen kaltaisiin menoihin. Laina-aika on tyypillisesti 3–10 vuotta.
 • Osamaksurahoitus: Osamaksurahoituksen avulla voidaan ostaa koneita ja laitteita ostokohteen toimiessa vakuutena. Laina-aika on yleensä 3–5 vuotta.
 • Leasingrahoitus: Leasingrahoitus voi olla houkutteleva vaihtoehto yrityslainalle tai osamaksurahoitukselle esimerkiksi autojen, IT-menojen tai kiinteistöjen hankintaan. Se sitoo vähemmän pääomaa ja tarjoaa yritykselle enemmän joustavuutta kuin ostaminen.

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamisen rahoittamiseksi on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Alkuvaiheen rahoitus voi olla omia säästöjä, ystävien ja perheen varoja, sijoittajien tarjoamaa rahoitusta, joukkorahoitusta tai julkista rahoitusta (esimerkiksi Finnvera ja Business Finland).

Monipuolisia ratkaisuja suurille yrityksille

Suurempien yritysten rahoitustarpeet ovat monimuotoisempia, joille rahoittamisen asiantuntijamme voivat tarjota parhaat ratkaisuehdotukset esimerkiksi yritysobligaatioihin, osakeanteihin, syndikoituihin luottoihin tai yrityskauppojen rahoitukseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteys suoraan paikalliseen Finanssikeskukseen halutessasi lisätietoja

Ota yhteyttä

Valitse asiantuntijamme kanssa tarpeisiisi sopivin rahoitusmuoto. Lähetä viesti Districtissä, tai soita asiakaspalveluumme 0100 2580, ma 8–17, ti-pe 8-16 (pvm/mpm)

 

Muistilista rahoitusneuvotteluun

 • Viimeisin virallinen tilinpäätös 
 • Kuluvan kauden välitilinpäätös, jos on 
 • Investointisuunnitelma (hankesuunnitelma) tai liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma 
 • Kaupparekisteriote 
 • Yksityiskohtaiset tiedot tarjottavista vakuuksista

Tutustu rahoitusratkaisuihimme

 • Laina

  Velkakirjalainalla voit rahoittaa melkein minkä tahansa hankkeen. Erityisesti se sopii pitkäaikaisten investointien rahoittamiseen. Lainaehdot sovimme jokaisen hankkeesi osalta erikseen. Lainan hintaan vaikuttavat muun muassa laina-aika sekä lainalle pantattava vakuus.

  Lainalaskimella voit suunnitella tarvitsemasi rahoituksen takaisinmaksua. Laskutoimituksen jälkeen lainan maksuohjelmasta näet maksuerien sisältämät korkojen ja lyhennyserien määrät sekä lainapääoman alenemisen.

  Lue lisää yrityslainasta

 • Luotollinen tili

  Yritysten menot ja tulot vaihtelevat päivittäin. Myös vakavaraisella yrityksellä voi toisinaan olla aikoja, jolloin saapuvat maksut eivät riitä kattamaan menoja. Luotollinen tili tarjoaa joustavan ratkaisun kassan heilahteluihin. Se sopii erityisesti käyttöpääomatarpeiden rahoittamiseen, sekä liiketoiminnasta johtuvien kausivaihteluiden tasaamiseen.

  Lue lisää luotollisesta tilistä

 • Rahoitus- ja verkkolimiitit

  Rahoitus- ja verkkolimiitit sopivat yrityksesi lyhytaikaisten investointien rahoittamiseen, käyttöpääomaksi ja kausivaihteluiden tasaamiseen.

  Limiitistä voit nostaa käyttöpääomatarpeesi mukaan erisuuruisia lainoja limiitin enimmäismäärän rajoissa. Maksettuasi lainoja takaisin, limiittiä vapautuu lainojen pääomaa vastaava määrä uudelleen käyttöösi.

  Verkkolimiitissä lainat nostat itse yritysten verkkopankissa, rahoituslimiittien lainan nostot ilmoitat omaan konttoriisi.

  Lue lisää limiiteistä

 • Osamaksurahoitus

  Danske Finance osamaksurahoitus sopii yrityksellesi etenkin silloin, kun koneen tai laitteen käyttöikä on rahoitusaikaa pidempi ja haluat laitteet omaksi rahoitusajan päätyttyä.

  • Osamaksurahoituksen järjestely on nopeaa ja ei vaadi erillistä vakuutta
  • Rahoituksen kohde toimii pääasiallisena vakuutena, joten voit käyttää vakuutesi muihin rahoitustarpeisiin
  • Yrityksesi voi myös hyödyntää julkiset investointiavustukset
  • Rahoitetun kohteen omistusoikeus siirtyy yrityksellesi kun rahoitus on maksettu loppuun

  Rahoitusaika vaihtelee yleensä 24–60 kuukauden välillä. Maksutavaksi voit valita joko annuiteetti- tai tasaerälyhennyksen.

  Kirjanpito
  Osamaksurahoituksella hankittu kone tai laite kirjataan taseessa käyttöomaisuuteen, ja siitä tehdään poistot aivan, kuten yrityksen muustakin käyttöomaisuudesta. Rahoitus kirjataan lyhyt- tai pitkäaikaisiin velkoihin lyhennyssopimuksen mukaisesti. Maksetut korot ja palkkiot kirjataan kuluiksi tuloslaskelmassa.

 • Leasingrahoitus

  Danske Financen leasingrahoitus on irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta, joka soveltuu laitteiden ja liikkuvan kaluston rahoittamiseen. Leasingrahoitus voi olla houkutteleva vaihtoehto yrityslainalle tai kiinnelainalle esimerkiksi autojen, IT-menojen tai kiinteistöjen hankintaan. Se sitoo vähemmän pääomaa ja tarjoaa yritykselle enemmän joustavuutta kuin ostaminen.

  Lue lisää leasingrahoituksesta

 • Factoringrahoitus

  Jos yritykselläsi on paljon myyntisaamisia, voit niiden avulla järjestellä käyttöpääoman rahoituksesi. Danske Finance tarjoaa myyntisaataviesi rahoittamiseen factoringlimiittiä, jossa siirrät myyntisaamisesi Danske Financelta saamasi rahoituksen vakuudeksi.

  • Myyntisaataviesi kierto nopeutuu.
  • Voit tarjota asiakkaillesi kilpailukykyisiä maksuehtoja.
  • Pienennät muun lyhytaikaisen rahoituksen tarvetta.

  Lue lisää factoringrahoituksesta

 • Pankkitakaus

  Yrityksesi voi käyttää pankkitakausta tekemänsä sopimuksen tai muun suoritusvelvollisuuden täyttämisen vakuutena. Erityisen hyvin pankkitakaukset soveltuvat kansainväliseen kauppaan, koska sopimuskumppanit eivät useinkaan tunne toisiaan hyvin.

  Yrityksesi voi tarvita takausta osoittaakseen kauppakumppanilleen maksukykynsä tai kykynsä selviytyä tavarantoimituksesta tai työsuoritteesta. Toisaalta yrityksesi itse saattaa tarvita pankkitakausta omalta kauppakumppaniltaan varmistuakseen tämän kyvystä toimia sopimuksen edellyttämällä tavalla.

  Pankkitakaukset ovat osa yrityksesi riskienhallintaa.

  Lue lisää pankkitakauksesta

 • Yritysrahoituksen vakuudet

  Yrityksesi nykyinen ja tuleva taloudellinen tilanne sekä maksukyky vaikuttavat merkittävästi yrityslainan rahoituspäätökseen. Usein erityisesti suurempien rahoitustarpeiden kohdalla vaaditaan lisäksi vakuuksia siltä varalta, että yrityksesi kassavirta ei riitäkään lainan takaisinmaksuun. Luoton vakuutena käytetään yleensä reaalivakuuksia, yrityskiinnitystä tai takausta. 

  Finnveran pk-takaukset

  Suurempiin rahoitustarpeisiin tarvitaan yleensä vakuuksia. Puuttuvan vakuuden ei tarvitse kuitenkaan estää rahoituksen myöntämistä. Voit saada tarvittavat vakuudet kasvavan yrityksesi rahoitustarpeisiin Finnveralta. Finnveran takaaman yrityslainan määrä voi olla 12 500–150 000 euroa. 
  Finnvera tukee kasvuhaluisia yrityksiä takauksilla. Asiantuntijamme ovat tukenasi yrityksen rahoitusvaihtoehtojen puntaroinnissa ja auttavat Finnveran takauksen hakemisessa.

  Lue lisää Finnveran takauksesta

Lue myös


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.