Kasvusuunnitelman toteuttaminen

 • 1. Hanki tarvittava rahoitus

  Yritystoiminnan laajentaminen tuottavasti vaatii usein myös rahallisia investointeja. Varmista ensimmäiseksi, että sinulla on riittävästi varoja toteuttaa suunnitelmasi. Kasvustrategian rahoittamiseksi löytyy erilaisia mahdollisuuksia:

  • Omat varat
  • Yksityiset sijoittajat
  • Rahastot ja tukiohjelmat
  • Vientituki
  • Pankkilainat ja leasing

  Hyvä pohja aloittaa vuoropuhelu sijoittajien ja muiden sidosryhmien kanssa on tehdä perusteellinen ja houkutteleva yritysesittely. Paikallinen ELY-keskus ja esimerkiksi Suomen Teollisuussijoitus Oy antavat neuvoja rahoituksen hoitamiseksi yrittäjyyden kaikissa vaiheissa.

  ELY-keskus (elykeskus.fi)

  Pankkina meillä on laaja kokemus auttaa sinua kasvupyrkimyksissäsi. Hyödynnä osaamistamme testataksesi kasvustrategiasi ja löydä yrityksellesi parhaiten sopiva rahoitusratkaisu.

 • 2. Varmista oikeanlainen aloitus


  Hyvästä parhaimmaksi – vahva kasvu edellyttää myös uusia taitoja

  Yrityksen liiketoiminnan kasvattamiseen tarvitset sellaisia uusia ideoita ja taitoja, joita ei välttämättä vielä löydy yrityksestäsi. Harkitse, miten saat yhdistettyä oikeat taidot yritykseesi parhaalla mahdollisella tavalla. Kannattaako palkata uutta tietopääomaa määräaikaisella työsuhteella, ottaa konsultti tai asiantuntija sparraamaan vai kannattaako etsiä ulkopuolista kumppania? Kaikki riippuu yrityksesi tilanteesta, toimialasta ja liiketoiminnasta.

 • 3. Toimi ja toteuta

  Sinulla on rahoitus, sinulla on suunnitelma, sinulla on joukkue. Nyt tarvitaan toimia. Yritystoiminnassa ei saavuta mitään, jollei toimi. Pidä tämä mielessä, kun alat toteuttaa suunnitelmiasi.

  On myös hyvä harkita, jos johonkin suunniteltuun toimeen ei kannatakaan panostaa. Laita rasti päälle ja keskitä energiasi tuottavampaan tekemiseen.

  Nyt on aika laittaa suunnitelma täytäntöön! Varmista tasainen ja sujuva eteneminen seuraamalla viikottain eri toimenpiteiden toteutumista.


Tuotteet ja palvelut kasvua tavoittelevalle yritykselle


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.