Vaikuttavuus on ajankohtainen puheenaihe niin startupien, sijoittajien kuin julkisesti rahoitettujen kehityshankkeiden keskuudessa. Impact-startupit ovat suuntautuneet ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia skaalautuvien innovaatioiden avulla.

Danske Bankissa sijoitusasiantuntijana työskentelevä Mio Heng innostui mentorointiajatuksesta välittömästi, ja lähti ennakkoluulottomasti mukaan +impact-tekemiseen. Mikä projektissa oikein viehätti?

– +Impact keskittyy nimenomaan yhteiskunnallisiin yrityksiin, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Se motivoi minua. Alustalla on paljon mielenkiintoisia startupeja, jotka tekevät mielenkiintoista liiketoimintaa. Nyt on mukava selvittää, onko minulla jotain sellaista annettavaa, mistä olisi heille jatkossa hyötyä, Heng kertoo.  

Ensimmäiseksi mentoroitavaksi yritykseksi Mio Hengille valikoitui Next Mile, joka näkee eläkeajan työelämän seuraavana vaiheena ja täynnä mahdollisuuksia.  

– Next Mile myy palvelua pääsääntöisesti yrityksille niin, että yritysten työntekijöitä autetaan eläkkeelle siirryttäessä ja mahdollisesti pidentämään työuraansa siinä samalla. Kaikilla on varmasti se tahtotila, että omasta elämästä jää käteen jotain merkittävää. Samoin moni haluaa, että työuralla on joku merkitys, hän arvelee. 

– Eläkkeelle jääminen on tärkeä murroskohta ihmisen elämässä. En ole tätä ennen törmännyt palveluun, joka tukisi tässä muutoksessa ja pyrkisi auttamaan niin, että siirtymävaiheesta saisi kaiken irti ja ihmiset voisivat elää onnellisena. Siellä on mielestäni aivan ihana tahtotila taustalla. 

Mikä +impact?

Ilmainen digitaalinen alusta, joka saattaa yhteen pohjoismaalaiset startupit sekä vapaaehtoiset asianatuntijat. +impact perustuu strategiseen kumppanuuteen Danske Bankin ja tanskalaisen Rainmakingin välillä.

  • 40+ pohjoismaalaista startupia (tämä on noin 10 % pohjoismaalaisista yhteiskunnallisista startupeista).
  • 50+ haastetta liittyen liiketoiminnan ja softan kehitykseen, markkinointiin, rahoitukseen ja lakiasioihin.

 Mentoreita muun muassa seuraavista yrityksistä: Boston Consulting Group, Implement, E&Y, PA Consulting, IBM ja Danske Bank.

Lue lisää +impactista