Suojaa yrityksesi verkkohuijauksilta

Voit lisätä yrityksesi turvallisuutta muutaman yksinkertaisen vaiheen avulla. Tarjoamme sinulle vinkkejä ja apua näillä sivuilla.


Kyberrikollisuus on kasvava uhka sekä pienille että suurille yrityksille. Meillä on pankkina vastuu varmistaa, että yrityksesi raha-asiat ovat turvassa. Autamme yritystäsi löytämään parhaat keinot suojautua tietoturvahuijauksilta.

Jos yrityksesi joutuu kyberrikoksen uhriksi, seuraukset voivat olla vakavia. Pahimmassa tapauksessa voit joutua niin suuren ja kalliin hyökkäyksen kohteeksi, että se uhkaa yrityksesi olemassaoloa. Toisaalta joissakin muissa tapauksissa et ehkä edes tiedä, että olet joutunut hakkerien hyökkäyksen kohteeksi.

Suurin osa kyberrikoksista on puhtaasti taloudellisia. Huijarit voivat kuitenkin varastaa myös henkilötietoja, luottamuksellisia yritystietoja ja muita liiketoiminnalle kriittisiä tietoja, joita voidaan myydä kolmansille osapuolille tai käyttää kiristykseen.

Näin pidät yrityksesi turvassa

Miten suojaamme yritystäsi

Me Danske Bankilla teemme kaikkemme pitääksemme yrityksesi suojattuna kyberrikoksilta. Alta voit lukea siitä, mitä teemme yrityksesi suojaamiseksi.

Kehitämme järjestelmiämme kestämään erilaisia ulkoisia hyökkäyksiä

Teemme työtä useilla alueilla varmistaaksemme, että pidämme liiketoimintasi turvassa. Kehitämme järjestelmiämme jatkuvasti, jotta ne ovat valmiina kaikkia ulkoisia hyökkäyksiä vastaan. Olet siis hyvin suojattu, kun käytät verkkoratkaisujamme yrityksesi pankkitoimintaan.


Jaamme kyberrikollisuuteen liittyvää tietoa ja kokemusta asiakkaille

Haluamme myös auttaa sinua parantamaan yrityksesi omia tietoturvajärjestelyjä jakamalla kyberrikollisuutta koskevaa tietämystämme ja kokemuksiamme ja tarjoamalla erilaisia tietoturvatyökaluja yrityksesi käyttöön.

District ja kaikki sovelluksemme sijaitsevat salatussa ja turvallisessa ympäristössä. Tämä tarkoittaa, että asiattomat henkilöt eivät pääse käsiksi tietoihisi Danske Bankin alustojen kautta, eivätkä he voi lukea tai muuttaa tietoja, joita siirretään selaimesi ja Danske Bankin välillä. Jos jollakin alustallamme on epätavallisia tapahtumia, edistyneet valvontajärjestelmämme mahdollistavat välittömät toimet.

Hyödynnämme vilpillisiä sähköposteja ehkäiseviä järjestelmiä

Tietojenkalastelusähköpostit ovat suuri ongelma, ja niistä on tulossa yhä kehittyneempiä ja vaikeammin ymmärrettäviä. Olemme ottaneet käyttöön useita järjestelmiä vilpillisten sähköpostien havaitsemiseksi. Järjestelmät eivät suojaa ainoastaan Danske Bankia – ne suojaavat myös yritystäsi vastaanottamasta postia Danske Bankiksi naamioituneilta lähettäjiltä. Jos huijari kuitenkin onnistuu lähettämään sinulle sähköpostiviestin, jonka hän väittää olevan Danske Bankilta, ilmoita siitä meille osoitteeseen huijausviestit@danskebank.fi, niin pyrimme poistamaan valesivuston välittömästi.

Kyberrikollisuudella ei ole rajoja, joten Danske Bankin on paitsi pystyttävä estämään tunnetut hyökkäysmuodot myös varauduttava eri puolilla maailmaa toimivien rikollisten keksimiin uusiin uhkiin. Siksi Danske Bank osallistuu useisiin kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin, joissa jaamme tietoa ja kokemuksia kyberpetosten torjumiseksi. Danske Bank on esimerkiksi mukana Europolin verkkorikollisuuskeskuksen neuvontalautakunnassa ja käy jatkuvaa vuoropuhelua muiden pankkien ja johtavien IT-asiantuntijoiden kanssa.

Mitä voit tehdä, jos yrityksesi on altistunut kyberrikollisuudelle?

 • Paljastitko yrityksen kortteihin tai tileihin liittyviä tietoja?

  Jos luvaton henkilö on saanut kortti- tai tilitietojasi, soita meille välittömästi korttien sulkupalvelun numeroon 0200 2585 (pvm/mpm).

 • Saitko vilpillisiä sähköposteja tai tekstiviestejä?

  Jos saat tietojenkalasteluviestin sähköpostitse tai väärennetyn tekstiviestin, voit ilmoittaa siitä lähettämällä kyseisen sähköpostiviestin tai näyttökuvan tekstiviestistä osoitteeseen huijausviestit@danskebank.fi.

  Joskus kyberrikolliset toimivat esiintymällä Danske Bankina. Vaikka sähköpostissa tai tekstiviestissä ei käytettäisi Danske Bankia lähettäjän nimenä, voit ilmiantaa kaikki vilpilliset sähköpostit ja tekstiviestit, jotka viittaavat Danske Bankiin. Teemme yhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa ja teemme parhaamme poistaaksemme vilpilliset verkkosivut. Kun ilmoitat meille vilpillisestä sähköpostista tai tekstiviestistä, autat suojelemaan myös muita.

  Lue lisää tietojenkalastelusta ja tekstiviestihuijauksista.

 • Jos haluat ilmoittaa kyberrikoksesta poliisille

  Yrityksillä ei ole velvollisuutta ilmoittaa kyberrikoksista poliisille, mutta poliisiraportti voi antaa yritykselle yleiskuvan hyökkäyksen laajuudesta ja auttaa parantamaan ennaltaehkäisyä pitkällä aikavälillä. Jos haluat tehdä rikosilmoituksen, autamme sinua mielellämme.

Hyödynnä Districtin tarjoamia mahdollisuuksia

Suosittelemme, että Districtiä käyttävät asiakkaat kommunikoivat kanssamme aina District-alustan kautta, koska se tarjoaa paremmat maksujen turvaominaisuudet. Alla on listattuna joitakin näistä turvaominaisuuksista:

 • Yleiskatsaus käyttäjien käyttöoikeuksiin
  Voit helposti seurata, mihin eri käyttäjillä on pääsy Districtissä, ja muuttaa käyttöoikeuksia välittömästi itse myös mobiililaitteella. Tämän ansiosta voit helposti hyväksyä käyttäjiä tai poistaa käyttäjiä, jotka eivät enää tarvitse pääsyä tiettyyn Districtin ominaisuuteen.
 • Käyttäjien rajoitettu pääsy
  Voit hallita eri käyttäjien oikeuksia suorittaa maksuja ja luoda luotonantajia. Näin voit rajoittaa esimerkiksi uusia tai suuria luotonantajia käsittelevien käyttäjien määrää.
 • Maksujen hyväksyminen kahden käyttäjän toimesta
  Voit käyttää kaksivaiheista tunnistautumista, jossa kahden valtuutetun Districtin käyttäjän on hyväksyttävä maksut itsenäisesti. Näin hakkereiden on vaikeampi suorittaa maksuja yrityksen nimissä.
 • Maksujen ja tilien käyttörajat
  Voit asettaa rajoituksen summalle, jonka tietty käyttäjä voi siirtää tai joka voidaan siirtää tietyltä tililtä.
 • Ota käyttöön yrityksen tileihin liittyvät ilmoitukset
  Voit saada puhelimeesi ilmoituksen esimerkiksi maksun ylittäessä tietyn summan tai kun tilin saldo laskee alle asetetun rajan.

Mitä jokaisen työntekijän tulisi tietää kyberturvallisuudesta?

Jokainen työtekijä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa kyberrikollisuudelta suojautumiseen. Sen vuoksi on tärkeää, että sekä sinä että työntekijäsi luotte hyviä tapoja käyttää tietokonetta, mobiililaitteita ja muita IT-järjestelmiä niin työpaikalla kuin sen ulkopuolellakin.

Tee näin

 • Ole tietoinen tietojenkalastelusähköposteista ja vahvista lähettäjä aina. Ole erityisen varovainen, kun napsautat linkkejä ja avaat liitteitä.
 • Lähetä epäilyttävät sähköpostit ja tekstiviestit edelleen osoitteeseen huijausviestit@danskebank.fi.
 • Ole huolellinen, jos viesti on kiireellinen. Tilipäivitykset ja rajoitetun ajan voimassa olevat tarjoukset on aina syytä huomioida tekstiviestihuijauksen varoitusmerkkeinä.

Älä tee näin

 • Älä avaa linkkejä, lataa liitteitä ja asenna ohjelmia lähteistä, joita et tunne tai joihin et luota.
 • Älä vastaa sähköposteihin, puheluihin tai tekstiviesteihin, jotka vaikuttavat epäilyttäviltä. Lailliset toimijat eivät koskaan pyydä tilipäivityksiä tai kirjautumistietojasi sähköpostitse, puhelimitse tai tekstiviestillä.
 • Älä käytä samoja salasanoja useilla tileillä tai alustoilla.

Lue lisää turvallisuudesta


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.