Kansainvälistyminen -toteutus ja arviointi

 • 1. Suunnitelman toteuttaminen

  Tuote, organisaatio ja rahoitus ovat kunnossa. Nyt on aika toteuttaa vientisuunnitelma. Tehtävänä on useita käytännön muutoksia. Niitä tarvitaan muun muassa päivittäisten raha-asioiden hoitamiseksi. Pohdi esimerkiksi seuraavia seikkoja:

  • Täytyykö ulkomaille perustaa tilejä?
  • Mitä luototusmahdollisuuksia vientimaassa on käytettävissä?
  • Millainen maan maksurakenne on?
  • Ketkä työntekijät tarvitsevat luottokortin?
  • Onko yrityksen maksuvirta optimoitu?
  • Miten maksuvalmiutta hoidetaan?
  • Miten korot voidaan optimoida ja valuuttakurssit varmistaa?
  • Miten vientitilauksista johtuvien tappioiden riskiä voi rajoittaa?

  Meillä on paljon ratkaisuja, jotka voivat auttaa yritystäsi edellä mainituissa asioissa. Voimme kertoa, mitkä niistä ovat olennaisia juuri sinun yrityksesi kannalta.

  Hallitse yrityksen raha-asioita helposti

  Digitaaliset palvelut varmistavat joustavuuden ja antavat sinulle kokonaiskuvan raha-asioista ja mahdollisuuden hallita niitä ulkomailla, kotona tai tien päällä.
  Tutustu tästä digitaalisiin palveluihimme
 • 2. Kirjanpito ja raportointi

  Useita maita kattava kirjanpito on tietenkin monimutkaisempaa kuin vain yhtä maata koskeva, ja sitä varten tarvitaan hyvä tilintarkastaja. Jotta johto pysyy selvillä kehityksestä, yrityksen talousosaston täytyy, mahdollisesti yhteistyössä tilintarkastajan kanssa, toimittaa jatkuvasti kannattavuuslaskelmia ja raportteja. Johto ei muuten pysty seuraamaan suunnitelmien toteutumista sekä optimoimaan ja mukauttamaan yritystä jatkuvasti.


 • 3. Oikeudelliset näkökohdat ja käytännöt

  Jos harkitset vientiä EU:n ulkopuolelle, tulet huomaamaan, että sopimussäännökset, tulli- ja vientisäännökset sekä käytännöt ovat toisenlaisia kuin Suomessa.

  Vieraassa valuutassa tehtäviin maksuihin voi liittyä rajoituksia. Tavaroiden lähettäminen saattaa edellyttää erityisiä hyväksyntiä tai lupia. Jos palkkaat työntekijän johonkin toiseen maahan, kiinnitä huomiota kohdemaan henkilöstö- ja työsuhdelainsäädäntöön, samoin henkilö- ja yritysverotukseen.

  Ulkomaihin keskittyneet palveluneuvojamme voivat kertoa sinulle, miten tällaisessa ympäristössä kannattaa toimia. Suosittelemme myös tarkempien neuvojen pyytämistä kansainvälisiin asioihin perehtyneeltä asianajajalta tai tilintarkastajalta.


 • 4. Arviointi

  Nyt on totuuden hetki. Miten kansainvälinen laajentuminen onnistui? Osoittautuivatko strategia ja laajentumissuunnitelma toimiviksi? Mitä olette oppineet mahdollisen tulevan laajentumisen varalta?

  Voimme auttaa sinua analysoimaan liiketoimintaasi ja antaa sinulle parannusehdotuksia sen kehittämiseksi. Meillä on myös monipuoliset työkalut liiketoiminnan analysointiin, esimerkiksi Cash Flow Forecast -palvelulla pystyt luomaan tulevaisuuden kassavirtaennusteita.

Palvelut ja tuotteet kansainvälistyvälle yritykselle


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.