Likviditeetinhallintaan kannattaa panostaa

  • Reaaliaikainen kokonaiskuva yrityksesi taloudesta
  • Varmista päivittäinen maksuvalmius
  • Optimoi lyhytaikainen rahoitus
  • Sijoita kassavarat kannattavasti

Liiketoiminnan harjoittamisessa kassanhallinta eli likviditeetinhallinta on osa päivittäistä toimintaa. Likviditeetinhallinnalla tarkoitetaan yrityksen päivittäisten rahavirtojen hallintaa siten, että kassassa olevat varat riittävät laskujen maksamiseen ja tarvittaessa auttaa sinua varautumaan lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Samalla varmistat, että kassaylijäämät ovat aktiivisesti sijoitettuna tai investoituna oikeisiin kohteisiin.

Näin saat huolehdittua, että varasi ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Taloudellinen vahvuus

Ovatko yrityksesi laskutus- ja maksuprosessit kunnossa ja vastaako tilirakenne yrityksesi tarpeita? Aktiivinen likviditeetinhallinta vähentää ulkoisen rahoituksen tarvetta ja parantaa yrityksesi tunnuslukuja.

Helppokäyttöisten ja monipuolisten verkkopalveluidemme avulla sinulla on aina reaaliaikainen tieto yrityksesi kassavirroista ja maksuvalmiudesta, läpi tytäryhtiöiden, valuuttojen ja yli maarajojen.

Tehosta talouden toimintamalleja

Pohdi, minkälaisia päivittäisen talouden hallinnan palveluita tarvitset? Mieti minkälaiset myyntisaamisten ja ostovelkojen kiertoajat tukevat liiketoimintaasi parhaiten.

  • Optimaaliset kiertoajat tasapainottavat ja parantavat likviditeettiä ja sisäiset prosessit kannattaa rakentaa siten, että ne ovat myös luontainen osa liiketoiminnan prosesseja.
  • Saat kätevästi yhdistettyä yrityksesi päivittäisen talouden hallinnan palvelut tarjoamillamme digitaalisilla ratkaisuilla. Tutustu muun muassa yritysten verkkopankkiin, Districtiin ja sieltä löytyvään Likviditeetinhallinnan palveluun.

Suunnittele ja luo taloudellinen strategia

Budjetoi huolellisesti, mieti riskienhallintaa laajasti – ja ota kassavirtaennustaminen osaksi päivittäistä liiketoimintaa. Näin saat selkeän kokonaiskuvan yrityksesi lyhyen ja pitkän aikavälin rahatarpeista sekä taloudellisesta tilanteesta.

  • Tarjoamme laajat analyysityökalut verkkopalveluissamme.

Paranna yrityksesi kilpailukykyä ja kannattavuutta huolehtimalla siitä, että yrityksesi käyttöpääoma on mahdollisimman tehokkaassa käytössä.

  • Autamme löytämään yrityksellesi kätevimmät ratkaisut toimitusketjun eri vaiheisiin – hankinnasta maksuun ja tilauksesta saamisiin.