Omistajanvaihdoksen toteuttaminen

Yrityksen omistajanvaihdoksen toteuttaminen perheen sisäiselle jatkajalle tai ulkopuoliselle ostajalle on pitkäaikainen prosessi.

 • Valmistele siirto perheen sisäiselle jatkajalle tai yrityksen ulkopuoliselle ostajalle

  Tee suunnitelma, jolla varmistetaan liiketoiminnan sujuva jatkuminen. Hyvän suunnitelman tulisi sisältää:

  • Siirron aikataulu ja valmistelu
  • Viestintä työntekijöille ja tärkeimmille sidosryhmille
  • Avainhenkilöiden sitouttaminen


 • Suunnittele kaupan rakenne

  Mieti perheen sisäisen jatkajan kanssa muiden perillisten tilanne. Määrittele siirrettävät omaisuuserät ja suunnittele yrityksen uusi rakenne. Selvitä itseesi ja muihin perheenjäseniin kohdistuvat verovaikutukset. 
   
  Suunnittele ulkopuolisen ostajan kanssa kaupan rakenne arvioimalla kaupan toteuttamisvaihtoehdot (osakkeet/yrityksen liiketoiminta). Määrittele sen jälkeen siirrettävät varallisuuserät ja laadi suunnitelma ihanteellisesta yritysrakenteesta. Toteuta uudelleenjärjestely.
 • Arvioi rahoitustarpeet ja –vaihtoehdot

  Varmista etukäteen, että saat järjesteltyä rahoituksen luovutuksen suunnitellulla rakenteella ja hinnalla. 

  Tee yrityksen sisäisen jatkajan ja muiden sidosryhmien kanssa suunnitelma siirtämisen rahoittamisesta sekä nykyisen rahoituksen uudelleenjärjestelystä. 

  Etsi paras tasapaino yrityksen rahoittamisen ja ulkopuolisen ostajan rahoittamisen kesken. Rahoitus voi koostua esimerkiksi oman pääoman ja lainarahan yhdistelmästä. Pankkilainaa voidaan täydentää mm. vakuutusyhtiöiden ja rahoitusyhtiöiden myöntämällä rahoituksella. Pyydä pankkia luonnostelemaan alustava rahoituspaketti potentiaalisille ostajille.

  Matka onnistuneeseen omistajanvaihdokseen edellyttää oikeita neuvoja oikeassa vaiheessa. Me uskomme, että hyvä omistajanvaihdos perustuu oman ja perheen tilanteen ymmärtämiseen sekä tavoitteiden ja haaveiden selkiyttämiseen ja huomioimiseen toteuttamisessa.
 • Valmistaudu neuvotteluihin

  Laadi ulkopuoliselle ostajalle myyntimateriaalit ja valmistele esitykset tapaamisiin. Ota yhteyttä potentiaalisiin ostajiin ja järjestä tapaamiset kiinnostuneiden ostajien kanssa. Muista tehdä myös salassapitosopimukset. 


 • Kaupan toteuttaminen

  Valmistaudu esittelemään yrityksesi riskit ja vastuut ja käy kauppaneuvottelut potentiaalisten ostajien kanssa.

  Laadi tarvittavat oikeudelliset asiakirjat joko perheen sisäiselle jatkajalle tai yrityksen ulkopuoliselle ostajalle. Siirrä osakkeet ja toiminnot ostajalle kaupan toteuduttua.

Haluatko keskustella yrityksesi myymisestä tai omistajanvaihdoksesta kanssamme?

Jätä yhteydenottopyyntö
tai soita meille numeroon 0100 2580, ma-pe 8-16 (pvm/mpm)

Tutustu tuotteisiin ja palveluihimme


Kiinnostuitko? Tervetuloa asiakkaaksemme.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.