Tammikuun Varallisuuskatsaus

Sijoitusmarkkinat ja strategia

Joulukuussa sijoitusmarkkinoiden kehitys oli heikkoa laaja-alaisesti. Euromääräisesti globaalit osakemarkkinat laskivat kuukauden kuluessa 6,8 % ja euroalueen valtionlainat 4,2 %. Yrityslainojen kehitys oli hieman parempaa ja globaalien high yield -yrityslainojen kuukausituotto ponnisti 0,6 % plussan puolelle. Myös kehittyvien maiden lainat tuottivat 0,5 % joulukuussa.

Lue sijoitusmarkkinat ja -strategia -katsaus

Nordic Outlook: Pohjoismaiden taantuma jää lieväksi

Vuosi 2022 oli Pohjoismaissa korkean inflaation, nousevien korkojen ja suuren epävarmuuden vuosi, mutta talouskasvu jatkui syksyyn saakka. Ennakoimme tuoreessa Nordic Outlook -katsauksessamme Ruotsin, Suomen ja Tanskan bruttokansantuotteiden supistuvan tänä vuonna. Norjassa talouden ennustetaan kasvavan, mutta kasvu jää vähäiseksi.

Lue lisää Pohjoismaiden talousnäkymistä

Danske Bankin asuntomarkkinakatsaus: Hintaromahdusta ei näköpiirissä

Asunnon ostajalla, erityisesti ensiasuntoa ostavalla, tilanne asuntomarkkinoilla on nyt hyvä. Myytäviä asuntoja on tarjolla paljon ja hintojen nousukehitys on ainakin väliaikaisesti taittunut. Lähikuukausina valmistuu vielä runsaasti lisää uusia asuntoja. Vuonna 2024 korkojen ennustetaan kääntyvän laskuun ja asuntojen hintojen taas nousuun.

Lue asuntomarkkinakatsaus

Luontoriski iskee moneen Helsingin pörssin yhtiöön – vain harva on reagoinut tähän

Luontokato on riski valtaosalle Helsingin pörssin markkina-arvoltaan suurimmista yhtiöistä, mutta vain harva raportoi näistä riskeistä sijoittajille tai on asettanut tavoitteita riskien pienentämiseksi, kertoo tuore raporttimme. Rahoittajat syynäävät yritysten luontovaikutuksia entistä tarkemmin.

Lue raporttimme luontoriskistä

Webinaari: Miltä näyttää sijoittajan verotus vuonna 2023?

Mitä eriä sijoittajan on hyvä huomioida vuoden aikana verotuksen osalta sekä kevään veroilmoitusta tarkastaessa? Entä miten sijoittajan välineet – osakesäästötili, arvo-osuustili ja ps-tili – toimivat erilaisissa tilanteissa myös verotuksen osalta?

Webinaarissa keskiviikkona 18.1. klo 17.30 edellä mainittuja teemoja avaavat Suomen Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtaja Karri Salmi ja Danske Bankin sijoituspäällikkö Timo Turtiainen.

Tallenteen webinaarista pääset katsomaan webinaarisivulta tilaisuuden jälkeen.

Osallistu webinaariin tai katso tallenne

Taloudellinen mielenrauha on tärkeämpää kuin koskaan.

Autamme sinua huolehtimaan varallisuudestasi.

Private Banking asiakaspalvelu 0100 4100 (pvm/mpm) ma-pe 9-17

Varainhoitoratkaisujen kuukausikatsaukset ja esite

Danske Sijoituspalvelun varainhoitoratkaisujen esitteestä löydät tarkemmin tietoa varainhoidon filosofiasta ja tarjolla olevista strategiavaihtoehdoista. 
Tutustu esitteeseen tästä. Tutustu varainhoitostrategioiden kuukausikatsauksiin alla olevista linkeistä.

Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.