1. Säästä omaa aikaasi ja hermojasi

Testamentista maksettava palkkio on usein pieni hinta sillä saavutettavasta mielenrauhasta. Perintöoikeuteen erikoistunut juristi tuntee sekä lain että oikeuskäytännön, ja tietää, millaisia asioita testamentissa on tärkeää ottaa huomioon. Samassa ajassa kuin itse vasta tutustut perinnönjaon perusteisiin ja erilaisiin testamenttimääräyksiin, on asiaan erikoistunut juristi laatinut sinulle lain vaatimukset täyttävän ja kokonaistilanteesi parhaalla tavalla huomioivan testamentin.

 

2. Säästä perillisesi pitkiltä ja kalliilta perintöriidoilta

Perinnönjakoa koskevan riitaprosessin hintalappu saattaa pesänjakajan palkkioineen ja asianajajakuluineen nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Kattava ja riittävällä juridisella tarkkuudella laadittu testamentti ei jätä sijaa perillisten tulkintaerimielisyyksille, ja voi parhaimmillaan säästää perilliset pitkältä ja kalliilta perintöriidalta.

 

3. Säästä läheisesi lisämurheilta

Läheisen kuolema on perilliselle raskas tapahtuma jo ilman perinnönjakoon ja omaisuuden hallinnointiin liittyvää ylimääräistä byrokratiaakin. Perinnönjakojen käytännöt tunteva juristi tietää, miten asiat saadaan kuoleman sattuessa testamentilla järjesteltyä läheisille mahdollisimman selkeiksi ja kivuttomiksi.

 

4. Säästä turhissa veroissa

Hyvässä testamentissa on huomioitu myös omaisuuden siirtymiseen väistämättä liittyvä verotus. Perintölainsäädännön ja siihen liittyvän verotuksen kokonaisuuden hallitseva juristi tunnistaa verotuksen sudenkuopat, ja voi näin auttaa säästämään esimerkiksi samasta omaisuudesta kahteen kertaan maksettavaksi tulevat verot.