Akava logo

Akavalaisena saat taloudellisen mielenrauhan rakennuspalikat käyttöösi edullisemmin

Raha tai vauraus ei automaattisesti tuo onnea, mutta se tarjoaa taloudellista mielenrauhaa ja taloudellista itsenäisyyttä varsinkin epävarmoina aikoina. Siksi on tärkeää, että kartutat säästöjä ja sijoituksia jatkuvasti – myös samalla, kun maksat asuntolainaasi pois. Hyödynnä kaikki etusi!

Asuntolainaedut Sijoittajan edut Opiskelijan edut
Vastavalmistuneen edut Sadonkorjuutili Etulaina

Tarkista kuuluvatko edut sinulle

Anna meille palautetta

Asuntolainaedut

Liiton jäsenelle Danske Bankin asuntolaina ilman toimitusmaksua ja järjestelypalkkiota, jolloin säästät esimerkiksi 200 000 € lainassa 1200 €.

 • Pienempi marginaali kuin ilman liiton jäsenyyttä
 • Ei toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota
 • 4-12 kk lyhennysvapaat ilman toimituskuluja – säästä 200 € joka kerta
 • Elämääsi sopiva maksuohjelma lyhennystasoilla
 • Päivittäinen pankkiasiointi jopa 50 % edullisemmin
 • Lainaturvan vakuutuskorvaukseen 40 % korotus korvaustilanteissa
Etu koskee vain oman asunnon hankintaan otettua asuntolainaa; ei vapaa-ajanasuntoon tai sijoitusasuntoon otettua lainaa. Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,60 % lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa. Tämä ei ole pankin tarjous. Lainan ehdoista sovitaan henkilökohtaisesti. Lainaa hinnoiteltaessa huomioidaan voimassa olevat minimimarginaalit. Lainatarjouksessasi näet hinnan sekä liiton jäsenenä että ilman jäsenyyttä. Lainan, luottokortin ja lyhennysvapaiden myöntäminen edellyttävät aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä.

Esimerkki asuntolainasta: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, jossa laina-aika olisi 25 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euribor-korkoa, lainan kokonaiskorko olisi 4,472 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 4,654 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä on 286 394,69 euroa, sis. järjestelypalkkion 1 020 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Esimerkki laskettu 03.06.2024 korkotiedoilla.

Sijoituspalveluedut

 • Maksuton osake- ja ETF-säilytys kotimaassa ja ulkomailla. Etu koskee Danske Kaupankäynti Online -palvelua ja osakesäästötiliä – säästä jopa 4 €/kk
 • Välityspalkkiot automaattisesti alkaen hintatasolta 2 (0,12 %, min. 5 euroa), myös osakesäästötilillä
 • Pankkitunnukset ja tili sijoituksiasi varten 0 euroa/kk (normaali hinta ilman muuta asiointia 5,50 euroa/kk)
 • Sijoittajan Reaaliaikapalvelu maksutta – säästät 1,95 euroa/kk
 • Sijoittajan Analyysipalvelu 3kk maksutta, jonka jälkeen -50 % kuukausihinnasta (normaali hinta 8,95 euroa/kk)
 • Alennus varainhoito- ja neuvontapalkkiosta -15 %


Sijoittavalle yrittäjäasiakkaalle
lisäksi etu lainopillisiin perheoikeudellisiin asiantuntijapalveluihin: Jonkin yllä olevista palvelukokonaisuuksista käyttöönottaneelle maksuton kartoitustapaaminen ja 100 euron arvoinen etu toimeksiannosta tehtäviin perheoikeudellisiin dokumentteihin.

Etujen voimassaolo edellyttää voimassa olevaa sijoituspalvelusopimusta Danske Kaupankäynnistä, Danske Sijoitusneuvonnasta tai Danske Varainhoidosta. Mikäli sopimus päättyy, noudatetaan kulloinkin voimassa olevia palveluhinnaston mukaisia maksuja ja sopimusehtoja. Muista palveluista veloitetaan kulloinkin voimassa olevan palveluhinnaston mukainen maksu.

Tutustu Kaupankäynti Onlineen Tutustu Danske sijoitusneuvontaan

Jos sijoitat jo Danske Bankissa, saat edut käyttöösi lähettämällä meille viestin mobiili- tai verkkopankissa.

Ota yhteyttä – kerromme lisää eduista:
0200 25880 (ma–pe 9–16, pvm/mpm)

Akavan jäsenliiton jäsenille

Danske Premium -palvelu puoleen hintaan, vain 6,25 euroa/kk

Danske Premium -asiakkaalle osakkeiden siirto Danske Bankiin nyt 0 euroa!

Tutustu tarjoukseen ja Danske Premium -asiakkuuden etuihin ja ehtoihin: 

Danske Premium

Edut opiskelijalle

 • Danske Silver -päivittäispalvelupaketti ilman kuukausimaksua
 • Mastercard Gold -yhdistelmäkortti ilman vuosimaksua
 • Opintolainan nosto ilman toimituskuluja ja 0 % marginaalilla 5 vuotta
 • Uuteen Säännöllisen Säästämisen sopimukseen 30 € arvoinen etu
 • Osakesäästötilin avaajalle ensimmäiset 5 osakekauppaa ilman välityspalkkiota
 • Sadonkorjuutilin säästöille 3 kk:n Euribor – 0,9 % korkoa ensimmäisestä eurosta alkaen
 • Maksuton vuokravakuustilin panttaus

Edut vastavalmistuneelle

 • Danske Platinum Plus -päivittäispalvelupaketti ilman kuukausimaksua
 • Mastercard Platinum -luottokortti ilman vuosimaksua
 • Kortin Priority Pass -ominaisuudella saat 4 maksutonta lentokenttälounge-käyntiä vuodessa
 • Etulaina ilman avausmaksua – säästä 90 euroa
 • Käytössäsi myös edut asuntolainaan, säästämiseen ja sijoittamiseen
Vastavalmistuneen edut tarjotaan Akavan liiton jäsenelle kaksi vuotta valmistumisesta vähintään viideksi vuodeksi. Etujen arvo riippuu käyttöönotetuista eduista.
Luottokortin ja lainan myöntäminen edellyttää aina positiivista luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä.

Mastercard Platinum Credit / Debit luoton korko on 3 kuukauden euribor lisättynä 9 prosenttiyksiköllä. Luottokortin todellinen vuosikorko on 17,7 % laskettuna 4 000 euron luotolle (03.06.2024). Arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 4 359,51 euroa laskettuna 4 000 euron luotolle (03.06.2024). Arvioitu maksettavaksi tulevan luoton kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on yksi vuosi ja luotto on nostettu kokonaan, luoton korko on 12,8 % sekä vuosittainen korttimaksu 76 euroa pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Korko muuttuu kolmen kuukauden välein maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun ensimmäisen pankkipäivän viitekoron mukaisesti. Kortin myöntäminen edellyttää, että luoton myöntämisen ehdot ovat täyttyneet. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä. Luoton myöntää Danske Bank A/S, Suomen sivuliike.

Voit säästää pankkipalveluistasi jopa 750 euroa vuodessa

Esimerkkilaskelma eduista, kun olet yli 27-vuotias vastavalmistunut, asiointisi pankissa on 10 000 - 49 999 euroa vuodessa, luottokortin luottoraja on 4 000 euroa, teet sijoituksia 12 kertaa vuodessa ja nostat 50 000 euroa asuntolainaa: Etu Danske Platinum Plus -päivittäispalvelupaketista 4,80 euroa/kk = 57,60 euroa; Etu Mastercard Platinum -luottokortin vuosimaksusta 76 euroa; Etu Priority Passin 1. vuoden perustasosta ja 2 käynnistä 209 euroa vuodessa; Etu sijoituksista (2 + 5 + 1,95) x 12 = 107,40 euroa; Etu asuntolainan järjestelypalkkiosta 300 euroa; = yhteensä 750 euroa (laskelma perustuu 22.8.2023 tilanteeseen)

Uusi asiakas   Danske Bankin asiakas

Ota yhteyttä – kerromme lisää eduista:
0200 25880 (ma–pe 9–16, pvm/mpm)

Danske Sadonkorjuutili
– Tuottavaa ja joustavaa tilisäästämistä akavalaiselle

3 kk:n Euribor - 0,9 % korkoa säästöillesi ensimmäisestä eurosta alkaen.

Voit avata Sadonkorjuutilin mobiilipankissa kohdasta Tilit > +.

Lue lisää ja avaa Danske Sadonkorjuutili

Etulaina – Korkeakoulutetun vakuudeton laina

 • Lainamäärä 5 000 - 25 000 euroa
 • Laina-aika 1-5 vuotta
 • Marginaali 4,90 % (norm. alkaen 7,0%)
 • Laskutuspalkkio 5 euroa
 • Avausmaksu 90 euroa

Etulaina on tarkoitettu kaikille korkeakoulutetuille asiakkaillemme, eikä vaadi Akavan jäsenliiton jäsenyyttä.

Tämä lainatarjous ei ole asiakasta eikä pankkia sitova. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä ja positiivisesta luottotietorekisteristä. Lainan korko on sidottu 12 kuukauden Euribor-viitekorkoon ja siihen lisätään 4,90 prosenttiyksikköä. Tuote on Danske Bankin kertalaina.
Esimerkki: Jos otat 5.000 euron lainan ja laina-aika olisi 5 vuotta sekä lainan viitekorkona käytetään 12 kk Euribor-viitekorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 8,622 % (Kuluttajasuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 12,027 %. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 6 581,31 euroa, sis. Avausmaksun 90 euroa ja automaattisen suoraveloituksen 5,00 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 60 kpl. (Tiedot 03.06.2024 tilanteesta).
Lainan maksettavaksi tulevan luoton arvioitu kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on viisi vuotta ja luotto nostetaan heti kokonaan käyttöön, luoton korko sekä palvelumaksut pysyvät samana koko luotonajan ja luotto maksetaan takaisin 60 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Laskelmassa on otettu huomioon luoton perustamiseen, nostamiseen ja sopimuksen mukaiseen takaisinperintään liittyvät kulut.

Tarkista, kuuluvatko edut sinulle

Yhteistyösopimuksen tehneet Akavan jäsenliitot: Agronomiliitto, Akavan Erityisalat, Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry, Akavan Yleinen Ryhmä ry, Asiantuntijat ja Esihenkilöt ASIA ry, Diakoniatyöntekijöiden Liitto DTL, DIFF - Ingenjörerna i Finland rf, Insinööriliitto IL, Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry, AKI-liitot ry, KTK Tekniikan Asiantuntijat, Loimu ry (ennen LAL, YKL ja Metsänhoitajaliitto), Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Professoriliitto, Päällystöliitto, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen Ekonomit, Suomen Eläinlääkäriliitto, Suomen Farmasialiitto, Suomen Fysioterapeutit Ry, Suomen Hammaslääkäriliitto, Juristiliitto, Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ry, Suomen Psykologiliitto, Suomen Puheterapeuttiliitto ry, Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL, Suomen Toimintaterapeutit Ry, Suomen Työterveyshoitajaliitto, Tekniikan akateemiset TEK, Tieteentekijöiden liitto, Tradenomiliitto TRAL, Tullivirkamiesliitto ry (Ammattiliitto AVA), Upseeriliitto, Verovirkailijain Liitto ry (Ammattiliitto AVA) sekä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry

Jos listasta herää kysymyksiä, ota suoraan yhteyttä omaan liittoosi.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.