Suomen Osakesäästäjien edut

Osakesäästäjien jäsenenä saat Danske Bankista käyttöösi runsaasti rahanarvoisia etuja. Tarjoamme sinulle etuja sekä sijoittamiseen että laina-asioihin. Voit avata palvelut Danske Bankiin täysin digitaalisesti ja sijoittaa mobiili- tai verkkopankin avulla. Uutena Danske Bankin asiakkaana sinulla on mahdollisuus liittyä Suomen Osakesäästäjiin ilman kiinteitä kuluja ja aloittaa sijoittaminen jo tänään.

Hyödynnä edut myös osakesäästötiliin

Osakesäästäjien sijoittamisen edut Danske Bankissa

Alennetut kaupankäyntipalkkiot
Kaupankäyntipalkkiosi on enintään 0,12 %/min. 5€, sekä kotimaisilla että ulkomaisilla osakkeilla ja ETF:llä Danske Kaupankäynti Online -palvelussa. Etu koskee myös osakesäästötiliä. 
Maksuton kaupankäyntipalvelu ja osakkeiden säilytys
Danske Kaupankäynti Online -palvelu osakekauppaa ja kotimaisten ja ulkomaisten osakkeiden säilytystä varten. Etu koskee myös osakesäästötiliä. 
Maksuton Reaaliaikapalvelu
Reaaliaikaiset pohjoismaiset pörssikurssit ja reaaliaikaiset Kauppalehden ja Dow Jonesin uutiset.
Maksuton Suomen Osakesäästäjien jäsenyys kahdeksi vuodeksi*
*Asiakkaille joilla ei ole ennestään sijoituksia Danske Bankissa, mutta avaavat sellaisen. Ensimmäinen vuosi on maksuton ilman rajoituksia. Toinen vuosi on maksuton, kun käyt vähintään neljä osakekauppaa ensimmäisen vuoden aikana. Uudet Suomen Osakesäästäjien jäsenet saavat digijäsenyyden. Nykyisten Osakesäästäjien jäsenyys säilyy ennallaan.
Salkkulimiitti - joustava rahoitusratkaisu sijoittajalle*
Sinulta ei peritä salkkulimiitin vuosipalkkiota sopimuksen ensimmäiseltä kahdelta vuodelta. *Edellyttää Private Banking -asiakkuutta.
Maksuton tili ja verkkopankkitunnukset sijoitusten hoitamista varten

Ota edut käyttöön

 • Etujen käyttöönotto tapahtuu kolmessa vaiheessa

  1. Rekisteröidy Danske Bankin asiakkaaksi
  2. Avaa Danske Kaupankäynti Online -palvelu
  3. Kerro meille Suomen Osakesäästäjien jäsennumerosi (löydät jäsennumerosi Viisas Raha -lehden takakannen osoitekentästä tai voit pyytää sen sähköpostitse osoitteesta toimisto@osakeliitto.fi).

  Asiakkaaksi tuleminen onnistuu helposti verkossa, eikä vaadi sinulta erillistä konttorilla käyntiä. Rekisteröintiä varten ota esille pankkitunnuksesi ja henkilötodistuksesi. Huomioithan, että ajokortti ei kelpaa. Lisäksi tarvitset matkapuhelinnumeron varmistusviestiä varten.

  Rekisteröityminen vie hetken ja se on suositeltavaa tehdä pöytäkoneella tai tabletilla.

  Jäsenmaksuedun hyödyntämiseksi ilmoita lopuksi Suomen Osakesäästäjille (toimisto@osakeliitto.fi), että otat Danske Bankin edun käyttöösi.

Edut lainoista ja päivittäispalveluista

Asuntolaina ilman kuluja

Sinulta ei peritä asuntolainan toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,60% lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300€.

Asuntolaina sijoitusasunnon ostoon ilman kuluja
Sinulta ei peritä sijoituslainan toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Normaali lainan toimitusmaksu ja järjestelypalkkio on 0,50% lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa.

Lyhennysvapaa maksutta 
Voit hakea 4–12 kk pituista lyhennysvapaata jaksoa ilman toimitusmaksua. Lyhennysvapaan saaminen edellyttää positiivisen luottopäätöksen. 

Edut päivittäispalveluista
50 % alennus Platinum Plus päivittäispalvelupaketista ja Mastercard Platinum -kortista

Laina- ja lyhennysvapaaedut koskevat 1.11.2019 alkaen myönnettyjä lainoja. Huom! Kirjoita Osakesäästäjien jäsennumerosi lainahakemuksen tekstikenttään, jotta saamme etusi huomioitua lainatarjouksessa.

Hae lainaa

 

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Mitä etuja saan Suomen Osakesäästäjien jäsenenä Danske Bankista?
  • Danske Kaupankäynti Online -palvelun ilman hallinnointikulua (norm. 2 eur/kk). Palvelu sisältää kotimaisen ja ulkomaisen säilytyksen, rahastosalkun sekä Danske Kaupankäyntitilin, joka toimii sijoitustilien hoitotilinä.
  • Välityspalkkio on kaikilla markkinoilla sama verkko- ja mobiilipankissa. Olet automaattisesti vähintään tasolla 2: 0,12 %, min. 5 eur. Mikäli kaupankäynnin volyymi on yli 100 000 eur/kk, välityspalkkio laskee tasolle 3: 0,08 % min. 2 eur.
  • Koti- ja ulkomaisten osakkeiden maksuttoman säilytyksen, joka sisältää myös listaamattomat arvopaperit.
  • Danske Reaaliaikapalvelun maksutta käyttöösi, joka sisältää mm. reaaliaikaiset kurssit Helsingin, Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseistä (ensimmäinen tarjoustaso) sekä Kauppalehden ja Dow Jones Newswiren reaaliaikaisen uutispalvelun.
  • Automaattisen veroraportoinnin.
  • Danske-tilin ja verkkopankkitunnukset maksutta käyttöösi, mikäli sinulla on joku sijoituspalveluistamme (Kaupankäynti, Sijoitusneuvonta tai Varainhoito) käytössäsi. Etu ei koske päivittäispalvelupaketteja (Silver, Gold tai Platinum Plus).
 • Mistä löydän henkilökohtaisen Osakesäästäjien jäsennumeroni?

  Osakesäästäjien henkilökohtaisen jäsennumerosi saat joko Viisas raha -lehden takakannen osoitekentästä tai pyytämällä sen sähköpostitse Osakesäästäjien toimistolta (toimisto@osakeliitto.fi).

 • Käyn aktiivisesti osakekauppaa, mitä etuja saan?
  • Olet automaattisesti vähintään tasolla 2: 0,12 %, min. 5 eur. Mikäli kaupankäynnin volyymi on yli 100 000 eur/kk, välityspalkkio laskee tasolle 3: 0,08 % min. 2 eur.
  • Välityspalkkiotaso 2 astuu voimaan etujen aktivoinnin jälkeen. Välityspalkkiotason tarkastelu tehdään aina kuunvaihteessa ja seuraavalle välityspalkkiotasoille voit päästä aikaisintaan palvelusta sopimista seuraavan kalenterikuukauden alusta. Välityspalkkiotasoa määriteltäessä tarkastellaan kahta edellistä kalenterikuukautta ja näistä huomioidaan volyymiltaan suurempi. Välityspalkkiotaso on voimassa seuraavan kalenterikuukauden ajan.
 • Mihin voin sijoittaa Danske Kaupankäynti Online -palvelun kautta?

  Voit ostaa niin sanottuja yksinkertaisia rahoitusvälineitä, kuten seuraavia sijoituskohteita:

  • Pörssiosakkeet, jotka ovat kaupankäynnin kohteena.
  • Pörssinoteeratut rahastot eli ETF:t (UCITS ETF:t).
  • Danske Invest -rahastoyhtiöiden hallinnoimat jakelupalkkiovapaat sijoitusrahastot.
  • Muiden rahastoyhtiöiden hallinnoimat jakelupalkkiovapaat sijoitusrahastot.
  • Joukkolainat, joihin ei liity johdannaissopimuksen ominaisuutta.
 • Millä markkinoilla voin käydä kauppaa Danske Bankin kautta?
  • Kaupankäyntimahdollisuus verkko- ja mobiilipankissa on seuraavilla osakemarkkinalla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Espanja, Sveitsi, Alankomaat, Irlanti, Portugali, Belgia, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Unkari, Kanada, Meksiko, USA.
  • Puhelimitse voit käydä kauppaa myös seuraavilla osakemarkkinoilla: Japani, Hong Kong, Australia ja Itävalta.
 • Tuleeko Danske Bank tarjoamaan etuja Osakesäästötiliin?
  • Kyllä - Tulemme tarjoamaan osakesäästötilin asiakkaillemme, kun säästäminen sopimukseen on lain mukaan mahdollista eli 1.1.2020 alkaen. Suomen Osakesäästäjät voivat avata Osakesäästötilin maksutta Danske Bankiin osana Kaupankäynti Online sopimusta. Kaupankäyntipalkkiot Osakesäästäjille osakesäästötilin sisällä tulevat olemaan samat kuin osakesäästötilin ulkopuolellakin eli enintään 0,12 % min. 5€. Kaupankäyntipalkkio on kaikille osakemarkkinoille sama.


Esimerkki: Jos asiakas ottaa 170 000 euron asuntolainan, laina-aika olisi 20 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 0,75 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 0,841 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 184851,86 euroa, sis. Järjestelypalkkion 875 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 240 kpl. (Tiedot 22.04.2021 tilanteesta)