Löydä oma ratkaisusi vihreään siirtymään
Tuki, tieto ja rahoituksen saatavuus ovat avainasemassa, kun haluat tehdä toimia edistääksesi kestävää kehitystä yrityksessäsi. Vihreät lainat ja strateginen taloudellinen neuvonta tukevat sinua ja yritystäsi vihreässä siirtymässä.
Uutiset
-
Blogi: Luontokatoon suhtauduttava samalla vakavuudella kuin ilmastonmuutokseen
Alankomaiden keskuspankissa tehty tutkimus osoittaa, että 36 prosenttia hollantilaisista rahoituslaitoksista on alttiina...
-
Miten Suomen suurin asuntosijoitusyhtiö yhdistää kestävän kehityksen ja rahoituksen
Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö, jonka missio on luoda parempaa ja kestävämpää kaupunkiasumista...
-
Vihreillä lainoilla rahoitettujen hankkeiden ansiosta hiilidioksidipäästöjen määrä väheni yli miljoonalla tonnilla
Danske Bank -konserni on myöntänyt yritysasiakkailleen yli viisi miljardia euroa vihreitä lainoja vihreää siirtymää edistäviin...
Webinaarit yritysasiakkaille -
katso tallenteet
Mitä energiamurros tarkoittaa suomalaisille yrityksille? Miten edistää yrityksen tuotantoketjun vastuullisuutta? Miten vastuullisuudesta pitää raportoida sidosryhmille? Katso järjestämämme yritysten vastuullisuuden eri teemoja käsittelevät webinaarit tallenteena.
Energiamurroksen mahdollisuudet ja vaikutukset

Vastuullista sijoittamista
Rahastojen sijoituspäätöksiä koskevissa asiossa otamme huomioon ympäristönäkökohdat, yhteiskuntavastuun sekä hyvän hallintotavan (ESG). Kutsumme lähestymistapaa vastuulliseksi sijoittamiseksi.

Strategista taloudellista neuvontaa
Kun pohdit mitä vihreä siirtymä merkitsee yrityksellesi tai etsit yrityksesi investointeihin sopivia rahoitusvaihtoehtoja, saat meiltä neuvontaa ja tukea kohti yrityksesi kestävämpää tulevaisuutta.

Rahoitusta vihreillä lainoilla
Vihreällä lainalla yrityksesi voi rahoittaa investointeja, joilla on selkeä positiivinen ympäristövaikutus. Investoinnit voivat liittyä esimerkiksi energiatehokkaaseen rakentamiseen tai uusiutuvaan energiaan.
Lue vihreistä lainoistaEU-taksonomia
EU-taksonomian tarkoitus on edistää vihreää siirtymää ja EU:n ympäristötavoitteiden saavuttamista. Taksonomia määrittelee taloudellisen toiminnan kestävyyden ympäristön, yhteiskunnan ja hyvän hallintotavan kannalta. Jotta taloudellinen aktiviteetti olisi taksonomian mukainen, sen tulee vaikuttaa merkittävässä määrin myönteisesti vähintään yhteen ympäristötavoitteeseen eikä se saa aiheuttaa merkittävää haittaa muille ympäristötavoitteille. Lisäksi taloudellisen toiminnan tulee täyttää yhteiskunnalliset vähimmäisvaateet ihmisoikeuksiin ja työntekijöiden oikeuksiin liittyen sekä noudattaa teknisiä arviointikriteereitä.
EU-taksonomian kuusi ympäristötavoitetta:
- Ilmastonmuutoksen hillintä
- Ilmastonmuutokseen sopeutuminen
- Veden ja merellisten luonnonvarojen kestävä käyttö ja suojelu
- Siirtymä kiertotalouteen
- Ympäristön pilaantumisen ehkäiseminen ja vähentäminen
- Luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu ja ennallistaminen