Kassavirran tehostaminen

Tehokas likviditeetinhallinta parantaa yhtiön taloutta, tukee päätöksentekoa ja varmistaa joustavat prosessit

Likviditeetinhallintaan kannattaa panostaa

 • Reaaliaikainen kokonaiskuva yrityksesi taloudesta
 • Varmista päivittäinen maksuvalmius
 • Optimoi lyhytaikainen rahoitus
 • Sijoita kassavarat kannattavasti

Ota yhteyttä

tai soita meille numeroon 0100 2580, ma 8–17, ti-pe 8-16 (pvm/mpm)

Liiketoiminnan harjoittamisessa kassanhallinta eli likviditeetinhallinta on osa päivittäistä toimintaa. Likviditeetinhallinnalla tarkoitetaan yrityksen päivittäisten rahavirtojen hallintaa siten, että kassassa olevat varat riittävät laskujen maksamiseen ja tarvittaessa auttaa sinua varautumaan lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Samalla varmistat, että kassaylijäämät ovat aktiivisesti sijoitettuna tai investoituna oikeisiin kohteisiin.

Näin saat huolehdittua, että varasi ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Taloudellinen vahvuus

Ovatko yrityksesi laskutus- ja maksuprosessit kunnossa ja vastaako tilirakenne yrityksesi tarpeita? Aktiivinen likviditeetinhallinta vähentää ulkoisen rahoituksen tarvetta ja parantaa yrityksesi tunnuslukuja.

Helppokäyttöisten ja monipuolisten verkkopalveluidemme avulla sinulla on aina reaaliaikainen tieto yrityksesi kassavirroista ja maksuvalmiudesta, läpi tytäryhtiöiden, valuuttojen ja yli maarajojen.

Tehosta talouden toimintamalleja

Pohdi, minkälaisia päivittäisen talouden hallinnan palveluita tarvitset? Mieti minkälaiset myyntisaamisten ja ostovelkojen kiertoajat tukevat liiketoimintaasi parhaiten.

 • Optimaaliset kiertoajat tasapainottavat ja parantavat likviditeettiä ja sisäiset prosessit kannattaa rakentaa siten, että ne ovat myös luontainen osa liiketoiminnan prosesseja.
 • Saat kätevästi yhdistettyä yrityksesi päivittäisen talouden hallinnan palvelut tarjoamillamme digitaalisilla ratkaisuilla. Tutustu muun muassa yritysten verkkopankkiin, Districtiin ja sieltä löytyvään Likviditeetinhallinnan palveluun.

Suunnittele ja luo taloudellinen strategia

Budjetoi huolellisesti, mieti riskienhallintaa laajasti – ja ota kassavirtaennustaminen osaksi päivittäistä liiketoimintaa. Näin saat selkeän kokonaiskuvan yrityksesi lyhyen ja pitkän aikavälin rahatarpeista sekä taloudellisesta tilanteesta.

 • Tarjoamme laajat analyysityökalut verkkopalveluissamme.

Paranna yrityksesi kilpailukykyä ja kannattavuutta huolehtimalla siitä, että yrityksesi käyttöpääoma on mahdollisimman tehokkaassa käytössä.

 • Autamme löytämään yrityksellesi kätevimmät ratkaisut toimitusketjun eri vaiheisiin – hankinnasta maksuun ja tilauksesta saamisiin.

Useita vaihtoehtoja likviditeetinhallintaan

 • Automaattinen varojen siirto

  Automaattisella varojen siirrolla varmistat, että varat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

  • Voit siirtää varoja toisista kotimaisista tai ulkomaisista pankeista valuutasta riippumatta. 
  • Voit valita sinulle sopivimman ajankohdan varojensiirtoon. 
  • Voit määritellä saldorajat ja siirtojen suuruudet joustavasti. 

  Näin saat vähennettyä manuaalista valvontaa ja työtä sekä tehostat likviditeetinhallintaa.

 • Reaaliaikainen kokonaiskuva maksuvalmiudesta

  Districtissa, yritysten verkkopankissa näet yrityksesi tilirakenteet, cash poolit, rahoitusratkaisut sekä varallisuustilanteen reaaliaikaisesti. Voit myös liittää muissa pankeissa olevat tilisi Districtin Global Reporting -palvelulla, jolloin sinulla on kokonaiskuva yrityksesi likviditeetistä.

  Districtin likviditeetinhallinta ja muut analyysityökalut auttavat sinua seuraamaan ja hallitsemaan yrityksesi varoja sekä maksuvalmiutta.

  Kokeile esimerkiksi automaattisia hälytyksien saldoraja-palvelua, jolla saat heti tiedon sähköpostilla tai tekstiviestillä, kun tilisi saldo ylittää tai alittaa tietyn raja-arvon.

  Tutustu Districtiin

 • Rahoitus- ja verkkolimiitit

  Rahoitus- ja verkkolimiitit sopivat yrityksesi lyhytaikaisten investointien rahoittamiseen, käyttöpääomaksi ja kausivaihteluiden tasaamiseen. Distrintin likvidinteettihallinnan moduulissa saat myös graafisen kuvan kokonaislimiitin käytöstä ajan mittaan.

  Tutustu Districtin Likviditeetinhallinta-moduuliin

 • Cash Pool

  Konsernitili ja muut cash pool -ratkaisut suurille yrityksille tuovat sinulle nopeasti kokonaiskäsityksen maksuvalmiudestasi konsernitasolla ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden hallita konsernin sisäisiä luottolimiittejä ja korkotasoja. Cash pool -ratkaisuilla vähennät lyhytaikaisen ulkoisen rahoituksen tarvetta ja kasvatat nettomääräisiä korkotuottoja.

  Tarjoamme useita erilaisia cash pool -ratkaisuja yli maa- ja valuuttarajojen.

 • Analyysityökalut

  Yhdistämällä Districtin eri palveluita sinulla on monipuolinen valikoima erilaisia työkaluja kassavirran ja maksuvalmiuden analysointiin. Saldo- ja limiittihistoria tuo sinulle ainutlaatuinen mahdollisuuden tarkastella historiallista kehitystä ja tehdä vertailuja eri graafisin näkymin.

 • Räätälöityjä palveluita

  Laajasta tuote- ja palveluvalikoimastamme voimme suositella sinulle työkaluja, joilla saat kokonaisuuden haltuusi. Analysoi ja tehosta yrityksesi kassavirtaa ja maksuvalmiutta yhdistämällä eri tuotteita ja palveluita tarvitsemallasi tavalla. Ota yhteyttä ja räätälöidään sinulle sopivin kokonaisuus! Soita asiakaspalveluumme 0100 2580 ma 8-17, ti-pe 8-16 (pvm/mpm).

Lue myös


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.