Valmistautuminen ja rahoitus

 • 1. Täytyykö tuotteeseen tai organisaatioon tehdä muutoksia?

  Vientimarkkinasta riippuen tuotetta voi joutua mukauttamaan uusille markkinoille. Vieraan kielen lisäksi muutostarpeet voivat liittyä esimerkiksi sähköturvallisuusmääräyksiin tai patentteihin. Käy läpi näitä asioita vientiin erikoistuneen asianajajan tai patenttitoimiston kanssa.

  Vain hyvin harvoilla yrityksillä on jo valmiina osaamista, jota viennin onnistuminen edellyttää. Esimerkiksi kieleen ja kulttuurieroihin liittyvät seikat voivat vaatia erityisosaamista. Onnistumisen kannalta voi olla ratkaisevan tärkeää, että yrityksellä on työntekijä tai yhteistyökumppani, jolla on kokemusta viennistä ja joka hallitsee kohdemaan kielen ja tuntee sen kulttuurin.

  Tärkeitä kysymyksiä

  • Mikä on kyseisen markkinan kasvupotentiaali?
  • Onko tuotteillamme ja palveluillamme kysyntää?
  • Mikä on kyseisen markkinan kilpailutilanne?
  • Minkälaista rahoitusta on saatavilla?
  • Sopiiko markkina yritykseni strategiaan?
  • Mitä muutoksia tarvitaan organisaatiossa?
 • 2. Mitä riskejä täytyy ottaa huomioon?

  Yritystoiminnassa kohdataan ulkomailla ilmiselvästi suurempia riskejä kuin kotimaassa, jossa lainsäädäntö, määräykset ja käytännöt ovat tuttuja. Asiakkaat saattavat jättää laskut maksamatta, tai valuuttakurssien vaihtelu voi aiheuttaa tappiota. Tuotteet saattavat vahingoittua matkalla maailmalle tai jopa kadota kuljetuksen aikana.

  Riskien järjestelmällinen ja ennakoiva kartoittaminen voi auttaa yritystäsi selviämään tilanteista, jotka voisivat muuten estää vientitavoitteiden saavuttamisen. Riskien tunteminen ja niiltä suojautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Vientiin liittyvää riskiä voi rajoittaa huomattavasti useiden eri tuotteiden ja palvelujen avulla. Niitä ovat esimerkiksi remburssi, ulkomaanperintä, takuut, vakuudet, vientirahoitus ja vakuutukset.

  Tutustu riskienhallinnan tuotteisiin.

  Taloudelliset tappiot ovat yksi riskeihin liittyvä asia. Aivan toisenlaisia riskejä liittyy yrityksen tietojen ja yhteistyöverkoston turvaamiseen. Avainhenkilön äkillinen katoaminen voi aiheuttaa laajakantoisia seurauksia. Suosittelemme sen vuoksi sisäisten tiedotuskäytäntöjen laatimista.

  Näin voit alentaa riskiä

  Maa-, toimittaja- ja asiakasriskien rajoittamiseen on paljon vaihtoehtoja. Pankkikielellä kyse on Trade Finance -palveluista. Tutustu tästä Trade Financeen

 • 3. Laajenemisen rahoitus

  Useimmat yritykset tarvitsevat lisäpääomaa uusien markkinoiden valloittamiseen. Se voi vaatia tuotteen laajentamista tai mukauttamista, investointia rakennuksiin, markkina-analyysien ostamista, myyntitoimintojen vahvistamista, työntekijöiden koulutusta – tai uusien työntekijöiden palkkaamista. 

  Tähän kaikkeen kuluu rahaa, ja rahoitus on järjestettävä. Nyt täytyykin pohtia, miten se tehdään. Riittääkö oma pääoma vai tarvitaanko ulkopuolista rahoitusta? Voimme auttaa sinua kokoamaan rahoitusratkaisun, johon joissakin tapauksissa voi liittyä esimerkiksi Finnveran rahoitusta.


Tuotteet ja palvelut ulkomaankauppaan


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.