EIR-takaus tukee pk-yrityksiä ja taloyhtiöitä vihreissä investoinneissa

Euroopan investointirahaston (EIR) takaus tukee pienten ja keskisuurten yritysten sekä taloyhtiöiden investointeja hiilestä irtautumiseen, uusiutuviin energialähteisiin ja energiatehokkuuteen.
  • Takaus vähentää muiden vakuuksien tarvetta ja siten helpottaa rahoituksen saamista
  • Takauksen hakeminen on helppoa ja hoidetaan osana rahoitusneuvotteluja

Lue lisää vihreistä yrityslainoista

Mikä on EIR-takaus?

EIR-takaus on Euroopan investointirahaston myöntämä takaus. EIR-takausta tuetaan InvestEU-ohjelmasta, joka kokoaa yhteen erilaiset EU:n rahoitusinstrumentit ja tekee investointihankkeiden rahoittamisesta Euroopassa yksinkertaisempaa, tehokkaampaa ja joustavampaa. Ohjelma koostuu kolmesta osasta: InvestEU-rahasto, InvestEU Hub ja InvestEU-Portal.

Millaisiin investointeihin EIR-takausta on mahdollista käyttää?

Danske Bankin kautta saatavilla oleva takaus on tarkoitettu enintään 7,5 miljoonan euron investointeihin ja hankkeisiin, joilla edistetään pienten ja keskisuurten yritysten vihreää siirtymää, kuten uusiutuvaa energiaa, puhtaampaa liikennettä tai luonnonvarojen kestävää käyttöä. Takausta voi hyödyntää myös yrityksen kestävän liiketoimintamallin perusteella.

Investoinnin kriteerejä arvioivaan työkaluun voi tutustua täällä (englanniksi).

Millaisille yrityksille EIR-takaus sopii?

EIR-takaus on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille sekä taloyhtiöille. Yritys täyttää takauksen ehdot, mikäli yrityksessä työskentelee korkeintaan 500 työntekijää ja yrityksen liikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma on enintään 43 miljoonaa euroa.

Miten EIR-takausta haetaan?

EIR-takauksen soveltuvuus sekä EIR-takaukseen mahdollisesti yhdistettävän lisävakuuden tarve arvioidaan yhdessä pankin kanssa rahoitusneuvottelun yhteydessä. EIR-takaus voi kattaa investointikohteesta riippuen korkeintaan 70 % investoinnista.

 

Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.