Rahoittaminen – Usein kysyttyä
-
Miten haen yrityslainaa?
Voit kysyä rahoitustuotteistamme ja varata ajan keskusteluun soittamalla Yrityspalveluumme 0100 2580, ma–pe 8–18 (pvm/mpm).
Rahoitusneuvottelun muistilista
Rahoitusneuvottelussa käydään läpi yrityksesi perustiedot ja toiminta pääpiirteissään, taloudellinen tilanne, rahoituksen käyttötarkoitus ja vakuustilanne. Täydelliset tilinpäätöstiedot kannattaa ottaa mukaan heti ensimmäiseen rahoitusneuvotteluun.Jos yritystoimintasi on jo vakiintunutta ja tarvitset rahoitusta esimerkiksi uuteen investointiin, on hyvä laatia investointisuunnitelma. Suunnitelmasta tulisi käydä esille investoinnin mukanaan tuomat muutokset yrityksesi toimintaan, tuotantoon, kannattavuuteen ja taseasemaan. Sinun kannattaa miettiä myös hankkeen rahoittamiseen liittyviä vakuusvaihtoehtoja ja selvittää vakuuksien yksilöidyt tiedot.
Kannattavuuslaskelmien ja rahoitussuunnitelmien tekeminen ovat myös oleellisia asioita hankkeiden onnistumisen kannalta. Nämä asiat ovat tärkeitä sinulle. Samat asiat ovat tärkeitä myös meille.
Valmistaudu rahoitusneuvotteluun- Viimeisin virallinen tilinpäätös
- Kuluvan kauden välitilinpäätös, jos on saatavilla
- Investointisuunnitelma (hankesuunnitelma) tai liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma
- Yksityiskohtaiset tiedot tarjottavista vakuuksista
Suunnitelmien esittämisessä voit käyttää esimerkiksi Yritystutkimusneuvottelukunnan lomakkeita, joita löydät Yritystutkimukset verkkosivustolta.
yritystutkimusry.fi -
Kuinka paljon voin saada yrityslainaa?
Lainan suuruus
Lainanhoitokulut tulee pystyä sovittamaan yrityksen talouteen sopiviksi. Lähtökohtana ovat aina taloudellinen tilanne kokonaisuudessaan, rahoituksen käyttötarkoitus, vakuustilanne ja rahoitettava kohde. Voit neuvotella lainamäärästä kanssamme puhelimitse, meidät tavoitat numerosta 0100 2580, ma–pe 8–18 (pvm/mpm).Lainalaskin
Lainalaskin on tarkoitettu lainan suunnitteluun ja vaihtoehtoisten lainamäärien maksuerien ja maksuaikojen vertailuun. Todellisen lainan tiedot poikkeavat yleensä jonkin verran siitä mitä laskin antaa samoilla lähtötiedoilla. Laskin ei muun muassa pysty ottamaan huomioon kuukausien pituuksia. Lainan saaminen edellyttää hyväksyttyä luottopäätöstä.
Lainalaskin -
Mikä on lainaturva?
Yrityslainan Turva on vakuutus, jolla voit varautua vakavien henkilöriskien varalle ja varmistaa, ettei lainan vakuutena oleva omaisuus ole vaarassa henkilövahingon sattuessa. Mitä isomman lainan olet ottamassa, sitä tärkeämpää on myös ennakointi ja varautuminen muutoksiin.
Tee hakemus Yrityslaina Turvasta samalla kun haet uutta lainaa. Voit liittää Yrityslainan Lainaturvan myös sinulla jo olevaan lainaan.
Riski- ja eläkevakuutusasioissa Danske Bank tekee yhteistyötä Mandatumin kanssa. Yritysasiakkaana voit hoitaa riski- ja eläkevakuutusasiat kuntoon yhdellä puhelinsoitolla.
Ota yhteyttä numeroon 0100 2580, ma–pe 8–18 (pvm/mpm).
-
Tarvitaanko yrityslainaan vakuus?
Yrityksesi nykyinen ja tuleva taloudellinen tilanne sekä maksukyky vaikuttavat merkittävästi yrityslainan rahoituspäätökseen. Usein erityisesti suurempien rahoitustarpeiden kohdalla vaaditaan lisäksi vakuuksia siltä varalta, että yrityksesi kassavirta ei riitäkään lainan takaisinmaksuun.
Yrityslainan vakuutena käytetään yleensä reaalivakuuksia, yrityskiinnitystä tai takausta. Reaalivakuutena voi toimia esimerkiksi liike- tai teollisuuskiinteistö tai muu fyysinen omaisuus. Vakuutena voi toimia myös henkilön tai valtion omistaman erityisrahoittaja Finnveran takaus.
Finnveran pk-takaukset
Suurempiin rahoitustarpeisiin tarvitaan yleensä vakuuksia. Puuttuvan vakuuden ei tarvitse kuitenkaan estää rahoituksen myöntämistä. Voit saada tarvittavat vakuudet kasvavan yrityksesi rahoitustarpeisiin Finnveralta. Finnveran takaaman yrityslainan määrä voi olla 12 500–150 000 euroa.
Finnvera tukee kasvuhaluisia yrityksiä takauksilla. Asiantuntijamme ovat tukenasi yrityksen rahoitusvaihtoehtojen puntaroinnissa ja auttavat Finnveran takauksen hakemisessa.