Heinäkuun varallisuuskatsaus

Sijoitusmarkkinat ja strategia

Globaalisti osakemarkkinat tuottivat kesäkuussa varsin mukavasti vaisun toukokuun jälkeen. Kesäkuun aikana dollari vahvistui, mikä selittää osan Yhdysvaltojen euromääräisestä tuotosta. Dollarin vahvistumiseen vaikutti erityisesti Yhdysvaltain keskuspankki Fedin kesäkuun kokouksen viesti, kun Fed nosti kasvu –ja inflaatioennusteitaan, sekä kertoi, että näkymät työmarkkinoiden elpymiselle ovat vahvat. Kesäkuun talousluvut kertovat talouden rattaiden käyvän erityisesti Yhdysvalloissa edelleen varsin kuumina, ja inflaatioluvut ovat yllättäneet ylöspäin. Euroopan talouskasvu on vasta tulossa kovimman kasvun vaiheeseen, kun rajoituksia puretaan ja rokotukset edistyvät

Sijoitusstrategia on edelleen hieman tuottohakuinen. Osakkeiden tuotto-odotus on kohtalainen, kun taas vähäriskisten korkosijoitusten tuotto-odotus on heikko.

Lue lisää


Teemme kestävien sijoitusten tekemisen helpommaksi

Vastataksemme kestävän kehityksen mukaisten sijoitustuotteiden kasvavaan kysyntään teemme muutoksia kuuteen Danske Investin indeksirahastoon siten, että ne että ne voidaan luokitella EU:n kestävää rahoitusta koskevan SFDR-asetuksen 9 artiklan mukaisiksi tuotteiksi.
Nämä kuusi sijoitustuotetta ovat kaikki Danske Investin indeksirahastoja. Niihin sijoittaessasi sijoitat liiketoimintaan, joka pyrkii osaltaan ratkaisemaan ilmastohaasteita ja luomaan kestävämpää yhteiskuntaa.

Lue lisää


Blogi: Vastuullinen vai vastuuton?

Vastuullisuustyö hiipii agendalle kaikenkokoisissa yrityksissä. Miksi tältä teemalta on enää vaikea välttyä, Danske Bankin Suomen Yritysasiakkaat-liiketoiminnasta vastaava johtaja Elina Fogelholm kirjoittaa blogissaan.

Lue lisää

Pörssitulokkaiden osakkeet saivat kyytiä suomalaisten osakesalkuista

Danske Bankin suomalaissijoittajat kotiuttivat kesäkuussa voittojaan osakeanneista. Erityisen paljon myytiin kesäkuun lopussa listautuneita Puuiloa ja Spinnovaa. Yhdysvaltojen osuus kaupasta kasvoi edelliseen kuukauteen verrattuna, ja vaihdetuimpien joukossa on useita meemiosakkeita.

Lue lisää

Varainhoitoratkaisujen kuukausikatsaukset ja esite

Danske Sijoituspalvelun varainhoitoratkaisujen esitteestä löydät tarkemmin tietoa varainhoidon filosofiasta ja tarjolla olevista strategiavaihtoehdoista. 
Tutustu esitteeseen tästä. Tutustu varainhoitostrategioiden kuukausikatsauksiin alla olevista linkeistä.