e6b11852-f0ee-4a11-87c4-00b2f6d07dbf

Yhtiön historia juontaa juurensa vuoteen 2016, kun kaksi nuorta yrittäjää, Sami Marttinen ja Jiri Heinonen, päättivät muuttaa matkapuhelinmarkkinaa perusteellisesti: he halusivat tarjota ihmisille kestävämmän vaihtoehdon matkapuhelimen hankkimiseksi.

”Swappien synnyn taustalla on tositarina: toinen perustajista tuli huijatuksi ostaessaan käytettyä elektroniikkaa itselleen nettikaupasta. Hän totesi silloin, että on löydyttävä kuluttajille edullinen ja luotettava tapa hankkia laadukkaita käytettyjä matkapuhelimia”, sanoo Janne Korpela, Swappien myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja.

Kiertotalous liiketoiminnan ytimessä

Yrityksen liiketoiminta perustuu kiertotalouden periaatteisiin. Perusajatuksena on, että laadukkaiden älypuhelimien elinkaarta voidaan pidentää huomattavasti, ja samalla vähentää elektroniikkajätteen määrää.

Käytetyn matkapuhelimen hankkiminen on ympäristöteko: Swappiella on laskettu, että käytetyn ja huolletun iPhonen hiilijalanjälki on seitsemänkymmentäkahdeksan prosenttia pienempi kuin uuden vastaavan. Yhtiön tavoitteena on auttaa asiakkaitaan säästämään yli 100 000 CO2-päästöjä vuoteen 2024 mennessä.

Huolletun ja käytetyn tavaran kaupalla rajattomat mahdollisuudet

Swappien kasvutarina on osoitus siitä, että kiertotalous ja kestävä kehitys ovat avainasemassa tulevaisuuden liiketoiminnassa.

Yrityksessä halutaankin muistuttaa, että erityisesti käytettyjen tai huollettujen tuotteiden myynnissä on olemassa valtavasti hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.

”Autokaupassa noin puolet autoista ostetaan käytettynä. Meillä Swappiella kantava ajatus on, että matkapuhelimen käytettynä ostaminen voisi olla ihan yhtä tavallista kuin käytetyn auton ostaminen. On myös paljon muita tuotteita, joita ei ole välttämätöntä ostaa uutena vaan joiden laatu riittäisi useamman käyttäjän syklin yli vallan mainiosti. Näen tässä valtavasti mahdollisuuksia”, Janne Korpela toteaa.

Danske Bank Swappien kasvumatkan kumppanina

“Danske Bank on meidän pankkikumppanimme ja olemme esimerkiksi keskittäneet konsernin maksuliikenteen kokonaan Danskeen. Pankin pohjoismainen ulottuvuus sopii meille erinomaisesti: emoyhtiöllä on paikalliset tilit muissa Pohjoismaissa ja ulkomaisilla tytäryhtiöillä tilit Suomessa. Pankki on myös tukenut meitä rahoituksen avulla kasvuinvestoinneissamme. Haluamme nähdä pankin pitkäaikaisena kumppanina, kun laajennamme toimintaamme edelleen”, Janne Korpela päättää.

Löydä oma ratkaisusi vihreään siirtymään

Tuki, tieto ja rahoituksen saatavuus ovat avainasemassa, kun haluat tehdä toimia edistääksesi kestävää kehitystä yrityksessäsi.

Tutustu vihreän siirtymän palveluihimme