Huhtikuun varallisuuskatsaus

Sijoitusmarkkinat ja strategia

Osakemarkkinoilla maaliskuu oli kokonaisuudessaan varsin tuottoisa. Kuukauden aikana kuitenkin korkotaso nousi ja Yhdysvaltojen dollari vahvistui, mitkä painoivat kehittyvien markkinoiden osakkeiden ja lainojen tuottoja. Lisäksi Kiinan paras koronakriisin jälkeinen kasvuvauhti on jo hidastumassa. Korkotason nousu painoi myös valtionlainojen tuotot vaisuiksi.

Lue lisää


Uudelleensijoita osinkosi ja maksimoi tuottosi

Suomalaiset yritykset maksavat keväällä osinkoja, joista suuri osa jää talletustileille. Talletustilien saldot ovatkin koronakriisin aikana kasvaneet merkittävästi, koska rahaa on tullut sisään melko paljon ja menot ovat supistuneet esimerkiksi matkailun osalta. Yhtäältä on järkevää pitää kohtuullista arjen puskuria yllätysten varalta. Toisaalta monilla on kuitenkin talletustileillä huomattava summa rahaa, joka ei tuota mitään ja jolle ei ole mitään selkeää käyttötarkoitusta lähitulevaisuudessa. Vuonna 2020 inflaatio oli niin matala, että se ei merkittävästi nakertanut säästöjen arvoa. Tänä vuonna kuluttajahintojen nousu kiihtyy hieman, mikä heikentää talletustileillä olevien varojen ostovoimaa. Osinkoihin voisikin suhtautua hieman samoin kuin korkoihin, silloin kuin niitä vielä maksettiin, eli osingot kannattaa sijoittaa uudelleen sijoitusten tuoton maksimoimiseksi. Uudelleensijoitettu osinko poikii lisää osinkoja seuraavina vuosina.


Ajankohtaista verotuksesta

Henkilöasiakkaiden verovuoden 2020 esitäytetyt veroilmoitukset ovat OmaVerossa nähtävillä.  Esitäytetty veroilmoitus tulee edelleen myös postitse, jos et ole valinnut sähköistä viranomaisasiointia. Veroilmoituksen yksilöllinen määräpäivä on joko tiistai 4.5, tiistai 11.5 tai tiistai 18.5. Mahdolliset korjaukset tulee toimittaa Verohallinnolle em. päivään mennessä.

Lue lisää

Koronan pitkittyminen hidastaa talouden elpymistä Suomessa

Korona näyttää aiheuttaneen pohjoismaisille talouksille samankokoisen iskun, vaikka maiden tilanne ja koronatoimet eroavat toisistaan paljon. Suomen toipumista uhkaa nyt koronatartuntojen viimeaikainen kasvu ja niitä seuranneet sulkutoimet.

Lue lisää

Varainhoitoratkaisujen kuukausikatsaukset ja esite

Danske Sijoituspalvelun varainhoitoratkaisujen esitteestä löydät tarkemmin tietoa varainhoidon filosofiasta ja tarjolla olevista strategiavaihtoehdoista. 
Tutustu esitteeseen tästä. Tutustu varainhoitostrategioiden kuukausikatsauksiin alla olevista linkeistä.