Asiointi Danske Bankin yritysasiakkaana on nyt entistä sujuvampaa yritysten maksuliikenteen nopeutuessa. Välitämme yritysasiakkaidemme kotimaan maksut nyt SEPA-pikasiirtoina. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksut siirtyvät pankkien välillä reaaliajassa ympäri vuorokauden, ja kaikkina viikonpäivinä. SEPA-pikasiirroilla helpotat yrityksen kassanhallintaa – rahat siirtyvät välittömästi, jolloin käyttöpääoman tarve vähenee.

Aiempaa reilusti nopeammat tilisiirrot mahdollistava SEPA-pikasiirto on Danske Bankissa käytössä kaikissa asiakaspalvelukanavissa jo nyt. Maksu on vastaanottajan tilillä välittömästi, on kyseessä sitten henkilö- tai yritysasiakas ja missä tahansa maksukanavassa.

”Yrityksille muutos tuo ihan uudenlaisia mahdollisuuksia yrityksen maksuliikenteen nopeutuessa merkittävästi. Todelliset hyödyt laajemmassa mittakaavassa yrityksille syntyvät siinä vaiheessa, kun myös tiliraportointipalvelut kehittyvät samaan suuntaan”, sanoo kassanhallintapalveluista vastaava johtaja Rauni Haaranen.

Suomi on Danske Bank -konsernin maista ensimmäinen, joka siirtyy reaaliaikaisten tilisiirtojen maailmaan. Muut suomalaiset ja eurooppalaiset pankit siirtyvät tarjoamaan reaaliaikaisia maksuja asiakkailleen oman aikataulunsa mukaisesti vaiheittain. Palvelun odotetaan olevan lähes koko Euroopan pankkiverkoston kattava vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tilisiirrot kotimaassa SEPA-pikasiirtoina

Välitämme Danske Bankin asiakkaiden tekemät maksut kotimaisille tileille reaaliaikaisina SEPA-pikasiirtoina. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että rahat ovat vastaanottajan käytössä saman tien, mikäli myös vastaanottajan pankki on siirtynyt reaaliaikaisiin maksuihin. Uudistus koskee kaikkia euromääräisiä Danske Bankin tilien välisiä tai toiseen rahalaitokseen välitettäviä euromääräisiä maksuja Suomessa. Tällä hetkellä reaaliaikaisen maksun yläraja on 15 000 euroa.

Mikäli yrityksesi käyttää aineistosiirtopalvelua, tulee maksu merkitä erillisellä koodilla ”INST”, jotta siirto ohjautuu reaaliaikaiseen maksuun. Yrityksen verkkopankissa tehdyt yksittäiset kotimaan maksut välittyvät automaattisesti SEPA-pikasiirtoina, eli jatkat pankkiasiointia kuten ennenkin – nyt vain reilusti nopeammin!

Kaikki pankit eivät vielä vastaanota reaaliaikaisia maksuja. Näihin pankkeihin tehtävissä maksuissa raha siirtyy saman päivän aikana, mikäli maksu on tehty klo 15 mennessä.

 

Tilisiirrot ulkomaille

Rajat ylittävät euromääräiset SEPA-maksut (euromääräiset ulkomaanmaksut) muuttuvat reaaliaikaisiksi kaikissa Danske Bankin maissa. Aikataulu tarkentuu loppuvuoden aikana.