Foreign Trade

 

Suojaudu ulkomaankaupan riskeiltä

Kotimarkkinoiden vaatimaton kehitys on saanut viime vuosina useat yritykset etsimään uusia asiakkaita ja kasvavia markkinoita hieman kauempaa. Kansainvälinen liiketoiminta tuo mahdollisuuksien mukana myös riskejä, joihin kannattaa varautua. Asiantuntijamme auttavat sinua yrityksesi vientiin ja tuontiin liittyvässä maksuliikenteessä ja riskienhallinnassa. 

Kaupankäynti epävarmassa maailmassa asettaa vaatimuksia erityisesti riskienhallinnan suhteen. Miten tunnistaa ja suojata ulkomaankauppaan liittyvät riskit? Kun riskit on tunnistettu, voit varautua niihin parhaalla mahdollisella tavalla, oikeiden kumppanien avulla.

Mikä on yrityksesi riskienhallintapolitiikka?


Mitä riskejä olet valmis hyväksymään, mitä vastaan kannattaa suojautua ja miten? Varmista, että kaikki yrityksessäsi tuntevat yrityksesi riskipolitiikan. Selvitä kauppakumppaneiden taustat ja etsi oikeat pankkiyhteydet, oikeat maksutavat sekä oikeat riskienhallintavälineet.

Trade Finance -tuotteet viennin riskienhallintaan

Riski: Ostajan luottoriski
Riskienhallintaväline:Jollet saa koko kaupallesi maksua ennakkona, pienennä riskiä maksutavan valinnalla: valitse remburssi tai perittävä. Tai vaadi saataviesi turvaksi hyvän ulkomaisen pankin takuu tai standby-remburssi.

Riski: Maa- ja pankkiriski
Riskienhallintaväline: Käytä oman pankkisi vahvistamaa vientiremburssia. Jos haluat käyttää pankkitakuuta saatavasi turvaamiseksi, vaadi toimeksiantotakuu, jonka saat omasta pankistasi ulkomaisen pankin vastatakuulla. Vahvistettu standby-remburssi on myös hyvä vaihtoehto.

Tuojana sinun kannattaa miettiä maksujen ajoitusta

Riski: Ennakkomaksu
Riskienhallintaväline: Jos maksat koko kauppasumman ennakkona, vaadi kauppakumppaniltasi ennakkomaksun takuu, jotta saat maksamasi ennakon takaisin, mikäli kauppa jää toteutumatta.


Riski:
Maa- ja pankkiriski
Riskienhallintaväline: Jos takuun antavaan pankkiin tai maahan liittyy poliittista tai taloudellista riskiä, vaadi takuu toimeksiantotakuuna tai vahvistettuna standby-remburssina.

Autamme sinua löytämään sopivat ratkaisut ulkomaankauppasi onnistumiseen. Vahvistettua maksuajallista vientiremburssia ei voita mikään: se palvelee viejää sekä maksujen, rahoituksen että riskienhallinnan välineenä. Voit diskontata saatavasi laivausvaiheessa ja siten muuttaa maksuajan käteiseksi helposti ja edullisesti. Myös muita tapoja viennin rahoitukseen löytyy kohdemaan ja kaupan koon mukaan. Pankkitakaus taas soveltuu hyvin vakuudeksi ulkomaankaupan eri tarkoituksiin. Sitä on helppo käyttää ja se helpottaa luottamuksen syntymistä eri maista olevien kauppakumppaneiden välillä.

Tiesitkö?

  • Tarjoamme Pohjoismaiden parhaimmat Trade Finance -palvelut, jo kuudetta kertaa peräjälkeen. Arvion ovat antaneet asiakkaamme vuosittaisissa TNS SIFO Prospera -tutkimuksessa.
  • Voit hoitaa kaikkia ulkomaankauppaan liittyviä tuotteita yritysten verkkopankissa.
  • Käytössäsi on laaja, yli 1 300 ulkomaista kirjeenvaihtajapankkia käsittävä verkosto yrityksesi maksuliikenteen, riskienhallinnan ja rahoituksen hoitamiseksi.

 

Lue myös


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading